Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ο Άγιος Ραφαήλ «πολεμά» τον ιό

Ρίγη συγκίνησης και δέος προκαλεί η μαρτυρία μιας νοσοκόμας, η οποία ισχυρίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα είδε ολοζώντανο μπροστά της στους διαδρόμους του Ευαγγελισμού τον άγιο Ραφαήλ που «πολεμούσε» τον ιό και μάλιστα συνομίλησε μαζί του!
Εξίσου αξιοθαύμαστο είναι ότι η ανατριχιαστική μαρτυρία της γυναίκας συνέπεσε με την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στη Ιερά Μονή Πετράκη που είναι αφιερωμένη στους Αρχάγγελους Μιχαήλ και Γαβριήλ και εκείνες τις άγιες μέρες τιμούσε τη μνήμη του αγίου Ραφαήλ και των άλλων δύο νεοφανών αγίων της Λέσβου, Νικολάου και Ειρήνης.

Σύμφωνα με όσα συγκλονιστικά περιγράφει η νοσοκόμα, τη μέρα που βίωσε το θαύμα είχε βάρδια στο νοσοκομείο. Όπως λέει, εκτός από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας που την είχαν εξουθενώσει, είχε να αντιμετωπίσει και την «εκκωφαντική» ησυχία που είχε απλωθεί σε όλο το νοσοκομείο εξαιτίας του ότι φέτος σίγησαν η καμπάνα και το σήμαντρο της Ιεράς Μονής Πετράκη λόγω του κορονοϊού:

«Πολλές φορές το άκουσμα της καμπάνας και του σήμαντρου από τις ακολουθίες που γίνονται στη διπλανή μας Ιερά Μονή Πετράκη για εμάς αλλά και για τους ασθενείς είναι μια παρηγοριά. Φέτος τίποτε, νέκρα…» αναφέρει η γυναίκα στην αρχή της αφήγησής της, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr.

Με φαρδιές πλάτες

Στη συνέχεια περιγράφει τη «συνάντησή» της με τον άγιο Ραφαήλ. Οπως λέει, ενώ κατευθυνόταν στο γραφείο της προϊσταμένης, είδε στο βάθος του διαδρόμου τη φιγούρα ενός κληρικού, ο οποίος ήταν ψηλός με φαρδιές πλάτες και είχε αυστηρή όψη, σαν να έψαχνε κάτι:

«Τον ρώτησα: “Χριστός Ανέστη, πάτερ, αλλά γιατί δεν φοράτε μάσκα;” Και αυτός μου απάντησε μονολεκτικά: “Δεν τη χρειάζομαι!” “Μα, πάτερ, δεν μπορείτε να είστε έτσι” του απάντησα. Τότε είδα το πρόσωπό του να χαμογελάει και να μου λέει: “Κόρη μου, καλά κάνεις και θέλεις να προστατεύσεις τους ασθενείς σου, αλλά και εγώ τους προστατεύω καλύτερα, για αυτό βρίσκομαι εδώ”…»

Ακούγοντας την τελευταία φράση του κληρικού, η νοσοκόμα έσκυψε το κεφάλι από ντροπή, στη συνέχεια όμως του ζήτησε να της πει πώς τον λένε, για να λάβει την απάντηση: «Ραφαήλ!»

«Αχ, πάτερ μου, χρόνια πολλά για αύριο που γιορτάζετε» κατάφερε να ψελλίσει η γυναίκα, η οποία στη συνέχεια περιγράφει ακόμα ένα θαυμαστό περιστατικό. Όπως λέει συγκινημένη, όταν ξαναζήτησε από τον κληρικό να φορέσει μάσκα για να συναντήσει έναν ασθενή που έψαχνε και να του διαβάσει μια ευχή, τον είδε ξαφνικά να… σηκώνεται και να αιωρείται μερικά εκατοστά πάνω από το δάπεδο!

«Τα πόδια του κληρικού σηκώθηκαν 10 με 20 εκατοστά από το έδαφος του δαπέδου! Ζαλίστηκα, κόντεψα να λιποθυμήσω!» θυμάται με δέος η νοσοκόμα, που αμέσως μετά άκουσε τον μυστηριώδη ρασοφόρο να της λέει ότι βιαζόταν να πάει στη Μονή Πετράκη που γιόρταζε:

«Εκεί με περιμένουν ο Μιχαήλ και ο Γαβριήλ. Από το πρωί τρέχουμε γιατί θέλουν να κάνουν κακό στο σπίτι μας. Αυτοί που θέλουν να κάνουν κακό θα τους περιποιηθώ καλά, αρκετά πια, θα δεις τι θα πάθουν!» φέρεται ότι της είπε, προτού μπει στο δωμάτιο του ασθενούς που γύρευε, «πάντα με τα πόδια ανασηκωμένα από το έδαφος»!

Η νοσοκόμα αναζήτησε τον κληρικό στον θάλαμο, όμως ήταν άφαντος! Όταν άκουσε, μάλιστα, ότι είχε ανοίξει μόνο του το παράθυρο, κάθισε σε μια γωνιά και άρχισε να κλαίει! Λίγες ώρες αργότερα, όταν θα μάθαινε ότι άγνωστοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν τη Μονή Πετράκη, θα καταλάβαινε τι ήθελε να πει ο κληρικός και θα δόξαζε τον Θεό για τον άγιο που της φανερώθηκε!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...