Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Η καθηγήτρια Ειρήνη Αθανασάκη βρίσκεται μια ανάσα πριν από το εμβόλιο!

Κοντά στην ανάπτυξη εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό υποστηρίζει πως βρίσκεται μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και ζητά από την Περιφέρεια χρηματοδότηση, η οποία θα επιτρέψει την τελειοποίηση της επιστημονικής ανακάλυψής της.

Σε επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη η καθηγήτρια Ανοσολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ειρήνη Αθανασάκη αναφέρει ότι η ερευνητική ομάδα της έχει αναπτύξει ένα εμφυτεύσιμο εμβόλιο, με το οποίο, όπως υποστηρίζει, «μπορούμε να σταθούμε ενάντια στην παγκόσμια κρίση του κορονοϊού και να βγούμε νικητές»!

«Με την παρούσα επιστολή κάνω έκκληση στην Περιφέρεια Κρήτης για μία χρηματοδότηση της τάξεως των 80-100.000 ευρώ για την τελειοποίηση και εφαρμογή εξατομικευμένου εμβολίου ενάντιο στον κορονοϊό. Είμαστε πρωτοπόροι, αλλά επειδή η τεχνολογία που προτείνουμε δεν περιλαμβάνει “φάρμακο”, οι εταιρίες δεν δείχνουν το απαραίτητο ενδιαφέρον» προσθέτει η κυρία Αθανασάκη.

δ

Απάντηση

Όπως υποστηρίζει η ίδια, γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον θανατηφόρο ιό και αναφέρει πως έχει αποστείλει σχετικό άρθρο σε έγκριτο διεθνές περιοδικό, από το οποίο περιμένει απάντηση.

«Ας δείξει η Κρήτη ότι και πάλι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όχι μόνο αστυνομεύοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά προσφέροντας πραγματικές λύσεις για την ανθρωπότητα» καταλήγει στην επιστολή της η πανεπιστημιακός, καλώντας την Περιφέρεια Κρήτης να συμβάλει στην εφαρμογή του εμβολίου και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των νοσούντων από τον ιό.

Η επιστολή έφτασε αργά το βράδυ της Κυριακής στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και, όπως δήλωσε ο ίδιος, το αίτημα της κυρίας Αθανασάκη θα εξεταστεί από όλους τους αρμόδιους φορείς. Την ίδια ώρα, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι η επιστημονική μελέτη που έχει εκπονήσει η καθηγήτρια Ανοσολογίας του Τμήματος Βιολογίας του ιδρύματος θα αξιολογηθεί ως προς την ωριμότητα και την υποσχόμενη αποτελεσματικότητά της από επιτροπή εμπειρογνωμόνων του πανεπιστημίου.

«Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξει θετική εισήγηση, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες, όπως για κάθε ερευνητική πρόταση, διαδικασίες» αναφέρει η ανακοίνωση της Πρυτανείας, στην οποία ωστόσο επισημαίνεται πως «σε εποχές μεγάλης αγωνίας και φόβου τα όρια μεταξύ μιας ενδιαφέρουσας ερευνητικής υπόθεσης και ενός πανίσχυρου θεραπευτικού μέσου γίνονται δυσδιάκριτα για πολλούς ανθρώπους».

Η Πρυτανεία τονίζει, ακόμη, ότι «η επιστημονική κοινότητα οφείλει να παρέχει λύσεις, όπου αυτές είναι εφικτές, αλλά και να αποφεύγει την καλλιέργεια αστήρικτων προσδοκιών που θα μπορούσαν να βλάψουν αντί να ωφελήσουν», ενώ σημειώνει πως «η μετάβαση από το εργαστήριο στο τελικό προϊόν είναι μία διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός εμβολίου για ένα νέο ιό».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...