Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι «ψίθυροι» και οι έρευνες της Αστυνομίας για τη φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα

Φως στο μυστικό της 34χρονης Ιωάννας, που έγινε αιτία να δεχτεί τη φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι από μια άγνωστη προς το παρόν μαυροφορεμένη γυναίκα με χειρουργική μάσκα, ενδέχεται να ρίξουν δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν βρεθεί πολύ πρόσφατα στον φιλικό περίγυρο της καστανόξανθης καλλονής από το Λουτρό Αμφιλοχίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Οι άνδρες αυτοί ανήκουν στις φιλικές και κοινωνικές επαφές της 34χρονης, αλλά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Η παρουσία τους στη ζωή της σε διαφορετικές χρονικές στιγμές προέκυψε από φήμες και αναφορές προσώπων με τα οποία η Ιωάννα είχε επαγγελματική σχέση.

Από τους οικείους της δεν έχουν προκύψει λεπτομέρειες για κάποιο γεγονός που να πυροδότησε την εκδικητική μανία της δράστριας. Έτσι, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στον στενό κύκλο της άτυχης κοπέλας και ήδη έχουν κληθεί για καταθέσεις οι τέσσερις κοντινοί της φίλοι.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί από την εισαγγελία άρση τηλεφωνικού απορρήτου και επικοινωνιών, ώστε να ερευνηθούν όλες οι επικοινωνίες και οι επαφές της Ιωάννας. Αν και οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους το κινητό της, δεν έχουν καταφέρει να το ανοίξουν, καθώς, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο κωδικός που τους έδωσε η 34χρονη ήταν λανθασμένος. Πάντως, δεν έχουν αμφιβολία ότι ο τρόπος και το είδος της επίθεσης εκφράζουν μίσος και εμπάθεια, ενδεχομένως από εντελώς προσωπικά κίνητρα και συγκεκριμένα απο κάποια αντίζηλο. Αυτό που εξετάζεται είναι κάποιες αναφορές για προστριβές της 34χρονης πριν από χρόνια και οι σχετικές πληροφορίες διερευνώνται. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, τα γραφεία της εταιρίας στην οποία εργάζεται άρχισαν να επαναλειτουργούν τη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από την επίθεση.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η δράστρια γνώριζε τον χώρο στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εργάζεται η Ιωάννα, στην Καλλιθέα, καθώς προκύπτει ότι ήξερε πώς να κινηθεί. «Ηταν προσχεδιασμένη ενέργεια, ενώ κατά την ιχνηλασία δεν εντοπίστηκε στον χώρο ούτε το δοχείο στο οποίο μετέφερε το καυστικό υγρό με το οποίο πραγματοποίησε την επίθεση» αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Ασφάλειας. Οπως προέκυψε από την έρευνα, η μαυροφορεμένη γυναίκα περίμενε την 34χρονη στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας στην οποία εργάζεται. Στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει εγκατεστημένη κάμερα.

Οι κινήσεις της

Ωστόσο, υπάρχουν κάμερες σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή και έχει αναζητηθεί υλικό από αυτές προκειμένου να εξακριβωθούν οι κινήσεις της άγνωστης γυναίκας κατά τη μετάβασή της στον χώρο, την παραμονή της εκεί και τη διαφυγή της αμέσως μετά την επίθεση. Από τον όγκο του οπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, μπορούν να σχηματίσουν μια εικόνα για τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο, ωστόσο στις περισσότερες καταγραφές η ποιότητα του υλικού είναι εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας.

Ένα 24ωρο μετά την επίθεση εις βάρος της, στη 1.45 το μεσημέρι της Πέμπτης, η Ιωάννα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της στην εξειδικευμένη Μονάδα Εγκαυμάτων. Τη συνόδευαν η μητέρα της και ο αδελφός της, καθώς παραμένει σε κατάσταση ισχυρού σοκ και υπό την επήρεια αναλγητικών για να αντέξει τον αφόρητο πόνο από τα εκτεταμένα εγκαύματα. Η ζωή της δεν κινδυνεύει, ωστόσο φέρει βαρύτατα χημικά εγκαύματα στο 20% του κορμού της, με βαθιές πληγές στο πρόσωπο, στον λαιμό, στα χέρια και στον κορμό, ενώ έχει υποστεί βαθύ έγκαυμα και στον αμφιβληστροειδή του αριστερού ματιού της.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα μου έκανε κακό» λέει και ξαναλέει η ιδία

Το απόγευμα της Τετάρτης, πριν συμπληρωθούν 12 ώρες από την επίθεση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρέθηκαν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο του Π. Φαλήρου, καθώς ήθελαν μια πρώτη επαφή με την 34χρονη για όσα θυμόταν από την επίθεση.

Ο χρόνος που τους επιτράπηκε να μιλήσουν μαζί της ήταν ελάχιστος, σχεδόν πέντε λεπτά, καθώς υποφέρει από φρικτούς πόνους, είναι τρομοκρατημένη και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, και δεν είναι ακόμη σε θέση να καταθέσει.

Έτσι, στις ερωτήσεις των αστυνομικών έδωσε λίγες σκόρπιες απαντήσεις. «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα μου έκανε κακό» φέρεται ότι ανέφερε στην ολιγόλεπτη συνομιλία τους, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη επανέλαβε όσα ανέφερε και στους γιατρούς στο θεραπευτήριο, σχεδόν δέκα λεπτά μετά την επίθεση.

Την αιφνιδίασε

Αναφέρθηκε στη μαυροφορεμένη γυναίκα με τη μάσκα, η οποία την αιφνιδίασε, αλλά δεν επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες οι οποίες ανέφεραν ότι η άγνωστη της μίλησε επιθετικά πριν πετάξει πάνω της το βιτριόλι. Περιέγραψε ότι κινήθηκε προς το ασανσέρ για τον όροφο όπου στεγάζεται το ασφαλιστικό γραφείο στο οποίο εργάζεται, με την αριστερή της πλευρά στραμμένη προς την έξοδο.

Από τις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο την πλησίασε η σκοτεινή γυναικεία φιγούρα, την οποία δεν αναγνώρισε, της έριξε το καυστικό υγρό και σε δευτερόλεπτα ένιωσε το πρόσωπο και το κορμί της να φλέγονται και τα ρούχα της να την καίνε. Η Ιωάννα φέρεται ότι υποστήριξε πως δεν είχε προσωπικές διαφορές και αντιπαραθέσεις, και αποδίδει την επίθεση σε τυχαίο περιστατικό.

«Από το σοκ που υπέστη ενδέχεται να διέγραψε από τη μνήμη της λεπτομέρειες και στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατά την έρευνα» επισημαίνουν αστυνομικοί της Ασφάλειας.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...