Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Πισπιρίγκου ξέσπασε σε αλλεπάλληλες κρίσεις υστερίας στο κελί της

«Λιώνει» η «παγοκολόνα» μέσα στο κελί των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού!

Από τη Νάντια Αλεξίου

Τόσο στο άκουσμα της απόφασης για τον εγκλεισμό της όσο και μετά τη μεταγωγή της στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου συγκεντρωμένοι πολίτες αλλά και κρατούμενες την υποδέχθηκαν «λούζοντάς» την με ύβρεις, η προφυλακισμένη και υπόδικος πλέον Ρούλα Πισπιρίγκου κατέρρευσε ξεσπώντας σε αλλεπάλληλες κρίσεις υστερίας και απειλώντας ότι «δεν θα αντέξει στη φυλακή».

Οι πρώτες ώρες εγκλεισμού της Ρούλας Πισπιρίγκου στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, συνοδεύτηκαν από ένα έντονο επεισόδιο υστερίας, καθώς είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι ο χώρος της θα περιοριστεί πλέον στα στενά όρια του κελιού της. Η άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 33χρονη καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσαρμογή της στο περιβάλλον εγκλεισμού. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ σχετική ενημέρωση από τη διοίκηση των γυναικείων φυλακών έλαβε και ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος ενημερώθηκε ότι η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα δυσκολεύεται να διαχειριστεί το γεγονός ότι βρέθηκε στη φυλακή.

Η μεταγωγή της 33χρονης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας από το μέγαρο της ΓΑΔΑ, όπου παρέμενε υπό προσωρινή κράτηση μετά τη σύλληψή της το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Με την κουκούλα του μπουφάν της να καλύπτει το κεφάλι της και τη μάσκα υγειονομικής προστασίας, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο περιορισμού διασποράς του κορονοϊού, να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού συνοδεία αστυνομικών και με τα χέρια της δεμένα πίσω από την πλάτη της με χειροπέδες.

Τη στιγμή της μεταγωγής της πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού την αποδοκίμασαν έντονα φωνάζοντάς της «ψόφα, φόνισσα», θυμίζοντας την κατάσταση που αντιμετώπιζε από την πρώτη ημέρα της σύλληψής της, οπότε βρέθηκε σε δημόσιο χώρο, πάντα προστατευμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον νομικό της συμπαραστάτη Οθωνα Παπαδόπουλο, η 33χρονη του εξέφρασε μεταξύ άλλων την έντονη ανησυχία της τόσο για τις συνθήκες κράτησής της όσο και για την ασφάλειά της, σε όποιο κατάστημα κράτησης και αν αποφασιζόταν να εγκλειστεί.

«Σε μένα είπε ότι τη φοβίζει (σ.σ.: η φυλακή). Άλλωστε δεν είναι το πιο ασφαλές σημείο να βρίσκεται ο καθένας, πόσο μάλλον η Ρούλα με την αρνητική δημοσιότητα που έχει δεχτεί» δήλωσε ο δικηγόρος της.

Ως το απόγευμα της Δευτέρας η 33χρονη εμφανιζόταν να μην εκδηλώνει τα συναισθήματά της και χαρακτήριζε τον εαυτό της «παγοκολόνα». Όμως, στο άκουσμα της απόφασης εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκισή της κατέρρευσε, ξεσπώντας σε κλάματα και λυγμούς. Μάλιστα, χρειάστηκε να την υποβοηθήσουν οι αστυνομικοί για να τη βγάλουν από το κτίριο της Εισαγγελίας. «Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχτεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή…» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας στον Γιώργο Σόμπολο του Star. Η 33χρονη αποχώρησε καταβεβλημένη από τα δικαστήρια και επέστρεψε στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου παρέμεινε για ακόμη μία νύχτα, καθώς δεν γίνονται μεταγωγές στις φυλακές μετά τη δύση του ηλίου. Το πρωί της Τρίτης μετήχθη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθεί για το επόμενο διάστημα, ώσπου να προσδιοριστεί η δίκη της.

Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραμείνει επί δύο ημέρες σε υγειονομικό περιορισμό και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο ένα από τα δύο κελιά της νέας πτέρυγας των γυναικείων φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κελί που θα κρατηθεί η 33χρονη βρίσκεται απομονωμένο από τους θαλάμους των εγκλείστων στη γυναικεία πτέρυγα.

Η Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται ξεχωριστά από τις υπόλοιπες κρατούμενες του σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς προέχει η διασφάλιση της ακεραιότητάς της. Και αυτό θα γίνει επειδή αρκετές κρατούμενες έχουν εκφράσει αντιδράσεις για την παρουσία της στον χώρο των φυλακών, λόγω της πράξης που της αποδίδεται ότι έχει διαπράξει σε βάρος της 9χρονης κόρης της. Η προφυλακισμένη κρατούμενη θα έχει επαφή αποκλειστικά με τους δικηγόρους της.

Για την ώρα η 33χρονη, εκτός από το αμόκ που την έπιασε όταν συνειδητοποίησε πού βρίσκεται, είναι συνεργάσιμη με τους σωφρονιστικούς και το μόνο που έχει ζητήσει είναι μια τηλεκάρτα και τηλεόραση για να παρακολουθεί όσα μεταδίδονται για εκείνη. Η επιτήρησή της για να μη συμβεί το παραμικρό είναι συνεχής και θα είναι καθ’ όλο το 24ωρο. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και τον αναπτήρα τής έχουν πάρει, και για να ανάψει τσιγάρο καλεί τον φύλακα, που βρίσκεται συνεχώς δίπλα της.

Ο Μάνος άνοιξε πάλι το facebook

manos facebook

Επανήλθε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος ενεργοποίησε πάλι τον λογαριασμό του στο facebook. Ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα και εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο από τις πρώτες ημέρες που άρχισε η προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, σε αντίθεση με την 33χρονη μάνα που δεν το έκλεισε ποτέ, παρότι είχε ξεσπάσει κοινωνική κατακραυγή. Στο προφίλ του Μάνου Δασκαλάκη υπάρχουν φωτογραφίες του με τις κόρες του, αλλά και με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να του στείλει αίτημα φιλίας ούτε να κάνει σχόλιο στις δημοσιεύσεις του, αφού αυτές οι ενέργειες είναι κλειδωμένες. Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του δικηγόρου του, ο 30χρονος πατέρας πρόκειται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας την κατηγορία σε βάρος της 33χρονης εν διαστάσει συζύγου του για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

H μαρτυρία φίλης του Δασκαλάκη για τη «Μήδεια» και τα μάγια από την πεθερά

Την έμμονη ιδέα της Ρούλας Πισπιρίγκου πως η πεθερά της τής έκανε μάγια μετέφερε χθες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης μια φίλη του Μάνου Δασκαλάκη. Οπως είπε, μάνα και σύζυγος διεκδικούσαν τον 30χρονο και πολύ συχνά υπήρξαν μεταξύ τους προστριβές.

«Η Ρούλα από την πρώτη στιγμή έβλεπε παντού ως αιτία του κακού την πεθερά της. Από την άλλη, η πεθερά ήταν πολύ γνωστή ότι έλεγε το φλιτζάνι. Δεν ήθελε τη Ρούλα. Αν δεν υπήρχε η εγκυμοσύνη με το πρώτο παιδί, την Τζωρτζίνα, αυτός ο γάμος δεν θα είχε γίνει. Αυτές οι δύο γυναίκες, λοιπόν, διεκδικούσαν τον Μάνο. Η πεθερά ήθελε να τον έχει στα “φουστάνια” της και η Ρούλα ήθελε να της τον πάρει. Όλο αυτό οδηγούσε σε προβλήματα, με εντάσεις και καβγάδες» ανέφερε και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή η 33χρονη πίστευε ότι η πεθερά της την κυνηγάει και μελετά προσεκτικά όλες τις κινήσεις της, προκειμένου να τη βγάλει από τη μέση. «Η πεθερά της έκανε πίσω τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, θα μου πείτε τώρα, έβλεπε ότι το παιδί της έφυγε από τον γάμο ουσιαστικά. Όμως, κάθε φορά η Ρούλα έλεγε ότι για όλα φταίει η πεθερά της. Αυτό είχε μπει στο μυαλό της και δεν μπορούσε κανείς να της το βγάλει» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...