Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι σατανικές «εξορμήσεις» της Έφης και τα μυστικά της 34χρονης Ιωάννας

Διπλή ζωή είχε υποχρεωθεί να ζει η Eφη Κ., εξαιτίας των εμμονών της και της ζήλιας, που την κατέτρωγε στις σχέσεις της! Μάλιστα, είχε δημιουργήσει στο facebook ένα δεύτερο προφίλ, με το ψευδώνυμο «Κωνσταντίνα Χ.», για να μπορεί να «κατασκοπεύει» τους συντρόφους της και κυρίως την Ιωάννα, που τη θεωρούσε υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για τη μόνιμη σχέση που επεδίωκε να κάνει με τον 40χρονο δικηγόρο φίλο της!

Μέσα από το πραγματικό της προφίλ η 35χρονη Εφη εξακολουθούσε να εμφανίζεται ως μια πρόσχαρη και κοινωνική κοπέλα, ενώ σχολίαζε και έκανε like στις αναρτήσεις της 34χρονης Ιωάννας Π. Παράλληλα, όμως, το ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο με το όνομα «Κωνσταντίνα Χ» ήταν το καμουφλάζ ενός σκοτεινού χαρακτήρα, γεμάτου φθόνο και ζήλια, που κάλυπτε τον αληθινά εμμονικό εαυτό της.

Όταν εντοπίστηκε το ψεύτικο προφίλ, οι αστυνομικοί το συνέδεσαν με το όνομα που είχε δώσει στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας ραδιοταξί αλλά και στον οδηγό, ως η δήθεν Ελληνοαμερικανίδα «Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου». Η «Κωνσταντίνα Χ.» μπορούσε να κάνει φιλίες στο facebook, κυρίως για να «τεστάρει» τους φίλους της ως προς την αφοσίωσή τους σε εκείνη, χωρίς τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί. Γι’ αυτό, άλλωστε, οι αστυνομικοί ερευνούν αυτό το δεύτερο προφίλ, ώστε να χαρτογραφήσουν τις διαδικτυακές της κινήσεις.

Όταν η «Κωνσταντίνα Χ.» ολοκλήρωσε το σατανικό της σχέδιο, να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στο όμορφο πρόσωπο της Ιωάννας, ικανοποιημένη πια η Εφη Κ. συνέχισε κανονικά τη ζωή της στο ίδιο μοτίβο, που ήξεραν όλοι. Κανείς από τον κύκλο της δεν παρατήρησε την παραμικρή αλλαγή. Τίποτα δεν είχε αλλάξει στη συμπεριφορά της και στις επαφές της, καθώς έδινε ρεσιτάλ υποκρισίας. Τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση και ενώ η κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί με την υπόθεση, συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου, η 35χρονη διασκέδαζε μαζί με φίλες της σε γνωστό μπαρ- εστιατόριο του Πειραιά και, μάλιστα, το έκανε γνωστό στην πραγματική σελίδα της στο facebook.

Το ότι στις φλέβες της κυλά «κρύο αίμα», φάνηκε και από το ότι με φίλη της συζητούσε για την επίθεση με το βιτριόλι λέγοντας: “Είδατε τι έγινε στην τηλεόραση;” και οι δυο τους το βράδυ πριν από τη σύλληψη πήγαν σε καφέ με παρέα. «Χαζολογάγαμε. Ήμασταν με κάτι παιδιά από το χωριό και λέγαμε βλακείες. Ήταν ανέμελη» είπε η φίλη της στον Σκάι και πρόσθεσε ότι δεν είχε παρατηρήσει καμία αλλαγή συμπεριφοράς.

«Χαρά Θεού, όπως ήταν πάντα, να κάνει την πλάκα της, το ένα, το άλλο, μέχρι εκεί. Δεν είχα καταλάβει τίποτα» υπογραμμίζει και προσθέτει πως η 35χρονη δεν της είχε πει ποτέ για την Ιωάννα ή κάποιον άνδρα.

Η 35χρονη αρνείται ακόμα κάθε εμπλοκή στη φρικιαστική επίθεση με το βιτριόλι

Από τη Νάντια Αλεξίου

Για τρίτο 24ωρο παραμένει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ η 35χρονη Εφη Κ., που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή. Στο διάστημα που πέρασε από τη σύλληψή της, την περασμένη Πέμπτη, δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα της και δεν έχει κοιμηθεί λεπτό!

Αν και τα ευρήματα και οι μαρτυρίες δεν αφήνουν αμφιβολία ότι εκείνη διέπραξε την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, η 35χρονη εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της, ακόμα και τη φυσική της παρουσία στον χώρο. Αλλωστε, όταν πήγαν για να τη συλλάβουν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι της στου Ζωγράφου, φέρεται ότι αντιστάθηκε.

«Αρνήθηκε τον έλεγχο»

«Τι θέλετε από εμένα; Για ποιον λόγο με πιάνει εμένα η Ασφάλεια; Δεν ξέρω τι μου λέτε…» είπε όταν την ενημέρωσαν για τη σύλληψή της. Όπως περιέγραψε αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στη σύλληψη, «αρνήθηκε τον έλεγχο και την ακινητοποιήσαμε».

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για την Εφη Κ., καθώς όλα τα στοιχεία την τοποθετούν στη σκηνή της επίθεσης με το βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης. Ωστόσο, εντός της ημέρας αναμένεται οι αστυνομικοί να καταθέσουν στην Εισαγγελία νέα στοιχεία για την επίθεση.

«Τη Δευτέρα θα εισφερθούν από τις αστυνομικές Αρχές καινούργια στοιχεία για την υπόθεση… Τότε, μια απόλυτα αποδεκτή και εγκεκριμένη δικονομική τακτική είναι ο κατηγορούμενος να λάβει γνώση πρώτα όλων τα στοιχείων που εισφέρονται εις γνώση του στη δικογραφία και μετά να απολογηθεί» εξήγησε χαρακτηριστικά ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Σύμφωνα με τη νομολογία, η επίθεση σε βάρος της Ιωάννας κρίνεται ως «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη». Ωστόσο, προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στην Εισαγγελία για άρση απορρήτου στις επικοινωνίες του θύματος και να προκύψει η δράστρια της επίθεσης, η κατηγορία μετατράπηκε στην κακουργηματική «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Είναι λανθασμένη, κατά τη γνώμη μου, η ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θεωρώ ότι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός θα ήταν βαριά σωματική βλάβη, με βάση τα πραγματικά περιστατικά, και πιστεύω ότι θα είναι και η τελική κατάσταση» εκτίμησε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης εξήγησε και την επίμονη άρνηση της 35χρονης κατηγορούμενης να παραδεχθεί ότι είναι η δράστρια με το βιτριόλι. «Δείχνει άρνηση να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της υπόθεσης, αποστασιοποιείται πλήρως από την υπόθεση, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της, έστω και τη φυσική παρουσία στον χώρο. Όταν αυτά τα ζητήματα έρχονται σε αντίθεση ή σε αντίφαση με στοιχεία της δικογραφίας, μετά ο ρόλος του δικηγόρου δυσχεραίνεται πολύ… Βεβαίως, μπορώ να το εξηγήσω, εξαιτίας του σοκ της συλλήψεως και των δυο πρώτων 24ωρων, που ήταν εξαιρετικά δύσκολα για την ίδια» λέει ο κ. Κεχαγιόγλου.

Είχε γίνει η σκιά της

Από τη Νάντια Αλεξίου

Δύο καταθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία, λειτουργούν επιβαρυντικά για την 35χρονη, που αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας με καυστικό οξύ.

Η μία αφορά τη μαρτυρία ενός γείτονα της άτυχης 34χρονης, που περιέγραψε στους αστυνομικούς ένα περιστατικό με την ύποπτη παρουσία μιας μαυροφορεμένης γυναίκας έξω από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το διαμέρισμά της.

«Στις 22 Ιανουαρίου στις 22.00 μπήκε ο γιος μου τρομαγμένος στο σπίτι, επιστρέφοντας από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών, και μου είπε ότι μπροστά από την πολυκατοικία κρυβόταν ένα άτομο, το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά “Ψάχνετε κάτι;” Τότε έφυγε με ταχύ βήμα. Έπειτα από δύο ημέρες, στις 24/1/2020, πάλι ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Στις 27/1/2020, περί τις 20.30, είδε το ίδιο άτομο που κρατούσε στο χέρι μια πλαστική σακούλα, η οποία έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός. Επίσης μου είπε ότι από τη σωματοδομή κατάλαβε ότι πρόκειται για γυναίκα».

Ο μάρτυρας επισήμανε ότι ανάμεσα στη διαδρομή όπου εθεάθη η γυναίκα βρίσκεται η πολυκατοικία που διαμένει η Ιωάννα Π. Μάλιστα, την είδε ξανά έπειτα από μερικές ημέρες, στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Έκανε την αδιάφορη, αλλά της φώναξα “Να σας ρωτήσω κάτι”. Μόλις άκουσε τη φωνή μου, πέρασε στην απέναντι πλευρά, συνεχίσαμε να την ακολουθούμε και ταυτόχρονα της φώναζα. Γύρισε και από απόσταση μου είπε “Δεν θα σας δώσω αναφορά. Θα πηγαίνω όπου θέλω. Δημόσιος είναι ο χώρος”. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε. Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα του κορωνοϊού και δεν κυκλοφορούσε κανείς».

Μια πελάτισσα ενός ανθοπωλείου-φυτώριου στην Καλλιθέα περιγράφει στην κατάθεσή της μια μυστηριώδη γυναίκα που φέρεται ότι ήθελε να αγοράσει βιτριόλι το μεσημέρι της 18ης Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την επίθεση:

«Κατά τη διάρκεια που βρισκόμουν έξω από το κατάστημα και περίμενα να εξυπηρετηθώ, ήρθε μια άγνωστη γυναίκα από πίσω μου και ζήτησε από τον υπάλληλο του καταστήματος να της δώσει βιτριόλι. Τότε γύρισα να την κοιτάξω, καθώς μου έκανε εντύπωση αυτό που ζήτησε, και αντίκρισα μια γυναίκα με ύψος από 1,56μ. και ηλικίας μεταξύ 30 και 40, αδύνατη, με ανοιχτό χρώμα μαλλιών, ντυμένη με καθημερινά ρούχα και φορούσε παντελόνι. Άλλα χαρακτηριστικά δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω και δεν γνωρίζω αν πραγματοποίησε τελικά την αγορά».

Η κατάθεση του πρώην συντρόφου της 34χρονης

Από τη Νάντια Αλεξίου

Πλήθος καταθέσεις, με αναφορές σε πρόσωπα που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τη 34χρονη Ιωάννα, περιλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, η οποία έχει διαβιβαστεί στις εισαγγελικές Αρχές.

Μεταξύ αυτών, είναι και η κατάθεση του πρώην συντρόφου της, με τον οποίο η άτυχη κοπέλα διατηρούσε ερωτική σχέση από τον Ιούλιο του 2019 έως την παραμονή της βάρβαρης επίθεσης που δέχθηκε, δηλαδή την Κυριακή 17 Μαΐου.

«Τον Ιανουάριο του 2020 μου ζήτησε να μεταφέρω τα αρχεία της τηλεφωνικής συσκευής της μέσω του φορητού υπολογιστή σε έναν δικό της εξωτερικό δίσκο, καθώς είχε σκοπό να αγοράσει καινούργια τηλεφωνική συσκευή. Εγώ σύνδεσα το κινητό της τηλέφωνο με τον υπολογιστή μου, μετέφερα σε αυτόν τα αρχεία και εν συνεχεία από αυτόν τα μετέφερα στον σκληρό δίσκο. Έπειτα από τρεις ημέρες διαπίστωσα ότι κάποιες φωτογραφίες από τα αρχεία του κινητού τηλεφώνου της είχαν παραμείνει στον υπολογιστή μου» κατέθεσε ο νεαρός.
Όπως αποκάλυψε, του έκανε εντύπωση η φωτογραφία ενός γυμνού άνδρα με περίεργα τατουάζ, που θεώρησε ότι είχε σχέση μαζί της πριν από αυτόν.

«Υπήρχαν φωτογραφίες από ταξίδια της, από διάφορες δραστηριότητές της, αλλά ανάμεσα σε αυτές υπήρχε και η φωτογραφία ενός γυμνού άνδρα, οποίος είχε τατουάζ που κάλυπτε το στήθος και τον ώμο του, και δύο τατουάζ πιστόλια στη βουβωνική χώρα. Υπέθεσα ότι ήταν κάποιος πρώην σύντροφός της, δεν έδωσα σημασία και δεν της είπα τίποτα για αυτές τις φωτογραφίες».

Αφορμή για τον καβγά που σήμανε το τέλος της σχέσης του με την Ιωάννα ήταν ότι ο ίδιος άνδρας εμφανιζόταν και σε πρόσφατες αναρτήσεις στο προφίλ της.

Ο τσακωμός

«Στις 15 Μαΐου 2020 παρατήρησα ότι σε μια πρόσφατη φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook είχε σχολιάσει ο άντρας της φωτογραφίας που σας προανέφερα, ο οποίος είχε το όνομα (…) στο προφίλ του. Είδα τις φωτογραφίες στο προφίλ του και αναγνώρισα το τατουάζ του. Από τις φωτογραφίες του προφίλ του υπέθεσα πως αυτό το άτομο ήταν παντρεμένο, καθώς είχε και πολλές φωτογραφίες με μία συγκεκριμένη νεαρή γυναίκα και σε κάποιες από αυτές φορούσε νυφικό. Στο σχόλιο που της έκανε αυτή απάντησε με “καρδούλα”, θύμωσα και της είπα ότι γνωρίζω πως αυτός ήταν κάποιος πρώην της και δεν γουστάρω να κάνουν σχόλια οι πρώην της. Εκείνη το αρνήθηκε και μετά προσπάθησα ανεπιτυχώς, με ένα ψέμα, να δικαιολογήσω από πού το γνώριζα, αυτή με έδιωξε από το σπίτι. Την περασμένη Κυριακή, αφού με κατηγορούσε μέσω μηνυμάτων ότι έψαξα τον σκληρό της δίσκο, της αποκάλυψα ότι οι φωτογραφίες είχαν μείνει αποθηκευμένες στον υπολογιστή μου. Μέσω βίντεο κλήσης με έβαλε να τις διαγράψω και έπειτα δεν ξαναμιλήσαμε».

Όπως αποδείχθηκε, ο εικονιζόμενος άνδρας είναι σύζυγος στενής συγγενούς της Ιωάννας και αρχικά βρέθηκε στον πρώτο κύκλο υπόπτων. O πρώην φίλος της Ιωάννας ανέφερε επίσης ότι επισκέφθηκε την 34χρονη στο νοσοκομείο, όταν ενημερώθηκε για την επίθεση από μια φίλη τους.

«Αφού μου επέτρεψαν οι γιατροί να τη δω, μιλήσαμε και η ίδια μου είπε ότι μάλλον ήταν κάποια τυχαία γυναίκα αυτή που της επιτέθηκε, και όχι κάποια με την οποία είχε αντιδικία» είπε και αναφέρθηκε σε μια παλιά υπόθεση, για την οποία «εκκρεμούσε ένα δικαστήριο με έναν πρώην σύντροφό της, που τη χτύπησε, αλλά δεν είχαν επαφές. Δεν μου είπε λεπτομέρειες ποτέ για αυτόν».

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...