Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Στη φόρα το μυστικό για τη δολοφονία του άτυχου Κωστή Πολύζου! Η μητέρα και ο πατριός κρίθηκαν ένοχοι

Ούτε μία μέρα λιγότερη δεν θα εκτίσει στη φυλακή το σατανικό ζευγάρι της Κοζάνης, το οποίο κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας για τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου το 2011! Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους χωρίς ελαφρυντικά τη 49χρονη μητέρα του αδικοχαμένου παλικαριού Δέσποινα Κουτσέγκου και τον 42χρονο πατριό του Χρήστο Ντιό, διατηρώντας έτσι την ποινή των ισοβίων που τους είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, που έκλεισε ορμητικά πίσω της την πόρτα της φυλακής, η 52χρονη ξέσπασε και φώναξε απευθυνόμενη προς το μέρος της έδρας: «Λυπούμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους; Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς»!

Αθώος δήλωσε και ο πατριός του 23χρονου, προσθέτοντας όμως ότι δεν θα ήθελε να πει κάτι άλλο. Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Απόστολος Λύτρας, είχε ζητήσει να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καθώς και εκείνο της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα του δολοφονημένου Κωστή. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης για το σατανικό ζευγάρι. Ο δικαστικός λειτουργός χαρακτήρισε αδιάσειστα τα στοιχεία που οδήγησαν στην καταδίκη της 52χρονης και του 45χρονου, όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι το πτώμα του Κωστή Πολύζου βρέθηκε χωρίς παπούτσια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, όμως, και στην αδιαφορία της καταδικασμένης πλέον σε ισόβια «Μήδειας», η οποία, όπως είχε αναφέρει και στην κατάθεσή της η παρουσιάστρια Αγγελική Νικολούλη, έδινε καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του γιου της την εικόνα μιας μητέρας χωρίς συγκίνηση, που δεν πονάει για το παιδί της!

Πριν τον θάψουν

Ωστόσο, προκάλεσε ανατριχίλα η αποκάλυψη που έκανε ο εισαγγελέας, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του 23χρονου, ότι οι δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος στραγγάλισαν τον άτυχο νεαρό, προτού τον θάψουν στο χωράφι της φρίκης! Όπως ανέφερε ο δικαστικός λειτουργός, το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές εκκρεμότητες των κατηγορουμένων, οι οποίες αποτελούσαν συχνά αφορμή για εντάσεις.

«Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με τη δυσκολία του να ολοκληρώσει χωρίς παύσεις την εισήγησή του, αφού χρειάστηκε να σταματήσει συνολικά τρεις φορές την περιγραφή των γεγονότων.

Κυνηγός είχε εντοπίσει μισοφαγωμένο το πτώμα του νεαρού σε κτήμα

Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς τα μεσάνυχτα της 18ης Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης, όπου διέμενε με τη μητέρα, τον πατριό και τον 12χρονο, τότε, αδελφό του. Το μυστήριο λύθηκε οκτώ μήνες αργότερα, όταν ένας κυνηγός εντόπισε τυχαία το μισοφαγωμένο από τα άγρια ζώα πτώμα του αδικοχαμένου νεαρού στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Γρεβενών!

Στη συνέχεια, ο ανακριτής Κοζάνης άρχισε έρευνα, από την οποία προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τόσο της 49χρονης μητέρας του Κωστή όσο και του 42χρονου πατριού του. Όπως προέκυψε, η Κουτσέγκου, η οποία εμφανιζόταν στην αρχή στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» παριστάνοντας τη δυστυχισμένη μάνα που τάχα ανησυχούσε για την τύχη του παιδιού της, δολοφόνησε από κοινού με τον σύζυγό της τον 23χρονο, έπειτα από άγριο καβγά με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια που έπαιρναν πλαστογραφώντας την υπογραφή του άτυχου Κωστή.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκδοθούν σε βάρος και των δύο εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν στην Ελευσίνα, όπου ζούσαν τα τελευταία χρόνια. Αν και οι ίδιοι αρνούνταν πεισματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του Κωστή, τον Νοέμβριο του 2016 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς τούς καταδίκασε σε ισόβια, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...