Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Ασύλληπτη τραγωδία για παρέα που έψαχνε θαμμένες χρυσές λίρες – Νεκροί τρεις «Ιντιάνα Τζόουνς» από το Καζακστάν

Θυσία στο «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» έγιναν τρεις ομογενείς από το Καζακστάν, οι οποίοι εντοπίστηκαν νεκροί σε ένα φρεάτιο βάθους οκτώ μέτρων που είχαν σκάψει στο δάσος της Φλόγας στη Βαρυμπόμπη.

Όπως προέκυψε από τη νεκροτομή, οι αναθυμιάσεις της γεννήτριας που χρησιμοποιούσαν σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανδρών.

Την παρέα των επίδοξων Ιντιάνα Τζόουνς αποτελούσαν έξι φίλοι, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα από τη Μολδαβία, που είχαν κατασκηνώσει από το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας σε δύσβατη περιοχή της Βαρυμπόμπης, ακολουθώντας φήμες που έκαναν λόγο για κρυμμένες χρυσές λίρες και άλλους θησαυρούς, και έσκαβαν φρεάτιο σε βάθος μεγαλύτερο των οκτώ μέτρων μέσα στο πηγάδι. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που ανέσυρε τα άψυχα σώματα των τριών από αυτούς εντόπισε στην είσοδο του αυτοσχέδιου τούνελ προμήθειες σε τρόφιμα και κουβέρτες, αλλά και σημειώσεις με χαρτογραφικές κατευθύνσεις.

22963153

Για να προσεγγίσουν το σημείο της έρευνας είχαν τοποθετήσει μια αυτοσχέδια σκάλα, από την οποία είχαν κατέβει τρεις από τους άνδρες, ηλικίας 45, 50 και 55 χρονών, έχοντας μαζί τους γεννήτρια με μπαλαντέζα και καλώδιο για να φωτίζουν τον χώρο, ενώ διοχέτευαν εξωτερικά τις αναθυμιάσεις με έναν αυτοσχέδιο σωλήνα. Όμως φαίνεται ότι οι πρώτοι έπεσαν σε λήθαργο από τις αναθυμιάσεις της γεννήτριας και δεν ήταν σε θέση να βγουν στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας τη σκάλα από την οποία είχαν κατέβει, με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους.

Το βράδυ της Τετάρτης οι άλλοι τρεις της παρέας που τους περίμεναν στην επιφάνεια ανησύχησαν, καθώς τους καλούσαν αλλά δεν έπαιρναν ανταπόκριση, και ειδοποίησαν τις Αρχές. Τα ξημερώματα της Πέμπτης κλιμάκιο της ΕΜΑΚ έφτασε στον χώρο ύστερα από κλήση που έλαβε η Αστυνομία. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, που ανέσυραν από το φρεάτιο τους τρεις άνδρες χωρίς τις αισθήσεις τους. Αμέσως μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των τριών της παρέας, οι οποίοι οδηγήθηκαν από την πρώτη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα Θρακομακεδόνων, έσκαβαν το τούνελ επί τρεις ολόκληρους μήνες, καθώς θεωρούσαν ότι θα τους οδηγούσε στον κρυμμένο χρυσό!

Ο ρόλος του εμπνευστή του εγχειρήματος αποδίδεται σε έναν από τους δύο άνδρες που έχουν προσαχθεί, ενώ ένα από τα θύματα είχε απασχολήσει στο παρελθόν για μικροαδικήματα. Την προανάκριση για τη νέα τραγωδία διενεργεί η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Φ3 73

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...