Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Απολογία Λιγνάδη: «Στην ερωτική μου ζωή ήμουν ζωηρός. Ήμουν άπιστος, ερωτεύτηκα σε σημείο που εξευτελίστηκα»

Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει για τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς αύριο Τετάρτη ο εισαγγελέας της έδρας Κωνσταντίνος Κούντριας θα προτείνει την ενοχή του ή μη για τέσσερις βιασμούς. Ο σκηνοθέτης ολοκλήρωσε έπειτα από πέντε ώρες την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατά την οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

DS1 7891 1

Από νωρίς το πρωί ο αδερφός του, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφός του και φιλικά του πρόσωπα, μεταξύ των οποίων μία συνταξιούχος δικαστική λειτουργός και η Ελένη Κούρκουλα, βρίσκονταν στο πλευρό του στη δικαστική αίθουσα.

Μάλιστα, τις πρώτες ώρες της απολογίας του η ηθοποιός και αδερφική φίλη του Ελένη Κούρκουλα χαμογελούσε συνεχώς και έγνεφε συγκαταβατικά στους διπλανούς της, δείχνοντας να πιστεύει ότι ο κατηγορούμενος φίλος της καταρρίπτει με τα λεγόμενά του τις κατηγορίες. Ωστόσο, όσο προχωρούσε η ώρα και αφού ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από έδρας το χαμόγελο έμοιαζε να υποχωρεί, δίνοντας τη θέση του σε ένα σκεπτικό βλέμμα.

LIGNADHS FULAKES DIKASTHRIO

Ημέρα λύτρωσης

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι για μένα μια μέρα λύτρωσης γιατί μετά από ενάμιση χρόνο στη φυλακή, εκεί που η μία μέρα μετράει για έναν μήνα και, αν δεν έχεις κάνει αυτό που κατηγορείσαι, το ένα δευτερόλεπτο μετράει για έναν μήνα, είμαι επιτέλους στη θέση να απολογηθώ» ήταν οι πρώτες λέξεις του κατηγορουμένου, που δεν έβγαλε ποτέ τη μάσκα του και δεν φάνηκε ποτέ ολόκληρο το πρόσωπό του. «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγισή μου στους ανθρώπους, αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για “πέφτουλας” ή “γύπας”. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτόν τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ…» υποστήριξε ο σκηνοθέτης.641c30 lignadis dimitris

Όπως είπε, διαβάζοντας τη μήνυση του πρώτου καταγγέλλοντος τού «έφυγε το κλαπέτο», όταν κατάλαβε για ποιον πρόκειται. «Ήμασταν φίλοι στο facebook, αλλά κατάλαβα ποιος είναι μόλις είδα φωτογραφία. Είπα “α, ο ξάδερφος του Χασανάκου”. Τότε διάβασα τη μήνυση και μου έφυγε το κλαπέτο» ανέφερε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναφέρθηκε στη συνέχεια στη γνωριμία του με τον δεύτερο καταγγέλλοντα, τον S., και υποστήριξε ότι τον είχε γοητεύσει -όπως του έλεγε ο ίδιος- και το 2016 έμεινε στο σπίτι του.

Π.: Είχατε συζητήσει για ερωτικές προτιμήσεις;

Κ.: Ίσως, αλλά δεν έδωσα καμία σημασία.

Π.: Δεν σας απασχόλησε να συζητάτε ερωτικές προτιμήσεις με ανήλικο;

Κ.: Σας είπα πως δεν το αποκλείω. Τώρα, μπορεί να ήταν μία φράση.

Π.: Τι σήμαινε «τον γοητεύσατε»;

Κ.: Από τα λεγόμενά του τα πάντα. Μου ζητούσε να βρεθούμε σε επαφή. Ηθελε να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας. Με γλειψίματα…

Π.: Δεν σας προβλημάτισε ότι ένας ανήλικος ήθελε επαφές μαζί σας;

Κ.: Ήταν παιχνίδι. Ανάμεσα στο «καλέ» και το «μωρή». Δεν το σπουδαιολόγησα ποτέ.

Αναφερόμενος στον τέταρτο καταγγέλλοντα, ο Λιγνάδης ισχυρίστηκε ότι του πρότεινε να χρησιμοποιήσει το σπίτι του για να βάζει μπουγάδα και να διαβάζει, επειδή δεν είχε ρεύμα και νερό. Μάλιστα, υποστήριξε ότι προκειμένου να μη νιώθει άβολα ο μηνυτής θα βοηθούσε στο σπίτι. «Εγώ θα μπορούσα να ζήσω και αξεσκόνιστος, πιο πολύ για να κάνει κάτι» είπε.4466 GIANIS LIGNADIS DIMITRIS LIGNADIS 2392014

Σε σχόλιο της προέδρου ότι το σπίτι ήταν ανοικτό για να χρησιμοποιούν ό,τι παρείχε, απάντησε: «Ημουν ανοιχτός, φιλικός και απολάμβανα το τυχαίο. Ανοιχτός μέχρι ηλίθιος».
Κατά την απολογία του ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στον τρίτο καταγγέλλοντα, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, λέγοντας πως έβαλε τα γέλια μόλις έμαθε γιʼ αυτή την καταγγελία. «Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Δ.Μ. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή… Δεν υπάρχει η περίπτωση Δ.Μ. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο»!

Η «δροσιά» από τα νεαρά άτομα

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δέχτηκε επίμονες ερωτήσεις από την έδρα σχετικά με το γιατί έκανε παρέα με ανήλικα παιδιά, χωρίς να καταφέρει να δώσει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση, πέραν της… δροσιάς που του προσέφεραν!

«Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι μου άρεσαν οι συναναστροφές με νεαρά άτομα. Έπαιρνα μια δροσιά από αυτά τα άτομα! Με βοηθούσαν στην αποφόρτισή μου! Κάλυπταν μια πτυχή της ζωής μου, αλλά δεν ήταν αυτοί η παρέα μου. Ηταν η παρέα μου συνάδελφοί μου, ο αδελφός μου κ.ά» είπε, περιγράφοντας τον εαυτό του ως αυθόρμητο άνθρωπο που δεν «σπουδαιολογούσε» τις καταστάσεις.

Σύνεδρος: Λειτουργούσατε με το θυμικό σας, δηλαδή;

Κ.: Όχι μόνο. Δεν φτάνεις να κάνεις τέτοια καριέρα και σταδιοδρομία με βάθος και διάρκεια, αν λειτουργείς μόνο με το θυμικό.

Σύνεδρος: Η κυρία Κούρκουλα είπε στην κατάθεσή της ότι σας στοχοποίησαν επειδή ήσασταν «ζωηρός».

Κ.: Στην ερωτική μου ζωή ήμουν ζωηρός. Ήμουν άπιστος, ήμουν πιστός, ερωτεύτηκα σε σημείο που εξευτελίστηκα. Ζωηρός ως προς την ερωτική μου ζωή, όχι με ανήλικα.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...