Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Γρίφοι, μυστικά και αμέτρητα «γιατί» στην υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας (video)

Από τη Νάντια Αλεξίου

Εύλογες απορίες και ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν γεννά το γεγονός ότι η γυναίκα που οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας κράτησε επί 20 ημέρες στο σπίτι της τα πειστήρια, παρόλο που τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα έκαναν εκτενείς αναφορές στην περιγραφή και στις επαφές της. Πάντως, παρά το βαρύ κατηγορητήριο, η 35χρονη Έφη Κ. εμφανίστηκε ψύχραιμη ενώπιον του εισαγγελέα, στον οποίο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του, καθώς επικαλέστηκε ως «άλλοθι» το… μανικιούρ της και την αποτυχημένη βαφή στα μαλλιά της!

Στην ερώτηση του εισαγγελέα το απόγευμα της Πέμπτης, αν γνωρίζει για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης, φέρεται ότι αποκρίθηκε ψυχρά «Ναι, ξέρω τι έχει πάθει». Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι υποστήριξε ότι έμαθε για την επίθεση μέσω μιας εξαδέλφης της, ωστόσο αρνήθηκε πως ζήλευε την 34χρονη επειδή διεκδικούσε τον 40χρονο ιδιωτικό υπάλληλο με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση και ήταν η αιτία για τις εμμονές της.

Στην έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών, τόσο στην κατοχή της όσο και στο σπίτι όπου κατοικεί τα τελευταία πέντε χρόνια με τον αδελφό της στου Ζωγράφου, κατασχέθηκαν αντικείμενα και ρούχα ως πειστήρια, τα οποία αυταπόδεικτα την τοποθετούν στη σκηνή της επίθεσης. Μεταξύ άλλων, στο σπίτι της εντοπίστηκε η καστανοκόκκινη περούκα με την οποία έχει αποτυπωθεί και στο οπτικό υλικό μια ημέρα πριν και ανήμερα της επίθεσης να επιβιβάζεται σε ταξί. Στην ερώτηση για την περούκα, η 35χρονη φέρεται ότι υποστήριξε ότι δεν είχε πετύχει η… βαφή στα μαλλιά της και την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα! Αναφορικά με την απουσία της από την εργασία της την ώρα της επίθεσης στην Ιωάννα, το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου, η 35χρονη φέρεται ότι υποστήριξε ότι είχε πάει να φτιάξει τα… νύχια της!

Στο σπίτι της βρέθηκαν ακόμη το μπεζ καπαρτινέ μπουφάν, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο, τα οποία έφερε κατά την επίθεση και έχουν περιγραφεί από την Ιωάννα αλλά και την οδηγό ταξί που τη μετέφερε από την Καλλιθέα. Στη σχετική ερώτηση, η Εφη Κ. φέρεται ότι απάντησε ότι «τέτοιες καπαρντίνες έχουν μεγάλη διακίνηση στην αγορά», χαρακτήρισε και το σακίδιο «συνηθισμένο», ενώ για το παντελόνι φέρεται ότι ανέφερε ότι είχε χρόνια να το φορέσει.

Εκείνο που δεν απάντησε, ωστόσο, είναι πώς βρέθηκαν όλα μαζί στην κατοχή της, ενώ η ίδια είχε καταγραφεί να τα φορά την προηγούμενη της επίθεσης και μετά από αυτήν. Μάλιστα, μέσα στο σακίδιό της οι αστυνομικοί βρήκαν και την τηλεκάρτα με την οποία πραγματοποίησε τρεις κλήσεις προς την εταιρία ραδιοταξί και έναν άνδρα από το Μπανγκλαντές, ο οποίος ασχολείται ως κηπουρός και την κατονόμασε!

Αγόρασε το καυστικό υγρό μέσω διαδικτύου

Πέρα από τα πειστήρια, ωστόσο, η 35χρονη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αγόρασε το καυστικό υγρό μέσω διαδικτύου, με κόστος 4,5 ευρώ με δική της χρέωση και τη συναλλαγή εντόπισαν οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση.

Ο δικηγόρος της 35χρονης Εφης Κ., Σάκης Κεχαγιόγλου, άφησε αιχμές για τον τρόπο μεταφοράς της στην Εισαγγελία και τόνισε ότι υπάρχει ένα νομικό ζήτημα που αφορά την κατηγορία σε βάρος της, στο κατά πόσο είναι ορθός ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Η ενδελεχής μελέτη της δικογραφίας θα οδηγήσει σε συμπεράσματα σχετικά με την εμπλοκή της εντολέως μου. Η μέχρι στιγμής θέση της είναι ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Η δε τραγική ψυχολογική της κατάσταση, επί του παρόντος δυσχεραίνει τη νηφάλια ανάλυση των δεδομένων. Ελπίζω οι επόμενες ώρες και ημέρες να επιτρέψουν μια πιο ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα» δήλωσε ο κ. Κεχαγιόγλου και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι είναι υπερβολική αυτή η ποινική δίωξη. Και, αν θέλετε μια προσωπική νομική άποψη, θεωρώ ότι δεν θα σταθεί ποτέ στο ακροατήριο… Υπάρχει πλούσια νομολογία που παρόμοιες επιθέσεις χαρακτηρίζονται ως βαριά σωματική βλάβη».

Ο συνήγορος της 35χρονης διερωτήθηκε αν αυτού του είδους η επίθεση, με τον τρόπο και το μέσο που έγινε, παραπέμπει σε άνθρωπο απόλυτα υγιή ψυχικά. Στην πρώτη του επικοινωνία με την κατηγορούμενη στην Ευελπίδων δήλωσε ότι του αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ενώ του ανέφερε ότι γνωρίζει την Ιωάννα, αλλά η συζήτηση δεν επεκτάθηκε σε θέματα επαφών, σχέσεων, φιλίας και διαδικτύου.

Το ντοκουμέντο καρέ καρέ!

Από τη Νάντια Αλεξίου

Σε δύο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις της 35χρονης Εφης Κ. έξω από το ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται η ασφαλιστική εταιρία στην οποία εργάζεται η Ιωάννα στην Καλλιθέα, τόσο την παραμονή της επίθεσης με το βιτριόλι εναντίον της όσο και αμέσως μετά από αυτήν.

Στο οπτικό υλικό που παρουσίασε η εκπομπή «Το πρωινό» του ΑΝΤ1 η δράστρια έχει καταγραφεί από κάμερα εγκατεστημένη σε επιχείρηση η οποία «βλέπει» τη λεωφόρο Θησέως, την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η παρουσία της στην περιοχή σήμαινε ότι σκόπευε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικά την επίθεση και, αν αυτό δεν ήταν εφικτό, να κάνει κατόπτευση του χώρου με σκοπό να εκτελέσει το σχέδιό της την επόμενη ημέρα.

Η 35χρονη έχει αποτυπωθεί στις 9.20 το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου να φοράει περούκα και καπαρντίνα και να πλησιάζει το ταξί, το οποίο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κάλεσε από καρτοτηλέφωνο. Το ταξί είναι σταθμευμένο επί της λεωφόρου Θησέως, ακριβώς απέναντι από το γραφείο στο οποίο εργάζεται η 34χρονη Ιωάννα, η οποία έχει μόλις φτάσει και αποβιβάζεται από το μικρό κόκκινο αυτοκίνητό της. Η γυναίκα με την καπαρντίνα τρέχει προς το μέρος της, ωστόσο την καθυστερούν ένα λεωφορείο και ένας εργάτης που βρίσκονται στον χώρο. Έτσι, η επίθεση ματαιώνεται και η γυναίκα με το βιτριόλι αποχωρεί από την Καλλιθέα με το μισθωμένο ταξί.

Περίπου την ίδια ώρα την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 20 Μαΐου, η Εφη Κ. επιστρέφει στο ίδιο σημείο. Είναι ντυμένη με τα ίδια ρούχα και κάνει τις ίδιες κινήσεις, αποφεύγοντας να βρίσκεται κοντά στο πεζοδρόμιο, καθώς έχει εντοπίσει τις κάμερες επιχειρήσεων και καταστημάτων. Χάνεται για λίγο από το πλάνο, ωστόσο επιστρέφει ελάχιστα μετά την επίθεση στην 34χρονη και κατευθύνεται προς το ταξί που την περιμένει, μπαίνει βιαστικά και απομακρύνεται από την περιοχή.

Το οπτικό υλικό και τα αντικείμενα που χρησιμοποίησε η 35χρονη, καθώς και τα ρούχα που φορούσε, περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει συντάξει το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αθηνών και έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

https://www.youtube.com/watch?v=Emcv6gBEJeE

Δεύτερο σοκ για την 34χρονη όταν έμαθε ποια είναι η δράστρια

Οι σκέψεις και το βλέμμα της Ιωάννας Π. «πάγωσαν» όταν άκουσε εμβρόντητη τον δικηγόρο της να την ενημερώνει για τις ραγδαίες εξελίξεις και να της αποκαλύπτει την ταυτότητα της γυναίκας που κατέστρεψε τη ζωή της με το βιτριόλι.

Μάλιστα, χρειάστηκε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα ώσπου να μπορέσει να αρθρώσει τις πρώτες λέξεις. «Στην αρχή τής είπα ότι υπήρχε μια προσαγωγή. Οταν έγινε η σύλληψη, της είπα για ποια γυναίκα πρόκειται» αποκάλυψε ο Απόστολος Λύτρας και πρόσθεσε ότι η Ιωάννα έμεινε έκπληκτη στο άκουσμα του ονόματος της Εφης Κ., καθώς την είχε συναντήσει μόνο πέντε φορές.

Όπως είπε ο δικηγόρος, μετά το πρώτο σοκ η 34χρονη τού απάντησε ότι είναι απλώς μια γνωστή της, την οποία είχε συναντήσει ελάχιστες φορές και αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχε αναφέρει τίποτα για εκείνη στους αστυνομικούς. Ιδιαίτερα για τον φίλο της 35χρονης, η Ιωάννα είπε στον κ. Λύτρα πως ούτε καν τον έχει δει! «Της είχε στείλει απλά ένα αίτημα φιλίας στο facebook, το αποδέχθηκε και αυτό ήταν όλο. Δεν τον ξέρει. Δεν τον έχει δει…» είπε ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλας και εξήγησε ποια ήταν η στιχομυθία μεταξύ των δύο γυναικών μέσω facebook προ διετίας: «Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα “αν γνωρίζεις τον τάδε”, η Ιωάννα απάντησε “όχι, απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας”… Αυτός ήταν ο διάλογος» τόνισε ο κ. Λύτρας.

Δύσκολη η αποκατάσταση

Ταυτόχρονα, η 34χρονη δοκιμάζεται και σωματικά, έχοντας ήδη κάνει τρεις επεμβάσεις. «Είναι αγωνίστρια» είπε για την Ιωάννα Π. η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Μαρία Καλόφωνου, η οποία εξήγησε ότι τα εγκαύματα είναι βαθιά και έχουν χαθεί στοιχεία του δέρματος, πράγμα που καθιστά πολύ δύσκολη την αποκατάσταση.

«Η Ιωάννα είναι μια πολύ έξυπνη κοπέλα. Της έχουμε εξηγήσει ότι δεν είναι καλό να δει μια μεταβατική εικόνα που θα της κάνει κακό και έχουμε συμφωνήσει και οι δύο ότι δεν θα δει το πρόσωπό της» είπε η γιατρός. Παράλληλα, ψυχολόγοι έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να την κρατήσουν όρθια ψυχολογικά και να διαχειριστούν τη ροή της ενημέρωσης που πρέπει να έχει για την υπόθεση, αλλά και για την κατάσταση της υγείας της.

Οι τρεις «πρωταγωνιστές» του πρωτοφανούς θρίλερ φέρεται ότι δίνουν διαφορετικές εκδοχές για τις μεταξύ τους σχέσεις

Αρρωστημένη ζήλια, χειρόγραφα σημειώματα, εμμονικά μηνύματα, με «μήλον της Εριδος» έναν 40χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και ένα οργανωμένο σχέδιο, που στήθηκε με προσοχή, συνθέτουν το νοσηρό παρασκήνιο που οδήγησε στην εφιαλτική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας Π. στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα. Ωστόσο αρκετά σημεία της υπόθεσης παραμένουν ακόμη και σήμερα θολά.

Κίνητρο της 35χρονης γυναίκας, που έπεσε στα χέρια των Αρχών τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση, φέρεται ότι ήταν η επικοινωνία του άτυχου θύματος με τον σύντροφό της, ο οποίος στο παρελθόν είχε προσεγγίσει την Ιωάννα μέσω facebook. Oταν η επίμαχη επικοινωνία έπεσε στην αντίληψη της Eφης Κ., θέλησε να βάλει φρένο, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Ιωάννα ότι ο 40χρονος είναι «δικός της»!

Ο ίδιος άνδρας παραδέχθηκε στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ότι διατηρούσε ελεύθερη σχέση με την κατηγορουμένη για περίπου δύο χρόνια, ενώ αναφερόμενος στην Ιωάννα, υποστήριξε πως απλώς είχαν ανταλλάξει κάποια μηνύματα στο messenger.

«Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε, μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα, στην οποία έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της» υποστήριξε στην κατάθεσή του.

Τον διέγραψε από φίλο της

Ωστόσο, οι τρεις «πρωταγωνιστές» του πρωτοφανούς θρίλερ φέρεται ότι δίνουν διαφορετικές εκδοχές για τις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς η 34χρονη Ιωάννα υποστηρίζει πως δεν αντάλλαξε καν μηνύματα με τον 40χρονο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, η Ιωάννα δέχθηκε κάποια στιγμή ένα αίτημα φιλίας από τον σύντροφο της κατηγορουμένης, το οποίο αποδέχθηκε. Όμως, αμέσως μετά δέχθηκε ένα μήνυμα στο facebook από την Eφη Κ. (την οποία ήξερε, καθώς κατάγονταν από την ίδια περιοχή), στο οποίο τη ρωτούσε αν γνώριζε τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Η Ιωάννα, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, της απάντησε πως δεν τον γνωρίζει και πως απλά της έστειλε αίτημα φιλίας, ενώ στη συνέχεια τον διέγραψε από τη λίστα των φίλων της.

Eξι μήνες αργότερα, ωστόσο, ο 40χρονος φέρεται ότι έστειλε ξανά στην Ιωάννα αίτημα φιλίας και εκείνη, επειδή δεν τον θυμόταν, το αποδέχθηκε, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να ακολουθήσει νέο μήνυμα από την κατηγορουμένη, που τη ρωτούσε ξανά το ίδιο! Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, αυτές ήταν οι μοναδικές επικοινωνίες που είχαν οι δύο γυναίκες.

Και σε αυτό το σημείο δημιουργείται εύλογα το ερώτημα: Τελικά ο 40χρονος και η Ιωάννα μιλούσαν στο messenger; Και αν ναι, πώς και τι ακριβώς είδε στα μηνύματα η Εφη και θόλωσε το μυαλό της;

Τα στοιχεία της δικογραφίας

Την Τρίτη στην απολογία της η κατηγορουμένη αναμένεται να δώσει τη δική της εκδοχή για τι πυροδότησε την οργή της, οδηγώντας τη στην επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του θύματος. Πάντως, τα στοιχεία της δικογραφίας σε βάρος της είναι αποκαλυπτικά, καθώς την ταυτοποιούν με τη δράστρια της επίθεσης τόσο τα βίντεο όσα και τα ευρήματα στο σπίτι της, μεταξύ των οποίων η περούκα, τα ρούχα, αλλά και η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ταξί που την παρέλαβε από την Καλλιθέα.

Μεταξύ των κατασχεθέντων στο σπίτι της ήταν και ένα ιδιόχειρο σημείωμα, το οποίο ξεκινούσε με τη φράση «Τι θα γίνει με τον πρώην» και έκλεινε με τη φράση «Δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο»… Η οδηγός του ταξί που περιέγραψε στην κατάθεσή της τη γυναίκα που πήρε από την Καλλιθέα ανήμερα αλλά και την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης έκανε λόγο για μία αγχωμένη κοπέλα, που την πρώτη ημέρα απέφυγε με κάθε τρόπο να της δώσει τον τηλεφωνικό αριθμό της για το ραντεβού της επόμενης. «Εμφανίστηκε σύντομα, ύστερα από δέκα λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας, μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από μένα, τη ρώτησα πού πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο Μετς, όπως και χθες. Μου είπε πάντως ότι είναι Ελληνοαμερικανίδα και πως λέγεται Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου» περιέγραψε η οδηγός ταξί για την ημέρα της επίθεσης.

Τέλος, συγκλονιστική είναι και η κατάθεση του ίδιου του θύματος για τη μοιραία στιγμή της επίθεσης. «Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου, πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή να πρήζεται το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να καίνε…» περιέγραψε η Ιωάννα για τους αφόρητους πόνους, που δεν ήταν παρά η αρχή του εφιάλτη της.

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...