Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Φίλος «οχιά» o δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού – Ξέσπασε η χήρα του άτυχου κτηνοτρόφου

Με τις καταθέσεις της χήρας του Δημήτρη Γραικού και τεσσάρων αστυνομικών σήκωσε χθες «αυλαία» η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2016 και το πτώμα του βρέθηκε δυόμισι χρόνια μετά θαμμένο σε έναν βαθύ λάκκο στην περιοχή Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η Δέσποινα Τσακαλίδου – Γραικού, που μαζί με τα δύο παιδιά της έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, κατέθεσε ότι κρύβεται οικονομικό κίνητρο πίσω από την αποτρόπαια πράξη του 46χρονου εμπόρου κρεάτων, που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Και αυτό γιατί, όπως είπε, είχε συμφωνηθεί για την οικονομική δοσοληψία που είχαν οι δύο άνδρες να φαίνεται χαμηλότερο τίμημα από το πραγματικό, το οποίο ήξερε μόνο ο 59χρονος.

«Τον σκότωσε επειδή του χρωστούσε χρήματα, εκεί κατέληξα» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι, όπως διαπίστωσε η ίδια, το χρέος ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ και προερχόταν από σφαγές ζώων.

δολοφονος

Η χήρα του Δημήτρη Γραικού έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην υποκριτική στάση που κράτησε ο δράστης το διάστημα που ο άντρας της θεωρούνταν αγνοούμενος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έπαιζε θέατρο»! Όπως είπε, ο 46χρονος κατηγορούμενος τηλεφωνούσε διαρκώς στον ανιψιό του συζύγου της και τον ρωτούσε για την πορεία των ερευνών σχετικά με την εξαφάνισή του. Σε μία έκρηξη της στιγμής περιέγραψε μάλιστα τον κατηγορούμενο ως «ωμό εγκληματία». «Δεν μπορείς να αφαιρείς έτσι μια ζωή. Ούτε σε ένα ζώο άξιζε τέτοιος θάνατος» τόνισε εμφανώς ταραγμένη, ενώ εξέφρασε και το παράπονό της επειδή στοχοποιήθηκε για τον θάνατο του κτηνοτρόφου, λέγοντας «επί τόσα χρόνια έπεσαν όλοι πάνω μου να με φάνε»! Σε δηλώσεις που έκανε πριν από την έναρξη της δίκης είχε πει ότι πέρασε δύσκολα το διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για το εντοπισμό του συζύγου της, όχι μόνο γιατί έμεινε μόνη με δύο παιδιά, αλλά και γιατί μπήκε «στο κάδρο» των υπόπτων.

κεφαλακι

Από την πλευρά του, ο 46χρονος έμπορος κρεάτων που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 59χρονο Δημήτρη Γραικό και τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητό του αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι ο άτυχος κτηνοτρόφος άρχισε τον καβγά που προκάλεσε τον θάνατό του. «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Δέχομαι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του ύστερα από φιλονικία στον χώρο. Δεν θέλησα ποτέ τον θάνατό του και δεν πέρασε καμία ώρα από το μυαλό μου να τον σκοτώσω. Δεν μπόρεσα να σταματήσω τον καβγά, τον οποίο ξεκίνησε εκείνος. Ντρέπομαι που δεν ενημέρωσα την Αστυνομία για την πράξη μου» δήλωσε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για όσα τού καταλογίζονται. Παρ’ όλα αυτά, ζήτησε μια «μεγάλη συγγνώμη», όπως είπε, τόσο από την οικογένεια του θύματος όσο και από τη δική του.

Από τις δικαστικές Αρχές έχουν κληθεί να καταθέσουν γύρω στους 30 μάρτυρες. Ανάμεσα σε εκείνους που έχει καλέσει ο πληρεξούσιος δικηγόρος των αδελφών του Δημήτρη Γραικού, Νίκος Διαλυνάς, είναι και η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, καθώς επίσης και ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ Γρηγόρης Τσόκας, ένας ιδιώτης ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος και ο επικεφαλής της ομάδας εθελοντών που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου.

«Ο στόχος της οικογένειας μέσα από αυτήν την αποδεικτική διαδικασία είναι διπλός: Να αποδοθεί δικαιοσύνη με τη διάγνωση της ενοχής του κατηγορουμένου και να επιβληθεί η προσήκουσα, δηλαδή η μέγιστη ποινή, που είναι τα ισόβια» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί τη Δέσποινα Τσακαλίδου – Γραικού και τα δύο παιδιά της, Νικόλαος Καραβελάκης.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος εξαφανίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου φέρεται ότι αναχώρησε με το αγροτικό φορτηγάκι του. Οι πολύμηνες έρευνες που ακολούθησαν δεν απέφεραν καρπούς και η υπόθεση επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη «ανεξιχνίαστη». Όμως, ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα. Το μυστήριο λύθηκε όταν, με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που σάρωσαν με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε αρχικά θαμμένο το αγροτικό του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, το πτώμα του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...