Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Άγρια επίθεση στην Αριστοτέλεια Δόγκα μια ανάσα από το σπίτι της

Βάρβαρη επίθεση από άνανδρους δράστες δέχτηκε προχθές το βράδυ η λεβέντισσα εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα, η οποία είχε κάνει το πανελλήνιο να ανατριχιάσει με τη συναισθηματικά φορτισμένη αγόρευσή της στη δίκη για τον βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη!

Το περιστατικό, το οποίο προκαλεί θλίψη αλλά και ερωτήματα σε σχέση με ενδεχόμενη στοχοποίηση της κυρίας Δόγκα, συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην περιοχή της Κυψέλης και μία ανάσα από το σπίτι της. Εκείνη την ώρα η εισαγγελική λειτουργός ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της, όταν εμφανίστηκαν από το πουθενά άγνωστοι που άρχισαν να τη χτυπούν με μανία στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός της. Οταν βεβαιώθηκαν ότι παρέδωσαν το «μήνυμά» τους, τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας αιμόφυρτη και σοκαρισμένη την εισαγγελέα που, παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό της, ανέκτησε την ψυχραιμία της και κατήγγειλε το περιστατικό. Οπως είπαν αργότερα γείτονες της εισαγγελικής λειτουργού, μετά την επίθεση έδειχνε πολύ φοβισμένη, ενώ ήταν χτυπημένη στο κάτω χείλος και με παραμορφωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση, με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής να τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι άγνωστοι που έστησαν καρτέρι στην κυρία Δόγκα είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις της. Άλλες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι έχει αποκλειστεί το σενάριο της ληστείας.

Την ίδια ώρα, προκαλούν εντύπωση οι μαρτυρίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tvxs.gr, σύμφωνα με τις οποίες η εισαγγελέας είχε εκμυστηρευτεί σε οικεία της πρόσωπα ότι εδώ και μέρες δεχόταν απειλές, για τις οποίες είχε ενημερώσει τις Αρχές. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες φέρεται ότι κατέθεσαν ότι μετά την επίθεση την είδαν να μιλάει έντονα σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, λέγοντάς τους σε έντονο ύφος: «Δύο μέρες σας καλώ και δεν δώσατε σημασία». Οι μάρτυρες φέρεται ότι είπαν ακόμη ότι η εισαγγελέας ζήτησε από τους αστυνομικούς να τηλεφωνήσουν στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Κατά πληροφορίες, που επικαλείται το ίδιο σάιτ, οι άνδρες της ΔΙΑΣ συνέλαβαν κοντά στο σπίτι της κυρίας Δόγκα έναν άνδρα, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Η Αριστοτέλεια Δόγκα δέχτηκε έντονη κριτική για τον συναισθηματισμό με τον οποίο μίλησε στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Σε μια ανάρτηση-ποταμό που είχε κάνει στο facebook ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, είχε στραφεί μάλιστα κατά της εισαγγελέως της έδρας στην υπόθεση, επειδή, όπως υποστήριξε, ταυτίστηκε με την πλευρά της αδικοχαμένης φοιτήτριας!

«Τα δικαστήρια δεν είναι “λαϊκή απογευματινή”. Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση» είχε γράψει ο 44χρονος πολιτικός, ενώ η συναισθηματικά φορτισμένη εισαγγελική αγόρευση είχε βρει απέναντί της και τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας που αντέδρασαν κυρίως για τις αναφορές της κυρίας Δόγκα στον ρόλο των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Πάντως, μετά την επίθεση σε βάρος της, είναι πολλοί εκείνοι που δεν διστάζουν να πουν ότι ήταν φυσικό και αναμενόμενο να συμβεί, μετά τη στοχοποίησή της, από τον κ. Σκέρτσο και άλλους σαν τον κ. Σκέρτσο.

Η αγόρευση για τον φόνο της Τοπαλούδη που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Στη συγκλονιστική -αλλά αμφιλεγόμενη- αγόρευσή της, η Αριστοτέλεια Δόγκα είχε χαρακτηρίσει «κατάρα της ζωής» τον 21χρονο Ροδίτη και τον 19χρονο Αλβανό, οι οποίοι βίασαν, μαχαίρωσαν και ξεφορτώθηκαν την 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη, πετώντας την από τα βράχια στη θάλασσα των Πεύκων στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.

Παράλληλα είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι οι κατηγορούμενοι θα βίαζαν «ακόμα και νεκρή» την άτυχη φοιτήτρια! «Ας επικρατήσει δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε -ας πιέζανε-, ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη, όταν θέλει, βλέπει καλά και στο σκοτάδι» είχε πει ακόμη η εισαγγελέας της έδρας, καλώντας τους γονείς του θύματος να μη δεχτούν τη συγγνώμη των δύο νεαρών: «Καμία συγγνώμη, μη δεχθείτε. Η συγγνώμη ένα μόνο νόημα έχει: όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής» είχε πει, ενώ είχε προσθέσει ότι η Ελένη «ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος».

Έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ήταν και η στιγμή που ο χαροκαμένος πατέρας είχε πλησιάσει την έδρα και είχε προσφέρει με δάκρυα στα μάτια λουλούδια στην κυρία Δόγκα.
Βλέποντας αυτήν την κίνηση, η εισαγγελέας λύγισε και του είπε: «Αν μπορώ να σας απαλύνω τον πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο, γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους (τους έδειξε). Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα τον δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής, εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω τον λόγο μου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...