Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

«Ίχνη» σε φόνο από Έλληνα Πουαρό YouΤuber, Χάρη Βεραμόν

Πώς ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν ανακάλυψε στραγγαλισμό πίσω από την «αυτοκτονία» της Δήμητρας Ζήρδα

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της 57χρονης Δήμητρας Ζήρδα, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 15 Ιουνίου του 2019 μέσα σε ένα ρυάκι στην περιοχή Γαλάζια Νερά, φέρνει η απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας να βγάλει τη δικογραφία από το «ψυγείο» μετά την προσωπική έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή Χάρη Βεραμόν, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα δεν αυτοκτόνησε, αλλά έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας!

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Η Δήμητρα Ζήρδα, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε χαθεί από το σπίτι της στο χωριό Φωτολίβος Δράμας στις 6 Ιουνίου του 2019. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σύζυγός της, είχαν πέσει μαζί για ύπνο, αλλά όταν εκείνος ξύπνησε μέσα στη νύχτα για να πιει νερό, διαπίστωσε ότι η 57χρονη έλειπε. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες του γιου της, που ήρθε από τη Γερμανία για να την εντοπίσει με τη βοήθεια συγχωριανών του και σωστικών συνεργείων, οδήγησαν στο μακάβριο εύρημα στις όχθες ρυακιού στον ποταμό Αγγίτη.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό δεν διευκρίνισε αν το κάταγμα στο υοειδές οστό της αδικοχαμένης μητέρας ήταν προθανάτιο ή μεταθανάτιο. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποιες μαρτυρίες που ανέφεραν ότι η 57χρονη, η οποία είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, είχε τάσεις φυγής και αυτοκτονικές τάσεις, συντέλεσαν ώστε να μπει η υπόθεση στο αρχείο στις αρχές Οκτωβρίου του 2019. Και εκεί παρέμεινε περισσότερο από δύο χρόνια, ώσπου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί πάλι η υπόθεση.

Η απόφαση του εισαγγελικού λειτουργού βασίστηκε στα συμπεράσματα της έρευνας του Χάρη Βεραμόν, ο οποίος με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Αλέξη Στεφανή έχει δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό κανάλι στο ΥouTube που αναζητεί λύσεις σε «σκοτεινές» υποθέσεις εξαφάνισης ή μυστηριώδεις δολοφονίες, που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Με τη βοήθεια μιας πλειάδας ειδικών, μεταξύ των οποίων οι ιατροδικαστές Ηλίας Μπογιόκας, η Αστερία Παπαβδή, ο Παντελής Αλεξάνδρου, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου, ο απόστρατος ταξίαρχος Θανάσης Κατερινόπουλος και άλλοι, κατάφερε να αποδείξει ότι η Δήμητρα Ζήρδα στραγγαλίστηκε προτού εγκαταλειφθεί νεκρή στο ρυάκι!

«Στις 12 Οκτωβρίου έστειλα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας την έκθεσή μου με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αμέσως ο εισαγγελέας κινητοποιήθηκε και ανέσυρε την υπόθεση από το αρχείο. Την περασμένη Κυριακή με κάλεσαν από το Ανθρωποκτονιών, όπου κατέθεσα συμπληρωματικά στοιχεία» δήλωσε στην «Espresso» ο δημιουργός της διαδικτυακής εκπομπής «Ίχνη στο σκοτάδι», δηλώνοντας πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την άσκηση διώξεων.

Ανθρωποκτονία

«Αυτήν τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται σε προκαταρκτική εξέταση. Σε αυτό το στάδιο γίνεται αξιολόγηση των στοιχείων. Αμέσως μετά το Ανθρωποκτονιών θα διαβιβάσει τη δικογραφία με τα στοιχεία τα δικά μου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας και ο εισαγγελέας θα αποφανθεί για τη συνέχεια. Εκτιμώ, κατά 99%, ότι ο εισαγγελικός λειτουργός θα ασκήσει ποινικές διώξεις. Πρωτίστως, όμως, θα αλλάξει η υπόθεση και θα χαρακτηριστεί ανθρωποκτονία, γιατί έως τώρα ήταν χαρακτηρισμένη ως αυτοκτονία» εξηγεί.

Ο Χάρης Βεραμόν πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο για να ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο έπαιξαν δύο ιατροδικαστικές γνωματεύσεις, που διενεργήθηκαν με δική του πρωτοβουλία. «Στο αρχικό ιατροδικαστικό πόρισμα υπήρχαν ευρήματα στραγγαλισμού, αλλά ήταν άλλη η ερμηνεία. Υπήρχε, δηλαδή, ως εύρημα το κάταγμα του υοειδούς οστού, όμως ο ιατροδικαστής είχε αποφύγει να δώσει την πραγματική εκδοχή. Οι γνωματεύσεις τόσο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, Ηλία Μπογιόκα, όσο και της ιατροδικαστού Αστερίας Παπαβδή καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι η Δήμητρα Ζήρδα στραγγαλίστηκε» ανέφερε.

Ο ερευνητής εξήγησε ότι αρχικά είχε έρθει σε επικοινωνία με τους συγγενείς του θύματος, ώστε να συνεργαστούν για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Όμως, η συνεργασία δεν προχώρησε για διάφορους λόγους.

«Είναι πρωτοφανές ότι μια υπόθεση βγαίνει από το αρχείο χωρίς να έχει κινηθεί νομική διαδικασία από τους συγγενείς. Επειδή η νομοθεσία αναφέρει και για το έννομο συμφέρον -εγώ δεν έχω έννομο συμφέρον-, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν εισαγγελικοί λειτουργοί που είναι αξιοσέβαστοι. Στην προκειμένη περίπτωση, ο εισαγγελέας ευαισθητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και κίνησε τις διαδικασίες με τη μέθοδο του κατεπείγοντος» κατέληξε.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους συγγενείς της 57χρονης να συνεργαστούν μαζί του – έστω και τώρα. Να σημειωθεί ότι προχθές «ανέβηκε» στο κανάλι του ιδιωτικού ερευνητή στο ΥouTube το δεύτερο επεισόδιο για τη Δήμητρα Ζήρδα με τις τελευταίες, συγκλονιστικές εξελίξεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...