Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χαμός με το live της Πρωτοψάλτη – Αντιδράσεις σε κοινωνικό, πολιτικό και εκκλησιαστικό επίπεδο

Εύλογες αμφιβολίες για το αν το… σχοινί άντεξε τελικά στο χειροκρότημα γέννησε η εν κινήσει συναυλία που πραγματοποίησε το Σάββατο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία τραγούδησε πάνω σε φορτηγό στους δρόμους της Αθήνας, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κοινωνικό, πολιτικό και εκκλησιαστικό επίπεδο.

Το… ευχάριστο μουσικό διάλειμμα «Από τον δρόμο με αγάπη», που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, μπορεί να έφερε μια νότα αισιοδοξίας στις γειτονιές της πρωτεύουσας, αλλά δέχθηκε σφοδρότατες επικρίσεις τόσο για τις εικόνες συνωστισμού έξω από νοσοκομεία αναφοράς όσο και για τις αντιφάσεις που συνόδευσαν τη συμβολική περιοδεία.

Η πρόθεση της δημοφιλούς τραγουδίστριας να εμψυχώσει τους έγκλειστους Αθηναίους και να εκφράσει το «ευχαριστώ» όλων σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία προσέκρουσε στην εύλογη αγανάκτηση όσων παραμένουν επί σειρά εβδομάδων στα σπίτια τους και απαρνούνται ακόμα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα περιορισμού της κυβέρνησης.

Μάλιστα, την ώρα που η καλλιτέχνις σκαρφάλωνε στην καρότσα του φορτηγού για να «οργώσει» τις αθηναϊκές συνοικίες, αρκετά χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Αίγιο, η απόφαση του τοπικού μητροπολίτη Ιερώνυμου για περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Τρυπητής πάνω στην καρότσα αγροτικού συνοδεύτηκε με… πρόστιμο 150 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων! Αλλωστε, μία εβδομάδα νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει ακόμα και την περιφορά του Επιταφίου, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός των πιστών, που θα προκαλούσε εξάπλωση του ιού.

Η επίμαχη συναυλία φέρεται να έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση στους κύκλους της Εκκλησίας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό να ανοίξουν οι ναοί για τη λατρεία των πιστών, με τήρηση φυσικά των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού.

πρωτοψάλτη γιατροι

Ο Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχουν αναπτύξει… αντισώματα (!), καθώς, κατά την άφιξη του φορτηγού με την μπάντα της τραγουδίστριας, οι ένοικοι -μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- παρατάχθηκαν στη σειρά για να απολαύσουν το μουσικό θέαμα! Αντίστοιχα, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου έκανε στάση η περιοδεύουσα μπάντα, γιατροί και νοσηλευτές στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον για να χειροκροτήσουν τους καλλιτέχνες, με τα social media να ξεχειλίζουν από μηνύματα αγανακτισμένων πολιτών που μίλησαν ακόμα και για… γιαούρτωμα!

Καυστική για τη συμβολική συναυλία ήταν και η ανάρτηση του γνωστού μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος σημείωσε με νόημα πως «ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του».

9393 STAMATIS KRAOYNAKIS 3112019

«Όταν γράφαμε αυτό το τραγούδι “Τα πιο ωραία λαϊκά”, δεν φανταζόμασταν αυτή την πιθανότητα. Έξω από το Μαξίμου με δεξιά κυβέρνηση…» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κραουνάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα δεχτεί «σχόλια που προσβάλλουν την Αλκηστη».

Η κινητή συναυλία προκάλεσε αναταράξεις και στο πολιτικό σκηνικό, οδηγώντας εκτός ΣΥΡΙΖΑ τον υποψήφιο βουλευτή Ηλία Γρηγόρη, ο οποίος, με αφορμή την περιοδεία της τραγουδίστριας, επιτέθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον πρωθυπουργό!

«Εμείς μένουμε σπίτι έχοντας χάσει αβγά και καλάθια και ο μ@@@κας που το παίζει πρωθυπουργός γράφει στ΄ α@@@@ια του τα πάντα» έγραφε μεταξύ άλλων στο facebook το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που κάλεσε την Κουμουνδούρου να λάβει θέση για τον υποψήφιο βουλευτή που «ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας κατά του πρωθυπουργού, μελών της κυβέρνησης και ανθρώπων που δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη.»

μητσοτακης μπακογιαννης

Αδόκιμες εκφράσεις

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ηλίας Γρηγόρης κατέβασε τις επίμαχες αναρτήσεις και έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παρορμητικές και αδόκιμες τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε. Πάντως, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζαν αναφορικά με τη συναυλία πως «δεν θα έβλαπτε λίγος σεβασμός, τόσο στις θυσίες των πολιτών όσο και στην αγωνία τους για τους δικούς τους ανθρώπους, την πανδημία και το τι τους ξημερώνει στις δουλειές τους.»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την εν κινήσει συναυλία, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ευχαρίστησε με ανάρτησή της όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί και απάντησε δηκτικά σε όσους αποδοκίμασαν την κίνησή της: «Όσο για το δηλητήριο που έσταξε από κάποιους που δεν “κατάλαβαν” ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς» έγραψε.

Σεισμός, με πικάντικα σχόλια στα social media!

Κυκλοφόρησε (με φορτηγό!) και… οπλοφόρησε, όπως λέει και το γνωστό άσμα της, στην Αθήνα, προκαλώντας… σεισμό στα social media!

Ποτέ ξανά στο παρελθόν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δεν είχε απασχολήσει τόσο έντονα την κοινή γνώμη, διχάζοντας τα πλήθη των Ελλήνων με αφορμή μια συναυλία της.

Οι χρήστες του twitter και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης «τράβηξαν σκανδάλη» -όπως λέει άλλο διαχρονικό άσμα της ερμηνεύτριας-, ρίχνοντας… βροχή από σχόλια και αντιδράσεις, χιουμοριστικά κυρίως, αλλά όχι μόνο.

«Αν είχαν χιούμορ, θα έβαζαν τον Πάριο και όχι την Πρωτοψάλτη στο τρελό φορτηγό!» έγραψε κάποιος. Στο ίδιο εύθυμο κλίμα και το επόμενο σχόλιο.

«Πλησιάζει η εποχή του καρπουζιού! Σας ευχαριστούμε, κυρία Πρωτοψάλτη, που μας το θυμίσατε!» σημείωσε ο Χρήστος, ενώ άλλος σχολίασε πιο αιχμηρά: «Φόρτωσαν την Πρωτοψάλτη σε φορτηγό και πάει γύρω γύρω και τραγουδάει. Πόσα ευρό πουλά πήρε ξέρουμε;»

Τον… Τερλέγκα

Στα μη κολακευτικά tweets για την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και το παρακάτω: «Μόνο σε εμένα φαίνεται γελοιότητα αυτό το πράγμα; Και μετράω: 6 δημοτικόμπατσοι, 6 άτομα συνεργείο με κάμερες, 4 μουσικοί, 3-4 οδηγοί και κάτι άσχετοι (ή και όχι) για να κάνει η Πρωτοψάλτη χαζομάρες». Ακόμη ένας, εμφανώς εξοργισμένος με την όλη κατάσταση, έγραψε: «Να είσαι 40 μέρες κλεισμένος σπίτι, να περάσει κι η Πρωτοψάλτη κάτω από την πόρτα σου να τραγουδάει Θωμά είσαι σπίτι, ρε σύρε και γ@@@@ κι εσύ!»

Μία πιο ρομαντική έγραψε: «Όταν πηγαίνεις στη θεία τα ψώνια της λαϊκής και κάνει πρεμιέρα η Πρωτοψάλτη!» «Σε όσους δεν αρέσει η Πρωτοψάλτη αύριο θα βγάλουνε Τερλέγκα» προειδοποίησε λάτρης του λαϊκού τραγουδιού, ενώ ένας Θεσσαλονικιός εξέφρασε απαίτηση: «Στην Αθήνα βγήκε η Πρωτοψάλτη με το φορτηγό και τραγουδάει, Θεσσαλονίκη περιμένουμε τη Βίσση με το τρένο!» Ένας παραπονιάρης, πάλι, επισήμανε την «αδικία»: «Η Πρωτοψάλτη έκανε συναυλία πάνω σε φορτηγό που γυρνούσε στην Αθήνα και όλα μέλι γάλα. Εγώ αν πάρω τα κοπέλια και φορτώσουμε τα ηχεία πάνω στο αγροτικό και βάλουμε μουσική κάνοντας βόλτες, θα μας μαζέψουνε».

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...