Κυριακή, 23 Νοεμβρίου, 2025

Ρενέ Αγέρη: Διασκέδασε στον Σαντικάι και προκάλεσε ντελίριο onstage με τις μαντινάδες...

Αν και η Ρενέ Αγέρη σαρώνει κάθε Τετάρτη και Σάββατο στο «Simion» στον...

Δυνατή «πρωτιά» για την Evangelia

Η Evangelia σημείωσε ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην καλλιτεχνική...

Τα φλας στην Ελσα Τόλη και στον σύζυγό της, στο περιθώριο σόου...

Eνα εντυπωσιακό σόου παρακολούθησε η λαμπερή Eλσα Τόλη με...

Όπου γης και… πατρίς για τον Κέβιν Σπέισι που έχει μείνει χωρίς...

Δεν έχει σπίτι να μείνει ο Κέβιν Σπέισι, επτά...

Η Μαίρη Χρονοπούλου πέρασε τα πιο δύσκολα γενέθλιά της: Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Σε καραντίνα η ηθοποιός.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου σήμερα, υπό άλλες συνθήκες, θα δεχόταν χαμογελαστή ευχές από αγαπημένα της πρόσωπα, θα ξεδίπλωνε το άλμπουμ των αναμνήσεών της και θα επέστρεφε νοερά στο χθες, αναπολώντας τις στιγμές δόξας της τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

  • Από τον
    Γιάννη Αρμουτίδη

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα συμβεί, μια και, όπως αποκαλύπτει η «Espresso», η σπουδαία κυρία του σινεμά και του θεάτρου περνά χειρότερα από κάθε άλλη στιγμή της ζωής της. Χτυπημένη από τον κορονοϊό, βρίσκεται, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε πολύ βαριά κατάσταση για 10η ημέρα και στον 19ο βαθμό του κύκλου της κλίμακας του μοριακού τεστ PCR, κάτι που δείχνει πόσο αλύπητα τη χτυπά ο ιός!

Παρά τη δυσκολία της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, θελήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της. Εκείνη, με τη ευγένεια που τη χαρακτηρίζει, κατάφερε με δυσκολία να βγάλει κάποιες λέξεις από τα βάθη της ψυχής της. «Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν χειρότερα! Υπάρχει πιο σκούρο χρώμα από τη μοναξιά; Μαύρο, κατάμαυρο! Είμαι σε μια καραντίνα. Βέβαια, σε μια καραντίνα εννέα στρεμμάτων, 200 ελιών και των λατρεμένων μου ζωντανών, μέσα στον πεντακάθαρο αέρα μου. Βλέπετε, είμαι τυχερή – το σπίτι μου βρίσκεται ακριβώς πάνω σε ένα μπουγάζι. Και έχω πάντα, μα πάντα, αγέρα που τον λατρεύω…Ευτυχώς, η γραμματέας και βοηθός μου, η Νίνο, αρρώστησε ελαφρά, πολύ ελαφρύτερα από εμένα. Κι έτσι μπόρεσε να μου συμπαρασταθεί τέλεια, όπως πάντα. Μοναδική παρηγοριά μου, τα συνεχή και ακατάπαυστα τηλεφωνήματα των φίλων μου» λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής με τρεμάμενη φωνή!

Με βαριά συμπτώματα πνευμονίας ανάμεσα σε αυτά που περνά, θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό που εδώ και πολλά χρόνια γιατρός της είναι ο κορυφαίος καθηγητής Νικόλαος Κουλούρης, διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος από το τηλέφωνο την καθοδηγεί για τη θεραπεία της. Και αυτό γίνεται διότι η Μαίρη Χρονοπούλου δεν θέλησε να μεταβεί στο νοσοκομείο, παρότι της είχαν ετοιμάσει μονόκλινο δωμάτιο θεραπείας, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας καταστάσής της.

«Είναι τα χειρότερα γενέθλια της ζωής μου, τα πιο μοναχικά… Το Χαμόγελο του Παιδιού, η δεύτερη οικογένειά μου, είχε οργανώσει ένα μεγάλο event με παιδάκια και χορηγούς σε ένα πανέμορφο κτήμα για τον εορτασμό των γενεθλίων μου» μας λέει και συνεχίζει: «Είχα ζητήσει η τούρτα μου να έχει 100 κεράκια! Ετσι, για τους κακόγλωσσους! Ομως, Κώστα μου (Γιαννόπουλος) και Φωτεινή μου (Πρόκου), όλα πήγαν πίσω, έχουμε όμως χρόνο μπροστά μας! Αυτό όμως που με κουκούλωσε τρυφερά και μου έδωσε κουράγιο ήταν η πολλαπλή, καθημερινή συμπαράσταση των φίλων μου. Οπως μου είπε ένας φίλος μου, “δεν έχεις φίλους, Μαίρη, οικογένεια έχεις”». 

Ωστόσο, δεν χάνει το κουράγιο της: «Σε επτά μέρη της Αθήνας, όχι απαραίτητα σε κεντρικές και περίοπτες περιοχές, έχουν εγκατασταθεί επτά διαγνωστικά κέντρα ύψιστης ποιότητας. Ενα από αυτά είναι πλάι στο σπίτι μου, στο Κορωπί. Πρόκειται για τον όμιλο Ιατρική Διάγνωση και μου έχει συμπαρασταθεί αφάνταστα, σαν συγγενής μου. Καθημερινά! Τους ευγνωμονώ. Δήμητρα, σ’ αγαπώ». Την ώρα που η «Espresso» στέλνει μια τούρτα -συμβολικό δώρο αγάπης- στη λαμπερή πρωταγωνίστρια, εκείνη ευγενικά κλείνει το τηλέφωνο για να ηρεμήσει. Την περιμένουμε σύντομα κοντά μας, αφού όλη η Ελλάδα την αγαπά, τη σέβεται και ελπίζει μαζί της.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε χωριστούς δρόμους έπειτα από δύο χρόνια γάμου Γιάννης Κεντ και Μαρί Κωνσταντάτου

Χωρίς τη σύζυγό του Μαρί Κωνσταντάτου παρακολούθησε τη φαντασμαγορική...

Τους χωρίζουν 24 χρόνια αλλά ζουν τον απόλυτο έρωτα – Τα παθιασμένα φιλιά του ζευγαριού

Τον περασμένο Ιανουάριο έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του ο γοητευτικός 53χρονος

Τσιμτσιλή σε διπλό ταμπλό από του… χρόνου

Αλλη μία εκπομπή για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή το 2026!...

Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Σαν βόμβα έσκασε, λοιπόν αποκάλυψη για τον νέο έρωτα του

Τα φλας στην Ελσα Τόλη και στον σύζυγό της, στο περιθώριο σόου στην Athens Fashion Week

Eνα εντυπωσιακό σόου παρακολούθησε η λαμπερή Eλσα Τόλη με...

Ρενέ Αγέρη: Διασκέδασε στον Σαντικάι και προκάλεσε ντελίριο onstage με τις μαντινάδες της και όχι μόνο

Αν και η Ρενέ Αγέρη σαρώνει κάθε Τετάρτη και Σάββατο στο «Simion» στον...