Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Τσουνάμι οι καταγγελίες για τον καθηγητή Καλιγούλα της Καλών Τεχνών! Τα άγρια πεσίματα και οι προτροπές για ομαδικά όργια

Σοκ προκαλούν οι νέες καταγγελίες -που ξεπερνούν στο σύνολό τους τις 70- για τον… επίδοξο Καλιγούλα καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ο οποίος εκμεταλλευόταν την ακαδημαϊκή θέση του για να «μαρκάρει» στενά όσες κοπέλες του… γυάλιζαν!

Τα νέα περιστατικά σε βάρος φοιτητριών βγήκαν στο φως της δημοσιότητας μέσω μιας πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από τη Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Οπως αναφέρουν τα μέλη της εν λόγω ομάδας στο facebook, στόχος τους είναι να δώσουν ορατότητα σε ένα φαινόμενο που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τη σχολή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον καταπίεσης και εξαναγκασμού.

«Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, ακόμα και κακοποίησης, συνιστούν για τη σχολή μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων -ιδίως φοιτητριών- έρχεται αντιμέτωπο κατά τη διάρκεια της φοίτησής του» τονίζουν τα μέλη της πλατφόρμας [email protected], στην οποία έχουν ανέβει τόσο ανώνυμες όσο και επώνυμες καταγγελίες, που αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα αίσχη που, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της σχολής ή σε δημόσια θέα! Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές δύο πρώην φοιτητριών της σχολής για το ασφυκτικό «πρέσινγκ» που δέχονταν από τον ίδιο καθηγητή.

Οπως λέει η μία από αυτές, ο σεξουαλικά αχόρταγος καθηγητής προσκαλούσε συνεχώς φοιτήτριες στο γραφείο του, όπου τις κερνούσε… τσίπουρα και προσπαθούσε με επίμονο τρόπο να τους αποσπάσει πληροφορίες για τη σεξουαλική ζωή τους! Τα ίδια και χειρότερα συνέβαιναν τις μέρες που παρακολουθούσε το εργαστήριό του.

Αφόρητος

«Η καθημερινότητά μου περιελάμβανε γλοιώδη “πεσίματα” και αφόρητα πιεστικές προτάσεις σχετικά με το πότε θα βγούμε» θυμάται η φοιτήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ αναφέρεται και σε συγκεκριμένο περιστατικό, που την έφερε σε μεγάλη αμηχανία. Οπως λέει, σε ένα πάρτι ο σάτυρος ακαδημαϊκός την πλησίασε σε απόσταση αναπνοής και, κολλώντας το κορμί του πάνω της, ζητούσε φορτικά να του πει ποια μέρα θα έβγαιναν μαζί!

Επίσης, σε μια εκπαιδευτική εκδρομή του εργαστηρίου ο… Καλιγούλας καθηγητής ρωτούσε επίμονα την ίδια και άλλες δύο φοιτήτριες εάν έχουν κάνει σεξ μεταξύ τους ή με τον ίδιο άνδρα, έριξε χαστούκι στα… οπίσθια μιας συμφοιτήτριάς της και έφτασε στο σημείο να την αρπάξει από τον λαιμό, λέγοντάς της ότι θα την πάρει στο δωμάτιό του να κοιμηθούν μαζί! Η άτυχη κοπέλα κατάφερε τελικά να του ξεφύγει δίνοντάς του αγκωνιά στην κοιλιά!

Περιγράφοντας τη δική της τραυματική εμπειρία, η δεύτερη απόφοιτη της σχολής αναφέρει ότι γνώρισε τον συγκεκριμένο καθηγητή κατά το πρώτο έτος των σπουδών της. Οπως επισημαίνει, από την πρώτη στιγμή ο καταγγελλόμενος σχολίαζε μπροστά στους συμφοιτητές της το στήθος και τα οπίσθιά της, ενώ της ζητούσε να πάει στο γραφείο του, είτε μόνη είτε με φίλες της, για να μιλήσουν δήθεν για εργασίες. Φτάνοντας όμως εκεί, τις κερνούσε τσίπουρο και «μιλούσε για θέματα γύρω από το σεξ με χυδαίο τρόπο»! Εξαιτίας όλων των παραπάνω, η κοπέλα αναγκάστηκε να παρακολουθήσει άλλο βοηθητικό εργαστήριο, αλλά και εκεί ο καθηγητής τής ζήτησε να πάνε μαζί τριήμερο ταξίδι! Στο τέταρτο έτος, όταν αναγκάστηκε να πάρει και πάλι το εργαστήριο του καταγγελλόμενου καθηγητή, εκείνος συνέχισε να την παρενοχλεί, ενώ στην ίδια εκπαιδευτική εκδρομή που ανέφερε και η πρώτη καταγγέλλουσα τη θώπευσε στα γεννητικά όργανα.

«Μου χάιδευε το αιδοίο»

«Το βραδάκι είχαμε κάτσει όλοι μαζί στο σαλόνι. Ηρθε με τον βοηθό του και το ποτό του και κάτσανε με εμένα και τις δύο φίλες μου. Αρχισε να μας λέει σεξουαλικές δικές του ιστορίες και άρχισε να ρωτά εμένα και τις φίλες μου αν έχουμε κάνει σεξ μαζί ή με τον ίδιο άνδρα και αν κάνουμε παρτούζες… Στη συνέχεια ήρθε κοντά μου, ένιωσα να δυναμώνει την ανάσα του στο πρόσωπό μου και, ενώ καθόμουν οκλαδόν, άρχισε να με χαϊδεύει στο αιδοίο…» καταγγέλλει η νεαρή κοπέλα.

Οπως τονίζουν και οι δύο καταγγέλλουσες, όταν ο συγκεκριμένος καθηγητής απέτυχε να κάμψει τις αντιστάσεις τους, μετέτρεψε το μάθημά του σε κόλαση για εκείνες, με συνεχείς προσβολές, σεξουαλικά υπονοούμενα και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...