Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Οργή ιατροδικαστή και γονιών για τα fake news με το «φονικό αέριο» – Τι λέει ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης

Ενα απίστευτο πανδαιμόνιο δραματικών ανατροπών προκάλεσε αναστάτωση χθες το βράδυ έπειτα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr με τίτλο «Σοκ: Εγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας – Εισέπνευσε τοξικό αέριο», το οποίο ανέφερε ότι ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στην 9χρονη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα εντόπισε «αλλοίωση στο οστό της μύτης της Τζωρτζίνας που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες».

Διαβάστε επίσης: Ξέσπασε ο πατέρας της μικρής Τζωρτζίνας: «Ας σταματήσει άμεσα όλο αυτό που ζούμε»»

76706787 138193790960862 552937057509441536 n

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «εύρημα» του ιατροδικαστή έφερνε την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών, καθώς θα έστρεφε την αστυνομική έρευνα στην κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας.

81084535 138193677627540 6584198746102300672 nΩστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που διενήργησε τη νεκροτομή, διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιων ευρημάτων και χαρακτήρισε το συμπέρασμα ότι το κοριτσάκι κατέληξε από εισπνοή τοξικού αερίου ως «επιστημονική ακροβασία».

1 1 758x398 1

Ο κ. Μπουζιάνης ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Espresso» πως «δεν έχουν εντοπιστεί τέτοια ευρήματα σε μύτη, στόμα, ούλα» και χαρακτήρισε τις πληροφορίες ή διαρροές «fake news». Επισήμανε, μάλιστα, ότι αν υπήρχε τέτοιο εύρημα, θα το γνώριζε, καθώς είχε εμπλακεί αρμοδίως στη συγκεκριμένη ιατροδικαστική εξέταση.

242126494 568917904555113 9154501108930641877 n

Ανακοίνωση
Ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση του προϊσταμένου της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και διδάκτορα Ιατροδικαστικής το ΕΚΠΑ Νικόλαου Καρακούκη, που ανέφερε κατηγορηματικά: «Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο “Σοκ: Εγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας – Εισέπνευσε τοξικό αέριο” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, οι έρευνες συνεχίζονται».

Μετά τον ολιγόωρο σάλο που προκλήθηκε, ο πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στο zougla.gr, δήλωσε πως το δημοσίευμα αυτό είναι «fake» και πως προτίθεται να κινηθεί νομικά, ενώ σε επικοινωνία του tempo24.news της Δυτικής Ελλάδας με έναν εκ των δικηγόρων της οικογένειας, τον Γιάννη Κόττα, εκείνος δήλωσε πλήρη άγνοια για όσα επικαλείται η ανάρτηση.75252814 103774274402814 5845904141481672704 n

Το ερώτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι ποιος διοχέτευσε ή μετέφερε με τόση προχειρότητα μια τέτοια «πληροφορία», την ώρα που αρχίζει ο πρώτος κύκλος καταθέσεων των γιατρών και νοσηλευτών που χειρίστηκαν την περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας και προτού ακόμα εκδοθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πηγές, ο «καυτός» φάκελος με τα αποτελέσματα δεν θα παραδοθεί άμεσα στις αστυνομικές Αρχές, αλλά θα σταλεί στο εξειδικευμένο κέντρο της Ελβετίας που μπορεί να ανιχνεύσει κάθε ουσία, το ίδιο που είχε αναλύσει και τα δείγματα της Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Ετσι, η υπόθεση των τριών διαδοχικών θανάτων της Μαλένας, της Ιριδας και της Τζωρτζίνας παραμένει ένα επιστημονικό μυστήριο αλλά και ένας γρίφος για τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα ρωτήσουν τους γιατρούς στην Πάτρα αν όντως είχαν σκεφτεί να βάλουν κάμερες στο μονόκλινο δωμάτιο της 9χρονης, καθώς προβληματίζονταν από το γεγονός ότι τα κορίτσια παρουσίαζαν εκεί επιπλοκές και όχι στην Εντατική.

Η κατάθεση του παππού
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, μετά τον χαμό της Μαλένας ο παππούς των παιδιών Δημήτρης Δασκαλάκης είχε δώσει στην κατάθεσή του εντελώς διαφορετική εικόνα από τη μητέρα του κοριτσιού για τους γιατρούς που χειρίστηκαν την περίπτωση. Καταθέτοντας στους αστυνομικούς του Τμήματος Αμπελοκήπων δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας, τον Απρίλιο του 2019, ο κ. Δημήτρης Δασκαλάκης είπε ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε συνεχή βελτίωση και ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να το κρατήσουν στη ζωή.oikogenia sthn patra

«Οχι, θεωρώ ότι οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλάκης, ο οποίος μένει στην Αθήνα και παρακολουθούσε από κοντά την πορεία της υγείας της Μαλένας που, όπως είπε, πήγαινε καλά. Η άποψή του έρχεται σε διάσταση με όσα υποστήριξε η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου στη μήνυση που υπέβαλε έπειτα από τέσσερις μήνες κατά παντός υπευθύνου, η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο.

Σχολιάζοντας την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο έμπειρος ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος είπε με βεβαιότητα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι «μπήκε ανθρώπινο χέρι» και ότι «θα δέσουν όλα και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου». Εθεσε, επίσης, μια σειρά από προβληματισμούς, όπως ότι ο θάνατος των τριών κοριτσιών συνέβη αντίστροφα, καθώς, εάν επρόκειτο για γονιδιακό πρόβλημα, πρώτα το μεγαλύτερο κορίτσι θα έπρεπε να εκδηλώσει μία σειρά συμπτωμάτων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα δύο. Επίσης, επισήμανε ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σαββατοκύριακο.220131200454 patra paidia nekra

Τέλος, η δασκάλα της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νηπιαγωγείο ανέφερε συγκινημένη πως η 9χρονη «ήταν ένα υγιέστατο παιδάκι, χαρούμενο, ζωηρό και συμμετείχε στα πάντα, ήταν πανέξυπνο παιδί».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...