Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Θεία δίκη 19 χρόνια μετά για τον «σατανικό εραστή του Βόλου»!

Της Ιωάννας Τσέφλιου

Στην άσφαλτο γράφτηκε ο επίλογος της στυγερής δολοφονίας του επιχειρηματία Αχιλλέα Τέντα που καθήλωσε το πανελλήνιο το 2001, αφού ο δολοφόνος του, γνωστός ως «σατανικός εραστής του Βόλου», έχασε χθες το πρωί τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο ύψος της Χαλυβουργίας Ελλάδος, στον παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου Βόλου – Λάρισας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7.10 το πρωί, όταν ο 50χρονος Νικόλαος Κωτούλας επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο έξω από το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα, που οδηγούσε ένας 22χρονος, και να τραυματιστεί θανάσιμα. Οταν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία αντιλήφθηκαν έντρομοι τι συνέβη, ειδοποίησαν αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά, αφού η μοίρα του δολοφόνου του μεγαλεμπόρου δερμάτων ήταν προδιαγεγραμμένη. Ο Κωτούλας μεταφέρθηκε αμέσως στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

Το όνομα του Νικόλαου Κωτούλα ήταν συνυφασμένο με ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πάθους τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Τον Δεκέμβριο του 2001 είχε δολοφονήσει μέσα στο σπίτι του τον 59χρονο επιχειρηματία Αχιλλέα Τέντα, σύζυγο της παράνομης συντρόφου του.

Το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου 2001 η σύζυγος του μεγαλεμπόρου Μαρία Τέντα μπήκε ανήσυχη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, υποστηρίζοντας ότι ο Αχιλλέας Τέντας είχε φύγει από το σπίτι το προηγούμενο βράδυ και δεν είχε επιστρέψει. «Είχαμε ένα καβγαδάκι, πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Tentas 4

Λίγες ώρες αργότερα το λευκό BMW του επιχειρηματία βρέθηκε από έναν συγγενή του παρκαρισμένο στο λιμάνι του Βόλου, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό του το τσαντάκι του με τα προσωπικά του αντικείμενα. «Εάν σκόπευε να φύγει με το πλοίο, γιατί να το αφήσει στο αυτοκίνητο;» αναρωτήθηκαν, ωστόσο δεν είχαν περισσότερα στοιχεία. Σύντομα οι άνδρες της Αστυνομίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο έμπορος δεν είχε εξαφανιστεί με τη θέλησή του, γεγονός που επιβεβαίωσε και ένας φίλος του, ο οποίος κατέθεσε ότι το μεσημέρι της 8ης Δεκεμβρίου έπιναν μαζί τσίπουρα σε ένα μαγαζί και έδειχνε ευδιάθετος. Μάλιστα, κανόνισαν να βγουν το βράδυ έξω με τις συζύγους τους. «Αν ήθελε να εξαφανιστεί, θα σχεδίαζε να βγει για να διασκεδάσει;» σχολίασε φανερά συντετριμμένος από την εξαφάνιση του φίλου του.

Ακολούθησαν βασανιστικές ημέρες για τα παιδιά του επιχειρηματία, που ξημεροβραδιάζονταν πάνω από το τηλέφωνο, σε περίπτωση που κάποιος επικοινωνούσε μαζί τους και τους έδινε στοιχεία για τον πατέρα τους. Ωστόσο ο Αχιλλέας Τέντας παρέμεινε άφαντος. Στην αρχή η σύζυγός του αρνιόταν πεισματικά να ζητήσει βοήθεια από την Αγγελική Νικολούλη. Ωστόσο, τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνισή του και ενώ η αγωνία των παιδιών του είχε χτυπήσει κόκκινο, η ίδια μίλησε στις κάμερες ως η τελευταία που τον είδε ζωντανό, γεγονός που προκάλεσε την οργή ορισμένων, οι οποίοι δεν άντεξαν βλέποντας τη Μαρία Τέντα να δίνει «σόου» και αποφάσισαν να μιλήσουν!

Λίγες ημέρες αργότερα και ενώ η σύζυγος του εξαφανισμένου επιχειρηματία εξακολουθούσε να δίνει «ρεσιτάλ» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, έφτασαν στην Αστυνομία πληροφορίες ότι το μοιραίο Σαββατόβραδο στο σπίτι του ζευγαριού είχε πάει ο 31χρονος αγρότης Νίκος Κωτούλας, ενώ έπειτα από περίπου έναν μήνα κάποιοι έριξαν τσιμέντο στο πηγάδι που υπήρχε στο κτήμα του πατέρα του.

Σύντομα, με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα, έγιναν έρευνες στο κτήμα, με αποτέλεσμα να βρεθεί μέσα στο πηγάδι το πτώμα του 59χρονου αγνοουμένου, τυλιγμένο με ένα σεντόνι! Ηταν 16 Απριλίου του 2002, όταν αποκαλύφθηκε το φρικτό έγκλημα που συντάραξε το πανελλήνιο. Μετά την τελευταία αποκαλυπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, το «σατανικό ζευγάρι» του Βόλου συνελήφθη και στην Ασφάλεια ο ένας κατηγορούσε τον άλλον. «Έγινε συμπλοκή στο σπίτι και εκεί ο Κωτούλας σκότωσε τον άνδρα μου» υποστήριξε η 42χρονη γυναίκα. «Εγώ απλώς τη βοήθησα να εξαφανίσει το πτώμα του συζύγου της. Εκείνη τον σκότωσε» ισχυρίστηκε ο 31χρονος αγρότης! Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο άτυχος επιχειρηματίας είχε γρονθοκοπηθεί και είχε στραγγαλιστεί με ένα συρματόσχοινο! Μάλιστα, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η Μαρία Τέντα έριχνε συχνά υπνωτικό στο φαγητό ή το ποτό του συζύγου της και στη συνέχεια άνοιγε την πόρτα της κρεβατοκάμαράς τους στον εραστή της!

87

Το αρρωστημένο ειδύλλιο μετρούσε δύο χρόνια, όταν ένα βράδυ ο 59χρονος έμπορος ξύπνησε και είδε ημίγυμνο στο σαλόνι τον εραστή της συζύγου του! Εξοργισμένος, χαστούκισε τη Μαρία και την απείλησε με διαζύγιο, ενώ το διάστημα που ακολούθησε είχε γίνει η σκιά της, μη μπορώντας να διανοηθεί τι ετοίμαζαν εκείνη και ο εραστής της για τον ίδιο. Ενα βράδυ ο Κωτούλας πρότεινε στην Τέντα να «σηκώσει» 15.000.000 δραχμές από τον κοινό συζυγικό λογαριασμό και να ζήσουν μαζί μακριά από τον Αλμυρό, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Το μοιραίο απόγευμα ο επιχειρηματίας κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα, αφού είχε πιει τσίπουρα με τον γαμπρό του και είχε επιστρέψει στο σπίτι ζαλισμένος. Δεν ξύπνησε ούτε όταν πήγε για επίσκεψη ο γιος του με την αρραβωνιαστικιά του. Μόλις έφυγαν, η Μαρία Τέντα άφησε ανοιχτό το παράθυρο του δωματίου που «έβλεπε» στη βεράντα και έριξε υπνωτικό στο γάλα της πεθεράς της για να μην καταλάβει τίποτα. Νωρίς το βράδυ ο Κωτούλας μπήκε στο σπίτι, ψέκασε τον επιχειρηματία με αναισθητικό σπρέι, τον γρονθοκόπησε και τον στραγγάλισε με συρματόσχοινο! Στην συνέχεια μαζί με την ερωμένη του μετέφεραν και πέταξαν το πτώμα στο πηγάδι.

Στο εδώλιο ο ένας έριχνε στον άλλον την ευθύνη

Στη δίκη τους στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας οι δύο πρώην εραστές κάθισαν στις δύο άκρες του εδωλίου και απέφυγαν ακόμη και να κοιταχτούν. Μάλιστα, παρέμειναν πιστοί στις καταθέσεις τους και συνέχισαν να ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον. H 28χρονη μάρτυρας κατηγορίας Χρυσούλα Τέντα δεν γύρισε ούτε μια στιγμή να κοιτάξει τη μητέρα της, που καθόταν στο εδώλιο. Στα μάτια της ήταν η «κατηγορούμενη» για τη δολοφονία του πατέρα της.

«H κατηγορουμένη σχεδίασε και εκτέλεσε μαζί με τον εραστή της τη δολοφονία του πατέρα μου» είπε κατηγορηματικά, προκαλώντας αίσθηση σε όσους βρίσκονταν στο ακροατήριο, ενώ η Μαρία Τέντα έκλαιγε με λυγμούς την ώρα που η ίδια της η κόρη την κατηγορούσε ψυχρά: «Δέκα ημέρες πριν από τη δολοφονία του, ο πατέρας μου είχε βρει στην κρεβατοκάμαρα τα παπούτσια του Κωτούλα. Το κλίμα στο σπίτι ήταν απερίγραπτο». Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκρινε ομόφωνα ένοχο το πρώην ζευγάρι, καταδικάζοντάς το σε ισόβια κάθειρξη, τον Κωτούλα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την Τέντα για συναυτουργία. Σύντομα ο συνήγορος υπεράσπισης της Τέντα, ο Νίκος Παπαπέτρου, έκανε αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης από τον Αρειο Πάγο, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή. Οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου εκτίμησαν ότι το Εφετείο δεν υπολόγισε σωστά τη συμμετοχή της γυναίκας στη δολοφονία. Η κατηγορία μετατράπηκε σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και τον Νοέμβριο του 2010 το δικαστήριο την καταδίκασε σε κάθειρξη 21 ετών. Ωστόσο, για τα παιδιά της, η Μαρία Τέντα παρέμεινε η δολοφόνος του πατέρα τους. Και σε αυτή τη δίκη παρέστησαν ως πολιτική αγωγή και ζήτησαν με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη της.

Η «παράσταση» της χήρας και ο ρόλος της Νικολούλη

Οι μέρες που ακολούθησαν εκείνη της εξαφάνισης του Τέντα, στις 8 Δεκεμβρίου, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μια θεατρική παράσταση δίχως τέλος για τη Μαρία, η οποία προσπαθούσε να πείσει συγγενείς και φίλους πόσο συντετριμμένη ήταν από την εξαφάνιση του αγαπημένου της συζύγου και πόσο πολύ ήθελε να βρει τα ίχνη του. Ωστόσο, η άρνησή της να πάει στο «Φως στο τούνελ» άρχισε να υποχωρεί μόνο όταν τα δύο παιδιά της έδειξαν αποφασισμένα να ζητήσουν τη βοήθεια της Αγγελικής Νικολούλη προκειμένου να μάθουν τι απέγινε ο πατέρας τους.

Η εκπομπή αυτή έμελλε να είναι μοιραία για το σατανικό ζευγάρι. Η Μαρία Τέντα εμφανίστηκε στην κάμερα ως η τελευταία μάρτυρας που είχε δει τον αγνοούμενο.

«Μου λείπει πάρα πολύ. Δεν ξέρω, είναι κάτι που δεν το περίμενα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα. Έχω κάνει στο μυαλό μου χίλια σενάρια. Ίσως πήγε κάπου να σκεφτεί και θα ξαναγυρίσει» είπε η σύζυγος του μεγαλεμπόρου, επιστρατεύοντας το ταλέντο της στην υποκριτική. Όμως η ταραχή της, η δήθεν αγωνία της για την κατάληξη του Αχιλλέα Τέντα και η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της έγιναν αμέσως αντιληπτά από την Αγγελική Νικολούλη. Η ερευνήτρια και παρουσιάστρια αποκάλυψε στις 19 Απριλίου ότι η Μαρία Τέντα είχε δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων, κάτι που εκείνη είχε αρνηθεί προηγουμένως, και με αυτές επικοινωνούσε συνεχώς με τον Κωτούλα. Οπως είπε η δημοσιογράφος, το ειδύλλιο των δύο εραστών είχε περάσει τα όρια του προκλητικού για κάποιους, πράγμα που τους ώθησε να μιλήσουν στην εκπομπή, με αποτέλεσμα να ξετυλιχτεί το κουβάρι του ειδεχθούς εγκλήματος.

για ενθετο 1

Έχοντας συλλέξει τα στοιχεία που οδηγούσαν στα πρόσωπα του Κωτούλα και της Τέντα, η Αγγελική Νικολούλη ενημέρωσε την Αστυνομία για τις ύποπτες κινήσεις του παράνομου ζευγαριού όχι μόνο τη νύχτα της δολοφονίας, αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν. Λίγες ώρες μετά το τέλος της αποκαλυπτικής εκπομπής οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι, που θορυβήθηκε από την έρευνα της δημοσιογράφου και συναντήθηκε χωρίς προφυλάξεις μέσα στη νύχτα. Φανερά αγχωμένο και καταβεβλημένο ψυχολογικά, δεν άντεξε τις πιέσεις και ομολόγησε το φρικιαστικό έγκλημά του.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...