Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Κλαίει η Ελλάδα για τη μικρή Αναστασία

Θλίψη και πόνος στο πανελλήνιο από τον χαμό της 7χρονης ανιψούλας της Ερρικας Πρεζεράκου

Απέραντη θλίψη και πόνο προκάλεσε στο πανελλήνιο ο πρόωρος χαμός της μικρής Αναστασίας, ανιψιάς της πρωταθλήτριας του επί κοντώ Ερρικας Πρεζεράκου, που έφυγε από τη ζωή στα επτά της μόλις χρόνια, έπειτα από σκληρή μάχη με μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο!

Διαβάστε επίσης: Οι γονείς της μικρής Αναστασίας την αποχαιρετούν και «ραγίζουν καρδιές»

Για μήνες ολόκληρους, το ξανθό κοριτσάκι, το οποίο ταξίδεψε με τους γονείς του στο Τέξας των ΗΠΑ για να υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία για το διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους (DIPG) από το οποίο έπασχε, πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας στο πλευρό του όλους τους Ελληνες που προσεύχονταν στον Θεό για να τα καταφέρει.

Διαβάστε επίσης: «Ραγίζει» καρδιές το αντίο της Πρεζεράκου στην επτάχρονη ανιψιά της

Ομως, ο οργανισμός του δεν άντεξε και την περασμένη Παρασκευή «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του. Την τραγική είδηση του θανάτου της 7χρονης Αναστασίας έκανε γνωστή η μητέρα της και αδελφή της Ερρικας Πρεζεράκου με ένα σπαρακτικό μήνυμα στο facebook:

«Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Ηλία Tριανταφυλλάκη και σήμερα διάλεξε η κόρη μας, το παρανυφάκι μας, να φύγει από τη ζωή. Η Αναστασία πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ. Eφυγε ήρεμη στον ύπνο της, με τη μανούλα και τον πατερούλη να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για τη νεράιδα και ξέρω πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασία δεν υποφέρει πια…» έγραψε η Ξένια Πεζεράκου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Μόλις λίγες ώρες πριν, και ενώ το τέλος φάνταζε αναπόφευκτο, ο πατέρας της μικρούλας είχε κάνει μια συγκινητική ανάρτηση για τα στάδια της δύσκολης μάχης που έδωσε η κόρη του:

φ2 202946426 10226001506653584 2176936360666903511 n
Σε ευτυχισμένες στιγμές με τους γονείς της Ξένια Πρεζεράκου και Ηλία Τριανταφυλλάκη

«Της πήρες την ακοή, της κάναμε καρδιές για να της δείξουμε ποσό την αγαπάμε, της πήρες την αριστερή πλευρά, περπατούσε και ανέβαινε τις σκάλες με ένα χέρι και ένα πόδι, της πήρες την ομιλία, μας έκανε σχήματα με το χέρι, της πήρες το χαμόγελο, μας έλεγε πως χαμογελάει και ας μη φαίνεται. Της πήρες τη χαρά, τη ζωή της, απομονωμένη από τις φίλες της, την οικογένειά της και το σχολείο της, είχε τους δυο γονείς της κοντά να την αγαπάνε και να τη φροντίζουν… Τώρα πας να της πάρεις την ανάσα της, μόνον έτσι μπορείς να τη λυγίσεις. Ομως δεν την κερδίζεις, ό,τι και να γίνει, δεν μπορείς. Το πνεύμα της δεν νικιέται» έγραψε ο Ηλίας Τριανταφυλλάκης. Με ένα μήνυμα-γροθιά στο στομάχι αποχαιρέτησε το άτυχο αγγελούδι η Ερρικα Πρεζαράκου, η οποία είχε μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για την ασθένεια της ανιψιάς της και είχε συμβάλει τα μέγιστα, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 700.000 ευρώ που απαιτούνταν για τη θεραπεία της:

«Μας τίμησες αγγελούδι μου 7 χρόνια της ζωής σου τα μοιράστηκες απλόχερα, θυμίζοντάς μας πώς είναι οι άγγελοι στη γη. Μη μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε καρδούλα μου… μη μας δίνεις σημασία, από χαρά είναι αγάπη μου που έκανες ό,τι είχε αποφασίσει η ψυχή σου και ο Θεός… Από χαρά είναι τα δάκρυά μας που είχαμε την τιμή να δούμε πώς είναι οι νεράιδες… και πόσο μαχήτριες είναι στα ακατόρθωτα…» ανέφερε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ. Λίγες ώρες αργότερα, απηύθυνε δημόσια έκκληση βοήθειας, ώστε να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα οι γονείς της Αναστασίας:

«Τώρα είναι στη Νέα Υόρκη μόνοι τους και χρειάζεται να έρθουν Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Σας παρακαλώ πολύ, αν γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει είτε στην πρεσβεία εδώ ή στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμερική είτε στο υπουργείο Εξωτερικών να έρθουν στην Ελλάδα άμεσα θα ήταν μεγάλη ανακούφιση» έγραψε.

Σπαραγμός στη showbiz

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο η τραγική είδηση θανάτου της μικρής Αναστασίας, η οποία, αν και μόλις επτά ετών έδινε σκληρή μάχη στην Αμερική με μια σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου. Η επτάχρονη ανιψιά της Ερρικας Πρεζεράκου πάλεψε γενναία ως την τελευταία στιγμή, χωρίς να χάνει την αισιοδοξία της, ως τα ξημερώματα του Σαββάτου που έφυγε στον ύπνο της.

Από το πλευρό της δεν έλειψαν στιγμή οι γονείς της Ξένια και Ηλίας, αλλά και όλοι όσοι προσεύχονταν από την Ελλάδα για εκείνη. Από την ώρα που γνωστοποιήθηκε το τραγικό γεγονός τόσο η μητέρα της όσο και η Ερρικα Πρεζεράκου ράγισαν καρδιές με τα λόγια τους στις αναρτήσεις τους στα social media. Η Ερρικα Πρεζεράκου είχε μιλήσει πολλές φορές δημόσια για τον δύσκολο αγώνα που έδινε η πολυαγαπημένη ανιψιά της και ήταν πάντα στο πλευρό της – αν όχι με φυσική παρουσία, πνευματικά. Δεκάδες ονόματα από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο θέλησαν να συμπαρασταθούν δημοσίως μέσα από τα social media στους χαροκαμένους γονείς της μικρής Αναστασίας. Η Πέγκυ Ζήνα έγραψε: «Στο φως η ψυχή της Αναστασίας μας να ταξιδέψει… φως μόνο και ελευθερία για εκείνη… κουράγιο σε εσάς που είναι μακριά σας αλλά χωρίς να υποφέρει πια…». Η Ναταλία Γερμανού τόνισε από την πλευρά της: «Ολη μου την αγάπη, ήρεμη στον παράδεισό της». Το μοντέλο Εβελίν Καζαντζόγλου έγραψε «Θερμά συλληπητήρια, αγάπη μου, δύναμη», με τη συνάδελφό της και παριουσιάστρια Αννα Πρέβελιτς να συμπληρώνει: «Θερμά συλληπητήρια, Ερρικα. Καλό παράδεισο να έχει η πριγκιποπούλα σας. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά σας».

Συγκλονισμένη με την απώλεια και η Μαριέττα Χρουσαλά –«Οχι, ρε συ το κοριτσάκι»-, όπως και η Τόνια Σωτηροπούλου, η οποία έγραψε: «Συλλυπητήρια, λυπάμαι πολύ». «Ηρεμη είναι και ευτυχισμένη. Αφήνει πίσω της μια κρύα, γκρίζα πληγή στις καρδιές σας, κορίτσι μου. Σου στέλνω φως και αγάπη» ήταν η ανάρτηση του Γιώργου Τσαλίκη, ενώ η Ευρυδίκη Βαλαβάνη σημείωσε με τη σειρά της: «Ολη μου την αγάπη, καλό παράδεισο». Η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου σημείωσε «Συλλυπητήρια, αγάπη μου. Δύναμη και κουράγιο σε όλους σας. Λυπάμαι τόσο πολύ» με τη Δέσποινα Καμπούρη να συμπληρώνει: «Ερρικά μου, μαύρισε η ψυχή μου σήμερα. Καλό παράδεισο να έχει αυτή η ψυχούλα. Δύναμη σε όλους σας. Δεν υπάρχουν λόγια». Η Ζέτα Δούκα από την πλευρά της ανήρτησε το εξής: «Οχι το παιδάκι… Συλλυπητήρια σε όλους». Η Μελίνα Ασλανίδου, στο ίδιο ύφος, τόνισε: «Αγάπη μου, τα λόγια είναι φτωχά στο μεγαλείο της ψυχής της. Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο στο αγγελούδι». Τέλος, η Σμαράγδα Καρύδη σημείωσε «Αχ, αγάπη μου όμορφη…», με τη Μαρία Κορινθίου να τα λέει όλα με δυο λέξεις: «Μεγάλη σιωπή…». Τέλος, η Σταματίνα Τσιμτσιλή έγραψε στον λογαριασμό της: «Σίγουρα είναι ένα αγγελούδι. Ειλικρινή συλλυπητήρια».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...