Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μακελειό για μια θέση πάρκινγκ! Νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης

Μια ασήμαντη αφορμή προκάλεσε λουτρό αίματος με δύο νεκρούς από πασίγνωστες οικογένειες των Ανωγείων και έναν τραυματία, λίγα λεπτά μετά τις 10 τη νύχτα του Σαββάτου!

Αν και αρχικά όλα έδειχναν ότι αιτία για το μακελειό ήταν οι κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο πλευρές και αφορούσαν ένα… υπόστεγο σε χωράφι, τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο μοιραίος καβγάς έγινε με αφορμή μια… θέση στάθμευσης!

Το φονικό έγινε στον οικισμό Περαχώρι, έξω από τα σπίτια των δύο οικογενειών που βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 30χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών Γιώργος Ξυλούρης -γόνος της οικογένειας του αείμνηστου «αηδονιού της Κρήτης» και γνωστός στο χωριό με το παρατσούκλι «Κίτρος»- πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας του 63χρονου γνωστού μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη, πατέρα πέντε παιδιών.

f4 Xilouris

Μεταξύ του 30χρονου κτηνοτρόφου και του μεγαλύτερου γιου του μαντιναδολόγου, του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη, άρχισε άγρια λογομαχία και οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με τους συγχωριανούς τους, ο τσακωμός έληξε προς στιγμήν και ο Ξυλούρης έφυγε. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε κρατώντας ένα όπλο, μπήκε στο μαγαζί της οικογένειας Καλομοίρη και το έστρεψε προς τον 29χρονο.

Αστραπιαία, ο πατέρας τού τελευταίου πετάχτηκε μπροστά από τον γιο του για να τον προστατέψει, με αποτέλεσμα να δεχτεί εκείνος δύο σφαίρες στο στήθος και να πέσει νεκρός! Βλέποντας τον πατέρα του να πέφτει αιμόφυρτος, ο 29χρονος απάντησε στα πυρά «αδειάζοντας» το όπλο του στον 30χρονο, που έπεσε κι αυτός νεκρός.

f2

Άγιο είχε ένας 30χρονος γείτονας, που έκανε το λάθος να μπει στη μέση για να κατευνάσει τα πνεύματα, αλλά δέχτηκε μια σφαίρα στο πόδι, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. Μετά το άγριο φονικό ο Μανώλης Καλομοίρης τράπηκε σε φυγή.

Στο σημείο του μακελειού έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τον οικισμό και ερεύνησαν τον χώρο, όπου βρήκαν συνολικά οκτώ κάλυκες αλλά κανένα όπλο, ούτε καν αυτό με το οποίο πυροβόλησε ο Γιώργος Ξυλούρης, γεγονός που προκαλεί αρκετά ερωτήματα.

Για λόγους ασφαλείας και προς αποφυγήν τυχόν επεισοδίων μεταξύ συγγενών, τα πτώματα των δύο θυμάτων μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής σε διαφορετικά νεκροτομεία, του 30χρονου στο ΠΑΓΝΗ και του 63χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο Μανώλης Καλομοίρης ήθελε από την πρώτη στιγμή να παραδοθεί. Έτσι, κατά τη διάρκεια της νύχτας ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του και αποφάσισαν τις λεπτομέρειες της παράδοσής του. Τελικά, χθες το μεσημέρι πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ρεθύμνου συνοδευόμενος από τον συνήγορό του και παραδόθηκε, ενώ παρέδωσε και το όπλο του φονικού.

f5 4

Ο νεαρός, ο οποίος σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ρεθύμνου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, εμφανίζεται σοκαρισμένος και κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας επαναλάμβανε συχνά τη φράση «Γιατί αυτό το κακό να τύχει σε εμένα και το σπίτι μου;».

Χθες το πρωί, λίγες ώρες πριν από την κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη, βαφτίστηκε το μικρότερο παιδί του που δεν θα το δει να μεγαλώνει. Το μωρό πήρε το όνομα του παππού, αλλά και του πατέρα του. Πρόκειται για ένα έθιμο σύμφωνα με το οποίο, σε περίπτωση που έχει πεθάνει ο πατέρας ενός αβάφτιστου παιδιού, το μυστήριο της βάφτισης γίνεται εσπευσμένα πριν από την κηδεία. Η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη επρόκειτο να γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

f3 11

Τώρα όλοι στο χωριό ζουν με τον φόβο να ξεσπάσει άγρια βεντέτα. Ήδη στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Από ποδοσφαιριστής, kickboxer και πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα ο Μανώλης Καλομοίρης

Ο Μανώλης Καλομοίρης, που σκότωσε τον φονιά του πατέρα του και παραδόθηκε, είναι το μεγαλύτερο παιδί και ένας από τους δύο γιους του άτυχου 63χρονου. Τα τελευταία χρόνια ο 29χρονος έμενε μόνιμα στο Ηράκλειο, όπου εργαζόταν ως πορτιέρης σε νυχτερινά μαγαζιά. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της καραντίνας και του «λουκέτο» στα καταστήματα, επέστρεψε στο πατρικό του στο Περαχώρι, όπου το Σάββατο έγινε το κακό.

Με τους γονείς και τα τέσσερα αδέλφια του είχε πάντα άριστες σχέσεις και, παρότι είχε φύγει από το Ρέθυμνο και ζούσε στο Ηράκλειο, επικοινωνούσε πολύ συχνά μαζί τους και με κάθε ευκαιρία πήγαινε να τους επισκεφτεί, ενώ στις γιορτές έδινε πάντα το «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικά χρόνια έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με την πρώτη του επαφή να έγινε στην ηλικία των 8-9, όταν ξεκίνησε στις ακαδημίες του «Λίντο» Ηρακλείου.

f7

Υπήρξε, όμως, και αθλητής του kickboxing, με πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες. Μία σημαντική στιγμή του ήταν όταν ανέβηκε στο ρινγκ για να αγωνιστεί με έναν έμπειρο πυγμάχο, τον Γρηγόρη Νικολόπουλο του Βυζαντινού. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Νικολόπουλος παραδέχτηκε ότι του νεαρού από τα Ανώγεια «το λέει η καρδιά του» και ότι έχει τα φόντα να καθιερωθεί στην επαγγελματική πυγμαχία.

Θρήνος για τον «ντελικανή της μαντινάδας»

Η Κρήτη θρηνεί από το Σάββατο τον «ντελικανή της μαντινάδας», τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος έπεσε νεκρός στο μακελειό των Ανωγείων. Ο μαντιναδολόγος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και γνωστός σε όλη την Κρήτη, καθώς είχε συνδέσει το όνομά του με την κρητική λαϊκή παράδοση και ασχολούνταν επί δεκαετίες με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, τη χοροδιδασκαλία και τη συγγραφή βιβλίων με μαντινάδες, στις οποίες είχε δείξει το ταλέντο του από παιδί βιώνοντας την αυθεντική καντάδα στα σοκάκια του χωριού του.
Από το 1999 διατηρούσε σχολή χορού στα Ανώγεια και τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιοκτήτης παραδοσιακής ταβέρνας στο Περαχώρι με το χαρακτηριστικό όνομα «Δε Βαριέσαι». Μάλιστα, επί μία δεκαετία (1999-2009) ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων και διοργάνωσε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα τις «Μέρες Ανωγείων» στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο.

f6

Είχε εκδώσει τέσσερα βιβλία, με τελευταίο το «Ποιο παραμύθι να σου πω», που περιείχε περισσότερες από 500 βιωματικές μαντινάδες, αρκετές από αυτές ερμηνευμένες από ξακουστούς Κρητικούς καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Σκουλάς και ο Ψαραντώνης.
Η αδελφή του τον περιέγραψε ως έναν φιλήσυχο και καλόψυχο άνθρωπο, που αγαπούσε τις τρεις κόρες και τους δύο γιους του, ενώ μία από τις κόρες του τόνισε πως ο πατέρας της θυσιάστηκε για το παιδί του.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...