Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η συγκινητική περίπτωση 63χρονης που πάλευε με τον κορονοïό στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, τη στιγμή που έπαιρνε εξιτήριο από την Εντατική μια 63χρονη από την Αργεντινή, έπειτα από 22 μέρες σκληρής μάχης με τον φονικό κορονοϊό.

Η γυναίκα που «αναστήθηκε», μιας και η κατάστασή της χαρακτηριζόταν ιδιαιτέρως κρίσιμη, δέχθηκε καταιγισμό χειροκροτημάτων από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου, που είδαν τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους να δικαιώνονται.

Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ανέστης Κιούλπαλης ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook βίντεο με την αλλοδαπή που βγήκε από τη ΜΕΘ. Η 63χρονη που «πήγε και ήρθε» φαίνεται ξαπλωμένη στο φορείο και, παρά την ταλαιπωρία της, δείχνει να ευχαριστεί με τα μάτια το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τη συνοδεύει φανερά συγκινημένο στην Πνευμονολογική Κλινική.

Με αυταπάρνηση

«Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό βγαίνει από τη ΜΕΘ και μεταφέρεται στην Πνευμονολογική Κλινική. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε όμως, χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της Μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης» έγραψε ο κ. Κιούλπαλης.

Μέσω της ίδιας ανάρτησης, ο γιατρός ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τον κρητικό λαό, που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια «και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε, δυστυχώς, σε άλλες περιοχές του κόσμου. Το Βενιζέλειο, παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Με χαρά και ανακούφιση έμαθαν τα ευχάριστα νέα οι συγγενείς της 63χρονης στην Αργεντινή, καθώς ο αδελφός της έχει συνεχή επικοινωνία με τον κ. Κιούλπαλη μέσω διαδικτύου. Βλέποντας το βίντεο από τη μακρινή Αργεντινή, εξέφρασε συγκινημένος τις ευχαριστίες του ίδιου και της οικογένειάς του στους Ελληνες γιατρούς και νοσηλευτές που φρόντισαν την αδελφή του, η οποία πήγε στον άλλο κόσμο και γύρισε.

Η 63χρονη προσβλήθηκε από κορονοϊό κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην Εντατική του Βενιζελείου χωρίς να έχει στο πλευρό της κάποιο μέλος της οικογένειάς της, λόγω της παγκόσμιας απαγόρευσης των μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας. Όταν αναρρώσει πλήρως, θα επιστρέψει στην πατρίδα της, όπου την περιμένουν με ανυπομονησία οι δικοί της.

63ΧΡΟΝΗ ΜΕΘ ΚΡΗΤΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...