Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας «σκαρφίστηκε» να φτιάξει μάσκες από… ρετάλια και να τις πουλάει 25 € το κομμάτι!

Μια υπογραφή είναι ικανή να εκτοξεύσει την τιμή μιας… ταπεινής υφασμάτινης μάσκας από το ένα ευρώ, που συνήθως πωλείται, στα 25 ευρώ!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως ο γνωστός σχεδιαστής και θαυμαστής της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι Βασίλης Ζούλιας θεωρεί ότι οι μάσκες που παράγει το ατελιέ του και φέρουν την υπογραφή του έχουν τέτοια… προστιθέμενη αξία, που του δίνει την άνεση να κάνει χρυσή κονόμα, πουλώντας τες σε εξωφρενική τιμή!

Ο γνωστός Ελληνας σχεδιαστής στράφηκε στο διαδικτυακό εμπόριο και λάνσαρε μάσκες από fabric scraps -δηλαδή… περισσεύματα υφασμάτων ή κοινώς ρετάλια!- και εμπνευσμένες από το στιλ των 70s, με τιμή εκκίνησης τα 25 ευρώ! Μάλιστα, έγραψε για τις «χρυσές» μάσκες του στο Instagram: «Λοιπόν, εάν είναι να φορέσετε μάσκα, ας είναι ”Ζούλιας”! Ποιος είπε ότι πρέπει να μοιάζουμε σαν γιατροί ή ασθενείς σε νοσοκομείο; Επιτρέπεται να κάνουμε κάτι πιο ευχάριστο, σωστά; Κάντε την παραγγελία σας για μια μάσκα στα 25 ευρώ, 3 μάσκες στα 50 ευρώ και 7 στα 100 ευρώ».

«Να ντρέπεστε»

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε χοντρό κράξιμο από πολίτες στον σχεδιαστή, που αποφάσισε να μετατρέψει σε γερή μπίζνα την ανάγκη του κόσμου για προστασία από τον θανατηφόρο ιό: «Ειλικρινά με τις συγκεκριμένες τιμές για μάσκες θα έπρεπε να ντρέπεστε», «Σοβαρά μιλάτε τώρα; Μιλάμε είναι για γέλια» είναι ορισμένα από τα οργισμένα ποσταρίσματα πολιτών στο instagram του Ζούλια!

Ο σχεδιαστής όταν κατάλαβε ότι του «τα χώνουν» προσπάθησε να δικαιολογηθεί με δεύτερη ανάρτησή του (διατηρούμε την… ορθογραφία), αναφερόμενος στα άτομα που εργάζονται για τις μάσκες-έργα τέχνης:

«Όλοι αυτοί είναι μισθωτοί υπάλληλοι από αυτούς που ο αγαπητός Κυριάκος μας είπε να μην απολύσουμε και αυτό θέλουμε και εμείς. Οι μάσκες αυτές δεν είναι μιας χρίσης… την κρατάτε για πάντα ξερώντας ότι αυτά τα 25ευρώ πήγαν σε μια ελληνική επιχείρηση… και όχι σε ένα σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης εργασίας. Με αγάπη και εκτίμηση Βασίλης Ζούλιας. ΥΣ Επίσης δεν ανήκουμε σε καμιά πολυεθνική εμείς…».

Το περασμένο καλοκαίρι ο σχεδιαστής είχε αποθεώσει την πολυσυζητημένη ενδυματολογική επιλογή της Μαρέβας Μητσοτάκη κατά την επίσημη επίσκεψη του ζεύγους στο Παρίσι και την είχε συγκρίνει με τη σύζυγο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Από την Αμαλία Μεγαπάνου είχαμε να ασχοληθούμε με το στιλ κάποιας πρώτης κυρίας, πέρασαν 50 χρόνια. Σκέφτηκε το πρωί να βάλει τα χρώματα της Γαλλίας, πήγε και μια χαρά. Σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους δεν άρεσε, εκείνη δεν την ένοιαξε καθόλου».

μασκεες

Οι «συνεταιρισμοί»

Τους δύο, όμως, συνδέει και κοινός συνεταίρος, η Κύπρια δικηγόρος Γεωργία Ευσεβίου, που είχε επενδύσει στην εταιρία ενδυμάτων της Μαρέβας Μητσοτάκη και είχε αγοράσει μετοχές στην εταιρία του σχεδιαστή μαζί με τον σύζυγό της, πρώην ηγέτη του μπασκετικού Αρη, Νίκο Λάσκαρη.

Το ζεύγος Λάσκαρη – Ευσεβίου, ο γάμος του οποίου θύμισε υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ, είχε βρεθεί σε δικαστική περιπέτεια ύστερα από μήνυση του Λετονού επιχειρηματία Μάικλ Σουμπότινς, για υπεξαίρεση 915 κιλών χρυσού αξίας 40.000.000 ευρώ και 57.280.599 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- θα τον βοηθούσαν να ιδρύσει τράπεζα στην Ελβετία!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Ζούλιας είχε εμφανιστεί και ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη γειτόνισσά του Ντόρα Μπακογιάνη, για τις εργασίες ανακαίνισης που κάνει στο σπίτι που κληρονόμησαν η ίδια και οι αδελφές της από τον πατέρα τους στη συμβολή των οδών Ησιόδου και Αραβαντινού, απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο!

«Τώρα ειδικά, που πρέπει να μένουν στα σπίτια τους τηρώντας τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι αναγκασμένοι να υπομένουν το μαρτύριο να ακούνε όλη μέρα τα τρυπάνια των εργατών» είχε γράψει σε ανάρτησή του.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σμπαραλιάστηκε Maserati στον Κηφισό

Ενα πρωτοφανές τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στον Κηφισό, το...