Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Τρόμος για τους κατοίκους της Ριτσώνας! Θετική έγκυος μετανάστρια από την Αφρική

Σε υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί έχει μετατραπεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στη Ριτσώνα, καθώς ο κορωνοϊός «χτύπησε» και επίσημα πλέον το hot spot όπου διαβιούν 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η είδηση ότι μια έγκυος Αφρικανή που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» βρέθηκε θετική στον Covid-19 σκόρπισε χθες τον τρόμο στους αρμόδιους φορείς τόσο στον καταυλισμό όσο και στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου έχουν τεθεί σε καραντίνα 11 εργαζόμενοι και ιχνηλατούνται 40 μαμάδες και τα νεογέννητα μωρά τους!

Η γυναίκα μεταφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη στο «Αλεξάνδρα» για να γεννήσει. Ωστόσο, δύο ημέρες μετά τον τοκετό οι Αρχές του νοσοκομείου ειδοποιήθηκαν από το hot spot ότι ο σύζυγός της φέρει συμπτώματα από τον κινεζικό ιό. Αμέσως, η λεχώνα υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι έχει κολλήσει με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα, ενώ ο σύζυγός της βγήκε αρνητικός.

Άθλιες συνθήκες

Όμως, με δεδομένο τον χρόνο επώασης του ιού, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν προσβληθεί και άλλοι αλλοδαποί από το ΚΥΤ που βρίσκεται λίγο έξω από τη Χαλκίδα. Οι κάτοικοι της Ριτσώνας είναι ιδιαίτερα ανάστατοι και κάνουν λόγο για «Αρμαγεδδώνα στη δημόσια υγεία», καθώς στη δομή φιλοξενίας μένουν χιλιάδες αλλοδαποί κάτω από άθλιες συνθήκες, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Όπως λένε, φοβούνται πολύ για την υγεία τους, καθώς πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από το ΚΥΤ πηγαίνουν σε καθημερινή βάση στο χωριό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων, για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

Χθες το απόγευμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο hot spot και σφράγισαν την είσοδο, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να μπει ή να βγει από αυτό. Εκεί βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης και συνομίλησε με το προσωπικό και τους αλλοδαπούς. Όπως αποφασίστηκε, σήμερα θα γίνουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε αυτούς που έχουν ιχνηλατηθεί ως πιθανές επαφές της γυναίκας και οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε περιορισμό, αλλά και στο προσωπικό της δομής.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποφευχθεί η διάδοση του κορονοϊού, παραδόθηκε χθες το απόγευμα μεγάλη ποσότητα από γάντια και μάσκες στους διαμένοντες, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει αυξημένη επιτήρηση για τις επόμενες 14 ημέρες με διαρκείς ελέγχους της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου γέννησε η νεαρή Αφρικανή. Οι συνολικά 11 εργαζόμενοι από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν σε επαφή μαζί της πριν και μετά τη γέννα έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους. Όμως, καθώς δεν υπήρχε από πριν η ενημέρωση ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, η γυναίκα ήρθε σε επαφή και με άλλα μωρά και μητέρες, με αποτέλεσμα να ιχνηλατούνται περισσότερες από 40 γυναίκες με τα βρέφη τους! Πάντως, η διοικήτρια του νοσοκομείου Ευαγγελία Παππά εμφανίζεται καθησυχαστική και δηλώνει ότι η αλλοδαπή που προσβλήθηκε από τον ιό είναι καλά στην υγεία της.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές καθώς, όπως φαίνεται, δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους υπερπλήρεις καταυλισμούς της χώρας μας όπου διαβιούν συνολικά περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι. Παρά τα σχετικά αιτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Διεθνούς Αμνηστίας, του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πανεπιστημιακών, δικηγόρων και οργανώσεων, το ελληνικό κράτος αρνείται πεισματικά να αποσυμφορήσει ή να εκκενώσει τα κέντρα κράτησης μεταναστών, θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...