Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εκτός της εκπομπής «Νωρίς νωρίς» για δεύτερη ημέρα η Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής.

«Άγιος έρωτας»: Ο Μαρκόπουλος κατηγορεί τη Χριστίνα για τον φόνο της Κατρίν

Ο Παύλος ετοιμάζει το πιο ύπουλο χτύπημα λέγοντας στον Νικηφόρο ότι η Χριστίνα σκότωσε την Κατρίν, και ο ίδιος απλώς της έδωσε άλλοθι στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».

«Κόλαση» με τον «άγιο» της showbiz

Στην αντεπίθεση ο παπάς των Αγίων Ισιδώρων μετά τις καταγγελίες για «ψευδοθαύματα» στον Λυκαβηττό

Στην αντεπίθεση πέρασαν ο π. Δημήτριος Λουπασάκης και οι υποστηρικτές του μετά τις καταγγελίες του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ότι όσα συμβαίνουν στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό είναι απάτη ολκής. Κατά τη χθεσινή θεία λειτουργία, ο ιερέας αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει -έστω και με έμμεσο τρόπο- στις καταγγελίες του σεβασμιοτάτου.

Ο παπα-Δημήτρης τόνισε πως είναι ένα απλό παπαδάκι που λειτουργεί καθημερινά και προσεύχεται για όλους, υπογραμμίζοντας πως για να δει κάποιος τα τάλαντα του άλλου πρέπει να είναι ταπεινός, να έχει πνεύμα Θεού και να μην υπάρχει το «εγώ», κατηγορώντας με αυτόν τον τρόπο τον αρχιερέα για προσωπικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες.

Στον χθεσινό του λόγο μετά τη θεία λειτουργία θυμήθηκε τον δάσκαλό του Αγιο Πορφύριο, τον ιερομόναχο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, που έγινε γνωστός τόσο για τη ζωή του στον μοναχισμό όσο και για το έργο του, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του ’91 στο Αγιον Ορος και ανακηρύχθηκε άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2013.

Ο εφημέριος είπε ότι ο Καυσοκαλυβίτης τού είχε μιλήσει για τον «μεγάλο θησαυρό που θα ερχόταν στη ζωή του», εννοώντας τον Τίμιο Σταυρό με τον οποίο σταυρώνει κάθε φορά τους πιστούς, τη σοβαρή αρρώστια του που έγινε η αφορμή πριν από πολλές δεκαετίες ώστε να έρθει ως δώρο ο Σταυρός στα χέρια του, αλλά και για το πρώτο θαύμα που έγινε μέσα στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων και ήταν η αφορμή ώστε η ιστορία του Σταυρού να γίνει γνωστή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο και στη ζωή των αγίων Νεκταρίου, Νικολάου του Πλανά και Λουκά του Ιατρού, προσθέτοντας πως και εκείνοι συκοφαντήθηκαν, χτυπήθηκαν και κυνηγήθηκαν, αλλά στο τέλος αγίασαν γιατί είχαν πνεύμα Θεού. Επίσης, ο π. Δημήτριος ανέφερε ότι μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα του πλησίον, διότι ο ίδιος είναι γονιός, ενώ αντίθετα, όταν δεν είσαι γονιός, δεν μπορείς να ξέρεις τον πόνο και τον κόπο του άλλου. Είναι σαφές ότι η αιχμή στρέφεται προς τους μητροπολίτες, οι οποίοι, ως γνωστόν, είναι άγαμοι.

«Σας είπα τόσες φορές, εγώ δεν είμαι τίποτα, ένα απλό παπαδάκι είμαι, καθημερινά λειτουργώ εδώ στους Αγίους Ισιδώρους. Λειτουργώ για την ψυχή μου, προσεύχομαι για όλους. Κάθε μέρα προσεύχομαι για τους αρχιερείς, τους ιερείς, τους μοναχούς. Και με ρωτάτε: “Πάτερ, αυτοί προσεύχονται για σένα;”. Δεν το ξέρω αυτό, παιδιά μου. Ξέρω τι κάνω εγώ, προσεύχομαι για όλους» τόνισε.

Απαντώντας στις δηλώσεις του ιεράρχη ότι επικαλείται θαύματα, ο π. Δημήτριος επισήμανε: «Τα θαύματα δεν τα κάνει ο παπάς, τα κάνει ο Σταυρός. Και ο Σταυρός ποιος είναι; Ο Χριστός. Και ο Χριστός ποιος είναι; Ο Σταυρός. Οι Αγιοι Ανάργυροι πώς θεράπευαν;».

Παράλληλα, επιστολή υποστήριξης με τίτλο «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» απέστειλαν προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος οι ιερείς Ξ. Λαμπράκος και Φαίδων Αυγούλας. Στην εν λόγω επιστολή οι δύο ιερείς αναφέρονται στις μομφές του μητροπολίτη Αργολίδος -χωρίς βέβαια να τον κατονομάζουν-, σημειώνοντας πως αυτοί οι ιεράρχες δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τους Αγίους Ισιδώρους. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, πως τα θαύματα που γίνονται εκεί δεν τα κάνει γνωστά ο ιερέας ή ο ναός, αλλά οι ίδιοι οι πιστοί, οι δεκάδες χιλιάδες πιστοί που πάνε κάθε μέρα.

«Κάνει τον YouTuber»

«Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο λεγόμενος γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, γνωστός για κάτι τραγούδια που έβγαλε τη δεκαετία του ’90 με κάτι ροκάδες» σημειώνουν στην επιστολή οι δύο ιερείς και συμπληρώνουν: «Ο κληρικός αυτός της Ι.Μ. Φωκίδος καθημερινά κάνει τον ΥouΤuber και μιλά μόνος του! Για θαύματα που είτε του έχουν συμβεί είτε τα έχει κάνει ο ίδιος στους πιστούς. Έφτασε μέχρι και στο σημείο να εκμεταλλευτεί εμπορικά τον θάνατο της μοναχής μητέρας του φτιάχνοντας βίντεο τη μέρα που πέθανε, τη μέρα που πέθανε, τονίζουμε, κάνοντας λόγο για θαυμαστή ευλυγισία στο σκήνωμα και άλλα τέτοια».

Συνεχίζοντας την αναφορά στο πρόσωπο του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Φωκίδος, υπογραμμίζουν ότι ο Μουλατσιώτης «πουλάει» θαύματα με τη νεκρή μητέρα του και τους φταίει ο π. Δημήτριος; Επιπλέον, καλούν τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς αρχιερείς να κρίνουν τον π. Δημήτριο, αλλά να κρίνουν και άλλους, τους πιο κοντινούς τους.

Όπως φαίνεται, ο «πόλεμος» θα ανοίξει νέα πύρινα μέτωπα και σύντομα ιερείς και αρχιερείς θα βρίσκονται σε αντίπαλα πεδία. Ωστόσο, να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφανθεί επίσημα η Ιερά Σύνοδος. Άλλωστε, δεν αναμένεται άμεσα να συγκληθεί η ΔΙΣ, οπότε ίσως το θέμα να απασχολήσει την Εκκλησία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αν δεν έχει ξεχαστεί ως τότε. Εντούτοις, είδαμε τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο, εκπρόσωπο τύπου της ΔΙΣ, να τονίζει: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Αγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα».

Πλήθος πιστών έξω από τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό

Ακόμη, όμως, δεν είδαμε κάποιον άλλον ιεράρχη να στηρίζει τον κ. Νεκτάριο ή γενικότερα να παίρνει θέση υπέρ ή κατά. Αναμένονται, λοιπόν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξελίξεις και, βέβαια, αν θα υπάρξουν αντιδράσεις και από την Πολιτεία, αφού ο σεβασμιότατος αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες μπαίνουν στο συρτάρι επειδή επεμβαίνουν πολιτικοί παράγοντες.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι η ενορία των celebrities, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν άνθρωποι της Εκκλησίας, έχει απασχολήσει πολλές φορές εξαιτίας της παρουσίας καλλιτεχνών, πολιτικών και «θαυμάτων» όχι μόνο τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τη διοικούσα Εκκλησία που αδιαμφισβήτητα της προκαλεί μεγάλο «βραχνά».

Εξάλλου είναι πολλοί οι διάσημοι που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον ναό, μεταξύ αυτών ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Πάνος Μουζουράκης, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο «παπα-Γρηγόρης» από τις «Αγριες μέλισσες» Κωστής Σαββιδάκης, ο οποίος μάλιστα είχε μιλήσει και για το θαύμα με τον Σταυρό που του έσωσε τη ζωή.

Ο πατέρας Δημήτριος με την Ντορέττα Παπαδημητρίου

Τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων είχαν επιλέξει για τον γάμο τους τον Ιούνιο του 2019 και ο Βασίλης Κικίλιας και η Τζένη Μπαλατσινού, ενώ στην ίδια εκκλησία είχε αφιερώσει το χρυσό μετάλλιό του ο παραολυμπιονίκης της ξιφομαχίας Παναγιώτης Τριανταφύλλου.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα