Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Χειροπέδες σε «μαϊμού» – αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη που βίασε τρεις γυναίκες!

Τέλος στον εφιάλτη δεκάδων γυναικών έβαλαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες σε έναν 38χρονο «δράκο», που ντυμένος με στολή αστυνομικού κυκλοφορούσε στα σκοτεινά δρομάκια της πόλης και σε άλλα σημεία της βόρειας Ελλάδας, όπου βίαζε και λήστευε τα ανυπεράσπιστα θύματά του, τα οποία παρέσυρε παριστάνοντας τον ένστολο.

Ο 38χρονος είχε αποφυλακιστεί μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο με περιοριστικούς όρους, έχοντας εκτίσει ποινή για δολοφονία. Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πλησίαζε τις ανυποψίαστες γυναίκες επικαλούμενος την ιδιότητα του αστυνομικού και τις υποχρέωνε να μπουν στο αυτοκίνητό του δήθεν για να τους κάνει έλεγχο για τα μέτρα κατά του Covid-19.

Ομως, τις μετέφερε σε απομακρυσμένα και ερημικά σημεία ή σε ένα σπίτι, όπου μπορούσε ανενόχλητος να κάνει πράξεις τις νοσηρές φαντασιώσεις του. Εκεί φέρεται ότι τις βίαζε και άρπαζε ό,τι πολύτιμο είχαν στην κατοχή τους.

Η δράση του εκτυλίχθηκε στο διάστημα από τις 15 Μαρτίου έως το περασμένο Σάββατο, όταν με τη συνήθη τακτική του «αστυνομικού ελέγχου» βίασε δύο γυναίκες (η μία εξ αυτών εκδιδόμενη), τις οποίες προσέγγισε στην περιοχή της οδού Γιαννιτσών. Ακολούθησε ο βιασμός και τρίτης γυναίκας, αυτή τη φορά στην περιοχή των Συκεών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε κάποιες περιπτώσεις ο βιαστής άρπαξε και όσα χρήματα είχαν στις τσάντες τους τα θύματά του, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ανησυχία για τη δράση του

Ο «δράκος» συνελήφθη ύστερα από έρευνα που προκάλεσαν οι καταγγελίες δύο γυναικών (μεταξύ τους και η ιερόδουλη), ωστόσο η τρίτη γυναίκα δεν υπέβαλε καταγγελία. Στην κατοχή του και σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που τον συνδέουν με τις υποθέσεις, όπως χρηματικό ποσό άνω των 500 ευρώ και το κινητό τηλέφωνο που φέρεται ότι άρπαξε από μία από τις γυναίκες. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ο 38χρονος έχει κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλες γυναίκες στη βόρεια Ελλάδα, καθώς, όπως εκτιμούν οι Αρχές, δεν έχει μείνει στον βιασμό των τριών θυμάτων.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, αρπαγή, ληστεία, αντιποίηση Αρχής, οπλοφορία και οπλοχρησία, πράξεις για τις οποίες θα απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή. Προανακριτικά, πάντως, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι οι καταγγέλλουσες είναι γνωστές του, ενώ διά του δικηγόρου του κατήγγειλε ότι πρόκειται για «υπόθεση στημένη από πρώην συγκρατουμένους τους στη φυλακή».

Δολοφόνος-χασάπης για τα μάτια της Κουβανής ερωμένης του!

Ο 38χρονος σεσημασμένος κακοποιός βγήκε από τις φυλακές πριν από περίπου έναν μήνα, αφού εξέτισε ποινή για τη δολοφονία που διέπραξε τον Δεκέμβριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την 29χρονη -κουβανικής καταγωγής- τότε αρραβωνιαστικιά του.

f2 7
Ο άτυχος ψυχίατρος Κωνσταντίνος Ζαφείρης

Θύμα τους ήταν ο πρώην σύζυγος της Κουβανής, ο 58χρονος γνωστός ψυχίατρος Κωνσταντίνος Ζαφείρης, ο οποίος είχε βρεθεί κατακρεουργημένος έξω από το παρκαρισμένο όχημά του στη συμβολή των οδών Στρωμνίτσης και Αδαμάντιου Κοραή (διαπιστώθηκε ότι είχε δεχτεί 14 μαχαιριές σε όλο του το σώμα).

Κατά τη διάρκεια των προανακριτικών και των ανακριτικών απολογιών τους οι δύο κατηγορούμενοι είχαν διαφοροποιήσει αρκετές φορές τη στάση τους – άλλοτε έπαιρνε πάνω της την ευθύνη της δολοφονίας η αλλοδαπή και άλλοτε ο σύντροφός της. Τελικά, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Κουβανή ήταν αυτή που μαχαίρωσε τον ψυχίατρο, με τον οποίο είχε προστριβές, καθώς ήθελε να πάρει την επιμέλεια του παιδιού τους, ενώ επιπλέον διεκδικούσε διάφορα κοινά περιουσιακά στοιχεία που είχαν αποκτήσει με τον Ζαφείρη κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αρραβωνιαστικός της είχε σπεύσει να αποτελειώσει το θύμα και αυτό γιατί τόσο βαθιές μαχαιριές δεν μπορούσαν να προκληθούν από γυναίκα, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Μετά το ειδεχθές έγκλημα η Κουβανή είχε αρπάξει και απενεργοποιήσει το κινητό τηλέφωνο του άτυχου ψυχιάτρου, είχε πάρει το πορτοφόλι του και είχε απομακρυνθεί πεζή μαζί με τον μνηστήρα της. Στη συνέχεια οι δύο δράστες πέταξαν τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος καθώς και το φονικό όπλο σε μια θαμνώδη περιοχή.

Το ζευγάρι είχε καταδικαστεί ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολύγυρου σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που παρέμεινε και κατά την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο. Ομως, είχαν προσφύγει στον Αρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Η προσφυγή έγινε δεκτή από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο και έτσι η υπόθεση επανεξετάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αλλά μόνο ως προς το σκέλος της χορήγησης του ελαφρυντικού.

Τελικά, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με συνέπεια να σπάσουν τα ισόβια και να μετατραπούν σε κάθειρξη 15 ετών, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά (συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο) το ζευγάρι των καταδικασθέντων να αποφυλακιστεί με όρους. Μόλις ο 38χρονος βγήκε από τη φυλακή, μετατράπηκε από φονικός εραστής σε βιαστή!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...