Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Εφιάλτης δίχως τέλος! Σκάνε παντού βόμβες κορονοϊού! Αρνητικό ρεκόρ με 262 κρούσματα

Καμπάνες και λουκέτα σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Χθες στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 176 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις, ενώ αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε δύο καταστήματα στη Φολέγανδρο, σε ένα στη Σέριφο και σε ένα στη Μύκονο. Στην Τήνο οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 60 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν δύο παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, όπως και στη Νάξο, όπου οι Αρχές έκαναν αυτοψία σε 13 καταστήματα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν στη Μήλο 38 έλεγχοι με 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μία παράβαση για υπεράριθμους πελάτες, στην Πάρο έγιναν εννέα έλεγχοι, στην Κέα πέντε και στη Σύρο δύο, χωρίς να επιβεβαιωθεί καμιά παράβαση. Επιπλέον, στη Μύκονο συνελήφθη ένα άτομο για διατάραξη κοινής ησυχίας, σε βίλα όπου είχε διοργανωθεί πάρτι με είσοδο 300 ευρώ το «κεφάλι». Με αυτά τα χρήματα ο διοργανωτής παρείχε στους πελάτες φαγητό, ποτό αλλά και διαμονή για τη βραδιά του πάρτι.

Στη Ρόδο

Την ίδια ώρα, «καμπάνα» ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε κατάστημα εστίασης της Ρόδου, το οποίο λειτουργούσε κανονικά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, παρά τη σχετική απαγόρευση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το νησί. Ο ιδιοκτήτης, εκτός από το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το μαγαζί του για τις επόμενες τρεις ημέρες. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε περίπτωση που σημειωθεί και δεύτερη παράβαση, η επιχείρηση θα μείνει κλειστή για 20 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 3.799 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 3.794 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και πέντε των 300 ευρώ. Οι έλεγχοι πρόκειται να ενταθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες στις τουριστικές περιοχές της χώρας που, εν όψει του Δεκαπενταύγουστου, θα υποδεχθούν πλήθος κόσμου.

Αρόν άρον στη Θεσσαλονίκη ο Τσιόδρας για τα 36 κρούσματα σε γηροκομείο.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται από χθες η Θεσσαλονίκη, μετά την επιβεβαίωση 36 κρουσμάτων Covid-19 σε οίκο ευγηρίας.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι στην περιοχή μετέβη και ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Όπως ανέφερε μετά το πέρας της επίσκεψής του, τα 33 περιστατικά αφορούν ενοίκους του γηροκομείου και τρία το προσωπικό, ενώ η διασπορά έγινε από έναν νεαρό εργαζόμενο.
«Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σε αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα. Δυστυχώς, προήλθε από το προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού κρούσματος από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, και εξήγησε πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσιόδρας, αυτό το παράδειγμα δείχνει «πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος -νέους που διασκεδάζουν σ’ ένα νησί- σ’ ένα γηροκομείο, που είναι μια πολύ ευαίσθητη μονάδα με ανθρώπους ηλικιωμένους».

Ασυμπτωματικοί

Οι περισσότεροι από τους 36 νοσούντες είναι ασυμπτωματικοί, ενώ όσοι παρουσίασαν συμπτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού βρίσκεται η Αττική, καθώς σε αυτή την περιφέρεια εντοπίζονται τα περισσότερα νέα κρούσματα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέσα σε μόλις 11 ημέρες έχουν εντοπιστεί 384 κρούσματα κορονοϊού, περισσότερα από όσα είχαν καταγραφεί σε όλη τη χώρα τον περασμένο Ιούνιο.

Η ιχνηλάτηση των εντοπισμένων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΕΟΔΥ, με τη συντριπτική τους πλειονότητα να αφορούν νέους οι οποίοι, όπως προκύπτει από τον έλεγχο, έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος.

Σύμφωνα, άλλωστε, και με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 4 στα 10 κρούσματα αφορούν άτομα ηλικίας 18 έως 39 χρόνων, με τους ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων να καταλαμβάνουν μόλις το 16% του συνόλου των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.

Νέες «Βόμβες » κορονοϊού!

Μετά τα περιστατικά στους γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα, κόλλησαν τον ιό ο νεόνυμφος ποδοσφαιριστής  Μανώλης Σιώπης και η εγκυμονούσα σύζυγός του!

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, καθώς οι εστίες υπερμετάδοσης εντοπίζονται η μία μετά την άλλη. Μετά τους γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα που αποδείχθηκαν «βόμβες» κορονοϊού, σειρά είχε ακόμη ένας, στον Εβρο, που τελέστηκε πριν από λίγες ημέρες στο χωριό Τυχερό.

Εκεί ο ποδοσφαιριστής της τουρκικής ομάδας Αλανιασπόρ Μανώλης Σιώπης παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο την εκλεκτή της καρδιάς του και, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, βρέθηκαν θετικοί στον ιό τόσο ο ίδιος όσο και η έγκυος σύζυγός του.

10 11 φ1 siopis koilitsa

«Είμαι ασυμπτωματικός και απομονωμένος στο σπίτι μου. Εισήλθα στη χώρα την Πέμπτη 6/8/2020 με αρνητικό τεστ κορονοϊού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς πριν επισκεφθώ την οικογένειά μου και την εγκυμονούσα σύζυγό μου που διαμένει στην Ελλάδα ήθελα να σιγουρευτώ ότι είμαι υγιής και δεν είμαι φορέας του κορονοϊού» έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου επικρατεί αναστάτωση μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, καθώς στον γάμο, παρότι τελέστηκε στο δημαρχείο, υπήρχαν κάποιοι, λιγοστοί, καλεσμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών και οι επαφές τους υπεβλήθησαν, με δική τους πρωτοβουλία, σε εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τελικά κόλλησαν τον ιό.

10 11 φ2 siopism gamos filoi

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ληφθούν μέτρα στον χώρο όπου τελέστηκε ο συγκεκριμένος πολιτικός γάμος.

Πρόκειται για τον δεύτερο γάμο στον Έβρο που εντοπίζεται ως γεγονός μετάδοσης του ιού. Από τα τουλάχιστον 60 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τον γάμο εστία υπερμετάδοσης στην Αλεξανδρούπολη την 1η Αυγούστου, ένα θετικό στον Covid -19 άτομο, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, εντοπίστηκε στη Μαγνησία, όπου άρχισε νέος γύρος μετάδοσης.

Σε βάπτιση

Μικρή συρροή κρουσμάτων είχε καταγραφεί και από μία βάπτιση στη Χαλκιδική, από την οποία τουλάχιστον πέντε άνθρωποι είχαν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι είχαν μολυνθεί στη διάρκεια άλλου γάμου που είχε τελεστεί μαζί με βάπτιση στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης στις 25 Ιουλίου. Τα περισσότερα από αυτά εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ωστόσο υπάρχει ένα κρούσμα που εντοπίστηκε στην Πέλλα και άλλα δύο που εντοπίστηκαν στη Ρόδο.

Η πανδημία καλπάζει! Αρνητικό ρεκόρ με 262 περιστατικά κατέγραψε ο ΕΟΔΥ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η χώρα μας μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε χθες, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να ανακοινώνει 262 νέα περιστατικά.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας. Από αυτά, μόνο τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, τα 36 σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη εκτάκτως και ο Σωτήρης Τσιόδρας, και τα υπόλοιπα σε διάφορες περιοχές ανά την επικράτεια.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6.177, εκ των οποίων τα 1.528 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 3.002 με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ για τα υπόλοιπα δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής τρόπος μετάδοσης. Επίσης, 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 65 έτη. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν δύο ακόμη νέοι θάνατοι από τον ιό, με τα θύματα του Covid-19 να φτάνουν τα 216. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προειδοποίηση

Σημειώνεται ότι οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου εδώ και αρκετές ημέρες, προειδοποιώντας ότι πολύ σύντομα ο αριθμός των κρουσμάτων θα διπλασιαστεί.

Οι φόβοι των ειδικών, όπως διαπιστώθηκε, επαληθεύτηκαν και πλέον, νέα, αυστηρότερα μέτρα για τη μη περαιτέρω διάδοση του ιού βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων.
Οι επιστήμονες ανησυχούν πως το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς αναμένεται να μετακινηθεί προς τα νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ο χθεσινός εφιαλτικός αριθμός πάντως απέδειξε πως ο ιός ουδέποτε αδρανοποιήθηκε ,αλλά, αντιθέτως, εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη ατομικής ευθύνης, με αποτέλεσμα να διασπαρεί σε όλη την Ελλάδα.

Μαγιορκίνης: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε

μαγιορκίνης

Για την αποτελεσματικότητα που θα έχουν τα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό αλλά και τα «καμπανάκια» που θα φέρουν και άλλα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα μίλησε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Βάσει των μέτρων που ελήφθησαν τις τελευταίες 10 ημέρες με τη γενίκευση της μάσκας αναμένουμε μια σταθεροποίηση (των κρουσμάτων) από το τέλος της εβδομάδας» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε ότι «αν παραμείνουμε κάτω από 200 κρούσματα και δεν δούμε 250-300 κρούσματα, είμαστε σε καλό επίπεδο».

Οι ενδείξεις

Οι ενδείξεις που θα πρέπει να προκαλέσουν έντονη ανησυχία και να οδηγήσουν στην επιβολή ακόμα πιο αυστηρών μέτρων είναι αν τα κρούσματα αρχίζουν να ξεπερνούν σταθερά τα 200. Άλλες ανησυχητικές ενδείξεις, στις οποίες πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, είναι αυτές του αριθμού των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι και των «ορφανών» κρουσμάτων.

«Στους διασωληνωμένους είδαμε έναν τριπλασιασμό μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες. Εάν δούμε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων φτάνει σε εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς, για παράδειγμα στους 150, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα» υπογράμμισε.
Όσο για τα «ορφανά» κρούσματα, είπε πως, σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δίνει ο ΕΟΔΥ, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων που είναι «ορφανά» κι αυτός ο αριθμός διαρκώς αυξάνεται.

«Καμπανάκι» Κικίλια: «Στα 36 χρόνια κατέβηκε ο μέσος όρος των νοσούντων»

Το καμπανάκι του κινδύνου στους νέους έκρουσε χθες ο υπουργός Υγείας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, τονίζοντας πως ο μέσος όρος ηλικίας όσων νόσησαν από τον κορονοϊό τον Αύγουστο κατέβηκε στα 36 χρόνια.

Μάλιστα, η ανάρτησή του συνοδευόταν από μια φωτογραφία με μοβ φόντο, στην οποία αναγραφόταν το εξής μήνυμα: «Μη γίνεις εστία διασποράς. Μείνε σε απόσταση και προστάτευσε τους αγαπημένους σου και τις ευπαθείς ομάδες από τον κορονοϊό».

Η ανακοίνωση αυτή του Βασίλη Κικίλια ήρθε λίγες ώρες μετά την πρώτη νύχτα εφαρμογής της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση το εν λόγω μέτρο, εξαιτίας του συνωστισμού -κυρίως από ανθρώπους νεαρής ηλικίας- που παρατηρείται αργά το βράδυ σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Τις τελευταίες ημέρες οι επιδημιολόγοι επισημαίνουν σε κάθε τόνο τον κίνδυνο που διατρέχουν οι νέοι από τον Covid-19. Με δεδομένο ότι η έξαρση της περιόδου που διανύουμε αφορά κυρίως νέες ηλικίες, οι επιστήμονες κρούουν το καμπανάκι, τονίζοντας πως ο ιός είναι απρόβλεπτος και μας αφορά όλους.

Υπενθυμίζεται πως κατά την προχθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην ηλικιακή σύνθεση των κρουσμάτων εξήγησε πως το 78,44% αφορά κρούσματα ηλικίας 20-69 ετών, το 2,81% βρέφη, το 6,18% νεαρά άτομα 10-19 ετών και το 12,7% άτομα άνω των 70 ετών.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που ανησυχεί αρκετά τους επιστήμονες είναι η διασπορά του ιού στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η οποία, όπως τονίζουν, είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Διασωληνώθηκε 27χρονη  γιατρός στη Λάρισα που γύρισε από διακοπές στη Χαλκιδική

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στη Λάρισα, μετά τη διασωλήνωση 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, έπειτα από διακοπές που έκανε στη Χαλκιδική. Το περιστατικό αυτό έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία και, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των ειδικών προς τους νέους, οι οποίοι, όπως φαίνεται, δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον Covid-19.

Η νεαρή κοπέλα εμφάνισε αρχικά ήπια συμπτώματα μετά το πέρας των διακοπών της, όμως, εξαιτίας ενός υποκείμενου νοσήματος που την ταλαιπωρεί, η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το έκτο άτομο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τον ΕΟΔΥ, συνολικά σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 26 ασθενείς, από τους οποίους μόνο το 53% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί «έσβησε» στην Εντατική του ίδιου νοσοκομείου μία 81χρονη γυναίκα που νόσησε από τον ιό πριν από λίγες ημέρες. Πλέον οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας στη Λάρισα είναι πέντε, ενώ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης εισήχθη χθες το μεσημέρι ακόμη ένας ειδικευόμενος γιατρός.

Ελλείψεις

Η διασπορά του ιού μέσα στα νοσοκομεία ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της κάνει λόγο για στοιχειώδεις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος ζητά τακτικά τεστ στο προσωπικό και στους ασθενείς των νοσοκομείων με άμεσα αποτελέσματα και επαναφορά της καραντίνας στους εργαζομένους.

Πήγαν… πλατεία!

Δεν πτοήθηκαν οι νεαροί τουρίστες! Με το που κατέβασαν ρολά μπαρ και κλαμπ συνέχισαν το γλέντι σε δρόμους και παραλίες.

F1 14

Μπορεί το βράδυ της Τρίτης οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στις 15 περιοχές της χώρας όπου επιβλήθηκε το μέτρο του περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας να κατέβασαν τα ρολά των μαγαζιών τους στις 12 τα μεσάνυχτα, ωστόσο τόσο τουρίστες όσο και ντόπιοι δεν πτοήθηκαν.

Έτσι λοιπόν οι νεαροί μετέφεραν τη διασκέδασή τους σε πλατείες και παραλίες, προκαλώντας ακόμη μία φορά εικόνες συνωστισμού.

Στον Λαγανά της Ζακύνθου, μόλις τα μπαρ και τα κλαμπ έκλεισαν, δεκάδες νεαροί βρέθηκαν στην παραλία της περιοχής. Εκεί, όπως δείχνουν βίντεο από τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικράτησε το αδιαχώρητο, με τους νεαρούς να συνεχίζουν να πίνουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μεγάλες παρέες, αδιαφορώντας για τον κορονοϊό. Στην Καβάλα το γλέντι από τα μαγαζιά που έκλεισαν τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε στις πλατείες.

Ανάμεσα σε πολύ κόσμο

Σε εικόνες που δημοσιεύτηκαν φαίνεται ότι οι θαμώνες που έφυγαν από τα καταστήματα κάθισαν σε παγκάκια ή περιφέρονταν ανάμεσα σε πολύ κόσμο με ένα ποτό στο χέρι. Ανάλογες εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και στην Κρήτη, συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά. Μόλις έκλεισαν τα μαγαζιά, όλοι συγκεντρώθηκαν στις παραλιακές οδούς των πόλεων και σε μεγάλες πλατείες, ο ένας πάνω στον άλλον. Τέλος, στην Κέρκυρα «βούλιαξε» η διάσημη πλατεία Λιστόν, καθώς οι πελάτες των καταστημάτων επέλεξαν να συνεχίσουν εκεί τη βραδινή τους έξοδο.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, το μέτρο του περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων θα ισχύσει έως τις 23 Αυγούστου στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

«Ξεσπάθωσε» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ: «O καθένας  έχει την ευθύνη του εαυτού του»

f5 pagoni

Δεν «χρύσωσε» το χάπι στις δηλώσεις της για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104.6, «τα πράγματα με τον κορονοϊό είναι δύσκολα, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων κινείται ανοδικά και αυξάνονται και οι διασωληνώσεις».

Παράλληλα, η κυρία Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εβδομάδα που διανύουμε, καθώς και την επόμενη και τόνισε πως πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Ελπίζουμε όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή την εβδομάδα και την άλλη είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, αφού είναι πολλά τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» σημείωσε και υπογράμμισε ότι πλέον ο καθένας έχει την ευθύνη του εαυτού του και του διπλανού του.

Η διασπορά

Επίσης, έστειλε μια χαρακτηριστική προειδοποίηση προς όλους: «Καμία χώρα, όταν γίνεται πανικός, κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντέξει όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων».

Σε ερώτηση σχετικά με τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση της διασποράς του ιού, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε πως «σωστά ελήφθησαν» και πρόσθεσε ότι μπορεί να επεκταθούν.

Η κυρία Παγώνη συγκαταλέγεται σε εκείνους που βλέπουν με επιφύλαξη την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά με την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19. «Εμείς θα είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε σχετικά, δίνοντας χρονικό ορίζοντα για ένα εμβόλιο την άνοιξη. Τέλος, εν όψει και του χειμώνα συνέστησε σε όλους τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

«Στα όπλα» η Μύκονος

Σφοδρές αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες για το νέο ωράριο.

f3 1

Σφοδρές αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της εστίασης και της αναψυχής έχει προκαλέσει το μέτρο της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συνολικά 15 περιοχές της χώρας.

Μετά τους επιχειρηματίες της Λάρισας, που έχουν ήδη τοποθετηθεί πάνω στο θέμα, την άποψή τους κατά του συγκεκριμένου μέτρου εκφράζουν και οι επιχειρηματίες της Μυκόνου.
Συγκεκριμένα, το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μια «απόφαση που κατακεραυνώνει κάθε ελπίδα οικονομικής ανάτασης των επιχειρηματιών» και που λαμβάνεται τον πολύ κρίσιμο μήνα του Αυγούστου, που αποτελεί μήνα διακοπών τόσο για τους Eλληνες όσο και για πολλούς τουρίστες.

Μάλιστα, οι επιχειρηματίες του νησιού των ανέμων αναρωτιούνται «βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων τεκμαίρεται ότι ο ιός μεταδίδεται από τις 24.00-7.00 και όχι από τις 7.01-23.59;» και ζητούν τη γνωστοποίηση του επιδημιολογικού φορτίου στο νησί τους, με βάση το οποίο αποφασίστηκε να είναι μεταξύ εκείνων που εφαρμόστηκε το μέτρο.

Μαζικές ακυρώσεις

Παράλληλα, διερωτώνται «τι θα πούμε στους πελάτες που στέλνουν μαζικά μέιλ για ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα μετά τα νέα μέτρα, πώς θα αποζημιωθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις; Τι θα πούμε στο 80%-100% του προσωπικού που επιβάλλεται να απολύσουμε; Τι θα πούμε στις οικογένειές τους που αναμένουν να επιβιώσουν από την εποχιακή εργασία μέλους ή μελών της οικογένειάς τους;».

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου διαμηνύουν πως «δεν πρόκειται επ’ ουδενί να δεχτούμε μοιρολατρικά την άδικη και απροειδοποίητη εξόντωσή μας» και προειδοποιούν ότι θα φτάσουν μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων.

{{-PCOUNT-}}68{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...