Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ισόβια στον εραστή των αδελφών Μπλάχα, Βαγγέλη Στεφανάκη, για την δολοφονία της Φαίης

«Φρένο» στις ελπίδες του Βαγγέλη Στεφανάκη για σύντομη αποφυλάκιση έβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, καταδικάζοντας ξανά σε ισόβια κάθειρξη τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, την άνοιξη του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, μετά τις αποκαλύψεις για το ερωτικό τρίγωνο που είχε συνάψει ο κατηγορούμενος με το θύμα αλλά και τη μεγαλύτερη αδελφή της, οδηγήθηκε χθες εκ νέου στο Εφετείο. Και αυτό καθώς, πριν από λίγους μήνες, η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση κατά της προηγούμενης εφετειακής απόφασης, που το 2017 χορήγησε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, «σπάζοντας» την ποινή των ισοβίων.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, όπου η υπόθεση συζητήθηκε μόνο ως προς το σκέλος του ελαφρυντικού, ο 32χρονος -σήμερα- Βαγγέλης Στεφανάκης επιχείρησε ανεπιτυχώς να πείσει την έδρα ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη φίλη του και περιέγραψε τον άγριο καβγά που κατέληξε στη δολοφονία της άτυχης 23χρονης.

«Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά λόγω τρίτου προσώπου. Έκανα λάθος που επέτρεψα την εμπλοκή τρίτου προσώπου. Εγώ έχω μετανιώσει από την πρώτη στιγμή που σήκωσα το χέρι μου. Δεν φαντάστηκα τι θα συμβεί, και εγώ ήμουν 25 χρόνων. Μου σήκωσε χέρι και θόλωσα… Ντρέπομαι ειλικρινά» είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο και ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Φαίης, δεν το έκανα εσκεμμένα. Ντρέπομαι, φοβήθηκα, με έπιασε πανικός. Όταν συνέβη το περιστατικό, πήγα σε έναν φίλο μου και του είπα “σε παρακαλώ, βοήθα με, τσακωθήκαμε”. Την πήγαμε στο νοσοκομείο, στον Ερυθρό Σταυρό. Εγώ δεν μπορούσα να οδηγήσω, έτρεμα…» περιέγραψε.

Στο πλευρό του βρίσκονταν η μητέρα και η σύζυγός του, ενώ ο πατέρας του ξέσπασε καταθέτοντας στο δικαστήριο: «Το μεγάλωσα το παιδί μου να βοηθάει τον συνάνθρωπο… Αν ήθελε να κάνει κακό, θα την είχε πετάξει. Δεν το έκανε και μου τον βγάζετε εγκληματία; Δεν το ήθελε το παιδί μου. Έλεος, έλεος πια!» εκλιπαρούσε.

f2 47

Ωστόσο, η έδρα είχε άλλη άποψη και υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, απορρίπτοντας ομόφωνα τη χορήγηση ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο. Έτσι, επανέφερε την ποινή των ισοβίων, που είχαν πέσει στα 20 χρόνια με τη δευτεροβάθμια απόφαση.
Νωρίτερα, η εισαγγελική λειτουργός είχε επισημάνει πως τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο Στεφανάκης είχε ειλικρινή μεταμέλεια αφενός επειδή, αφού χτύπησε πολύ την 23χρονη και εκείνη ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του, αλλά πήγε πρώτα στο σπίτι ενός φίλου του και αφετέρου επειδή κρυβόταν επί έναν ολόκληρο μήνα πριν αποφασίσει να παραδοθεί στις Αρχές.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας, οι συγγενείς του ξέσπασαν σε κλάματα, καθώς ήλπιζαν πως ο κατηγορούμενος -που έχει ήδη εκτίσει 7,5 χρόνια- θα έβγαινε σύντομα από τη φυλακή. Ένταση δημιουργήθηκε και μεταξύ της εισαγγελέως και του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος την κατηγόρησε πως δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία!

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα.

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε.

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπάκη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα!

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν, την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή!

f5 8

H «πέτρα του σκανδάλου» Μαριαλένα, η ψευδορκία και οι… επιδείξεις σκύλων

f4 17

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 23χρονης, την οποία γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ήταν η ίδια της η αδελφή, Μαριαλένα Μπλάχα, που βρέθηκε στο ίδιο εδώλιο κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Η εντυπωσιακή γυναίκα, που είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τον κατηγορούμενο, είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το 2017 σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών με τριετή αναστολή, καθώς το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η εισαγγελέας, πάντως, αναφερόμενη στην «πέτρα του σκανδάλου» είχε τονίσει πως «δεν προσπάθησε να περιορίσει τις συνέπειες των πράξεών της, δείχνοντας ότι έχει μετανιώσει». Μάλιστα, στην αγόρευσή της είχε επισημάνει ότι, μετά το περιστατικό, ο κατηγορούμενος συναντήθηκε με την αδελφή της Φαίης και έφτιαξαν από κοινού το ψευδές σενάριο ότι η 23χρονη βρέθηκε χτυπημένη στον δρόμο και μετά την πήγαν στο νοσοκομείο!

Πάντως, σε μεταγενέστερες συνεντεύξεις της αλλά και στη δίκη, η Μαριαλένα Μπλάχα είχε χαρακτηρίσει μεγάλο λάθος την ερωτική σχέση της με τον κατηγορούμενο και είχε υποστηρίξει πως αγαπούσε πολύ την αδελφή της. Μετά το συμβάν και την πρωτοβάθμια δίκη, η ίδια διέκοψε κάθε επαφή με τα μέλη της οικογένειάς της και προσπάθησε να χτίσει τη ζωή της από την αρχή με τη βοήθεια των φίλων της, ενώ απασχολούνταν επαγγελματικά σε επιδείξεις σκύλων τους οποίους υπεραγαπά.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...