Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Πτώση Τσέσνα στη Σάμο: Νεκρός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για διαφθορά του Νετανιάχου

Παιχνίδια κατασκόπων; Τί συνέβη στον αέρα;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου ενός Ισραηλινού αξιωματούχου και της συζύγου του, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν εξερράγη στον αέρα και συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου προχθές το βράδυ. Κι αυτό γιατί ο Χάιμ Γκαρόν, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Επικοινωνιών, ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για διαφθορά στην οποία είναι κατηγορούμενος ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου!

Η υπόθεση αφορά κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας την περίοδο 2014-2017, όταν ο Νετανιάχου ήταν και υπουργός Επικοινωνιών. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για απάτη, παραβίαση εμπιστοσύνης και αποδοχή δωροδοκίας σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς. Μία από αυτές αφορά προμήθεια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων προς τον ιδιοκτήτη της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Bezeq, Σαούλ Ελοβιτς, με αντάλλαγμα τη θετική κάλυψη στον δημοφιλή ιστότοπο ειδήσεων Walla. Για αυτή την υπόθεση θα κατέθετε ο Χάιμ Γκαρόν που ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής μηχανολογίας και αδειοδοτήσεων του υπουργείου.

Η είδηση της συντριβής του διθέσιου Τσέσνα, στο οποίο επέβαιναν ο πρώην Ισραηλινός αξιωματούχος και η σύζυγός του, έχει γίνει μεγάλο θέμα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Οι «The Times of Israel» αναφέρουν ότι ο Χάιμ Γκαρόν ήταν βασικός μάρτυρας στην υπόθεση διαφθοράς. Αντίθετα, η «Jerusalem Post»  θεωρεί πως δεν είναι κύριος μάρτυρας και ο θάνατός του δεν θα εμποδίσει την εξέλιξη της υπόθεσης, που αποτελεί θέμα κεντρικού ενδιαφέροντος στο Ισραήλ.

Το μονοκινητήριο Τσέσνα με τον Χάιμ Γκαρόν και τη σύζυγό του Εστι είχε απογειωθεί το απόγευμα της Δευτέρας από τον αερολιμένα της Χάιφας στο Ισραήλ με προορισμό τα Σκόπια. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ στο αεροδρόμιο της Σάμου. Λίγο πριν από την προσγείωση χάθηκε η επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού. Αμέσως άρχισε επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και των δύο επιβαινόντων. Το ελικόπτερο Super Puma, πλωτά του Λιμενικού, σκάφος της Frontex και ιδιωτικά πλοιάρια που ερεύνησαν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εντόπισαν νότια του αεροδρομίου τα συντρίμμια, ενώ δύτες περισυνέλεξαν τις σορούς του ζευγαριού.

Samos plane crash victims

Τα αίτια

Η αιτία της συντριβής είναι ακόμα άγνωστη, αλλά πιθανότατα οφείλεται σε τεχνικές δυσκολίες πριν από την προσγείωση. Για τα αίτια και τις συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος διενεργεί έρευνα η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Το ζευγάρι, ηλικίας 70 ετών και οι δύο, ζούσε στο Τελ Αβίβ και είχε τρεις γιους.
«Ο Χάιμ έκανε πραγματικότητα ένα παλιό του όνειρο και πήρε την άδεια πιλότου. Πάντα πετούσε και είχε συμπληρώσει πολλές ώρες στον αέρα. Ηταν ευτυχής και είναι τόσο θλιβερό που έφυγε από τη ζωή με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε συγγενής του ζευγαριού, ενώ άλλος συγγενής ανέφερε: «Ηταν τόσο χαρούμενος που θα πετούσε. Αγόρασε αυτό το αεροπλάνο μαζί με έναν συνεργάτη του και θα πετούσε συχνά στο εξωτερικό. Ηταν υπεύθυνος πιλότος, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συνέβη εκεί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...