Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Απόβαση «αρκούδων» στην Αθήνα την ώρα που η «ευλογιά των πιθήκων» είναι σε έξαρση

Η «φυλή» κίνημα με τους μεγαλόσωμους, brutal και τριχωτούς ομοφυλόφιλους

Τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτήν τη χώρα! Έχει ήδη έρθει και στην Ελλάδα η ευλογιά των πιθήκων, με την επιδημία που χτυπά τους γκέι και τους bisexual να πονοκεφαλιάζει τους επιστήμονες, ενώ τώρα θα έχουμε και τους «αρκούδους» από κάθε γωνιά του πλανήτη, που, όπως αποκαλύπτει η «Espresso», θα κάνουν σε λίγες ημέρες απόβαση στην Αθήνα, προκειμένου να συνδυάσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις με τις… χάρες και τις ομορφιές αυτού του τόπου!

Φυσικά, δεν πρόκειται τα συμπαθέστατα άγρια ζώα να αφήσουν τα βουνά και να κατέβουν στην πρωτεύουσα, αλλά για τους «συνονόματούς» τους «αρκούδους», τους γκέι άνδρες με το χαρακτηριστικό ότι είναι μεγαλόσωμοι, τριχωτοί, «σφίχτες», μουσάτοι, ενίοτε brutal, οι οποίοι νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι για το παρουσιαστικό τους και δεν θέλουν να το αλλάξουν στο παραμικρό!

Η κοινότητα των «αρκούδων» γεννήθηκε πριν από λίγες δεκαετίες στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο, περισσότερο από την ανάγκη που είχαν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες με το επιβλητικό παρουσιαστικό, τις μπότες, τα τζιν, τα τζόκεϊ, τα μουστάκια και τα καρό πουκάμισα τύπου ξυλοκόπου να σπάσουν το στερεότυπο του θηλυπρεπούς, στιλάτου, ξυρισμένου και πάντα προσεγμένου γκέι, και να μην υποχρεώνονται να αλλάξουν εμφάνιση για να γίνουν αποδεκτοί από την γκέι κοινότητα. Μάλιστα, στην περίπτωση που κάποιος από αυτούς έχει τα… χρονάκια του και τα μαλλιά του έχουν ασπρίσει, τότε από «bear» (αρκούδα) μετονομάζεται σε «polar bear» (πολική αρκούδα)!

Οι «bears», όπως αποκαλούνται διεθνώς, έχουν οργανωθεί σε λέσχες και απολαμβάνουν τη ζωή τους, χωρίς να υποχρεώνονται να ακολουθήσουν τις «επιταγές» της προσεγμένης σιλουέτας και εμφάνισης. Συχνά πυκνά διοργανώνουν συγκεντρώσεις με άφθονο ποτό, κυρίως μπίρα, που επιβάλλεται να πίνεται από το μπουκάλι, μπόλικο φαγητό και διασκέδαση, χωρίς το άγχος τού πώς φαίνονται και δίχως την αφόρητη πίεση της ωραιοπάθειας. Επίσης, ένα βασικό χαρακτηριστικό των «αρκούδων» είναι ότι απολαμβάνουν την επαφή με έναν άνδρα ο οποίος έχει τα ίδια πληθωρικά χαρακτηριστικά με εκείνους.

Έτσι, λοιπόν, εκτός από τον όγκο και την άφθονη τριχοφυΐα τους, υιοθέτησαν το ντύσιμο του Αμερικανού ξυλοκόπου της επαρχίας και τον χαρακτηρισμό «bears».

Από τις πρώτες κιόλας προσπάθειές τους να οργανωθούν σε μια μορφή κινήματος, οι «αρκούδοι» υποστήριζαν ότι έχουν υποστεί διπλό ρατσισμό: Αφενός, λόγω του γκέι προσανατολισμού τους και, αφετέρου, από την ίδια την ομοφυλοφιλική κοινότητα, καθώς δεν ήταν διατεθειμένοι να «λιώνουν» στα γυμναστήρια και στις αποτριχώσεις για να γίνονται αρεστοί.

Πλέον, οι «bears» αποτελούν μια ξεχωριστή κοινότητα, η οποία έχει και τη δική της σημαία στις παρελάσεις pride. Σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μάλιστα, διοργανώνεται κάθε χρόνο μια μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων «αρκούδων». Στη χώρα μας έγιναν προσπάθειες από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 να οργανωθεί κάποιο σχετικό κίνημα και έγιναν κάμποσες συναντήσεις, ενώ οργανώθηκαν και πάρτι για τη γνωριμία των εγχώριων «αρκούδων». Μάλιστα, με την είσοδο του διαδικτύου στη ζωή τους η επαφή μεταξύ τους έγινε πιο εύκολη.

Σε λίγες ημέρες, λοιπόν, οι Αθηναίοι «αρκούδοι» -οι Bearly Athens, όπως αυτοαποκαλούνται- καλούν τους ξένους «συντρόφους» τους να ανακαλύψουν την πόλη, από τις 25 έως τις 30 του μήνα. Στο πλαίσιο της «φιλοξενίας» τους θα διοργανώσουν πάρτι, εκδηλώσεις, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, τρικούβερτα τσιμπούσια, κρουαζιέρες, εκδρομές αλλά και prive events – για να «γνωριστούν» όλοι καλύτερα μεταξύ τους!

Στα πρότυπα λοιπόν των γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, όπου πριν από λίγες ημέρες μαζεύτηκαν σ’ ένα φεστιβάλ, στο οποίο έγινε της… τρελής υπό τον κίνδυνο της ευλογιάς των πιθήκων, η κατάσταση και εδώ στην Αθήνα μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη, από τη στιγμή που κάποιος «αρκούδος» είναι φορέας της νόσου και έχει στενές επαφές με άλλους της κοινότητάς του. Και μετά άντε να μαζευτεί η κατάσταση από τους επιδημιολόγους…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...