Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Διεθνής διασυρμός με το παρατημένο βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Λίφτινγκ της κακιάς ώρας

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου «τρόμαξε» με το απίστευτο χάος!

Αν η Ιστορία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά τού σήμερα, τότε η χώρα μας πάσχει. Από τα μήκη και πλάτη του κόσμου, γαλαζοαίματοι, πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες είναι έτοιμοι να πουν το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία τρέχει με μπαλώματα και δουλειές του ποδαριού να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται από το βασιλικό κτήμα στο Τατόι.

Το… σουλούπωμα

Χθες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφευχθεί το διεθνές ξεβράκωμα της χώρας, η κυβέρνηση έτρεξε να σουλουπώσει το διαλυμένο και εγκαταλειμμένο Τατόι. Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τους τάφους των βασιλιάδων να είναι πλημμυρισμένοι στα χώματα, τα δέντρα στον χώρο να παραμένουν καμμένα, και τα δρομάκια του άλλοτε βασιλικού κτήματος να είναι γεμάτοι σκουπίδια, καμένα καλώδια της ΔΕΗ και πεταμένα δέντρα, μιλούν από μόνες τους!

Η Λίνα Μενδώνη, η οποία υποτίθεται πως είχε αναλάβει να «τρέξει» το σχέδιο αναμόρφωσης του Τατοΐου, ήταν χθες και προχθές εκεί, παριστάνοντας πως επιτηρεί τα έργα και στέλνοντας μήνυμα κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Ομως η στάση της είναι βαθιά υποκριτική, όπως υποκριτική είναι και η στάση συνολικά της κυβέρνησης, η οποία έχει αφήσει στην τύχη του το Τατόι.

Εργασίες στο «παρά πέντε»

Οι εργασίες που άρχισαν εσπευσμένα το πρωί της Τετάρτης είχαν ως πρώτο στόχο να αποφευχθεί ένα «θερμό επεισόδιο» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της βασιλικής οικογένειας. Αλλωστε, οι συγγενείς του τέως βασιλιά έφτασαν λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί στο Τατόι. Στους βασιλικούς τάφους βρέθηκαν η σύζυγος του τέως βασιλιά, Αννα Μαρία, ο γιος του Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα, οι αδερφές του Ειρήνη και Σοφία, και ο μικρός του γιος Φίλιππος με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ. Ολοι τους ντυμένοι στα μαύρα περπάτησαν στο σημείο, με τη βασίλισσα Σοφία να είναι εμφανώς συγκινημένη.

Επόμενος στόχος είναι να αποφευχθεί η διεθνής ξεφτίλα, καθώς τη Δευτέρα, την ημέρα της κηδείας του τέως βασιλιά, στη χώρα μας αναμένεται να φθάσει, εκτός από τον βασιλιά και τη βασίλισσα της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίθια, αντίστοιχα, και οι κόρες της Σοφίας, πριγκίπισσες Ελενα και Κριστίνα, ενώ, φυσικά, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας βρίσκεται στη χώρα μας από την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, θα έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι του θρόνου της Δανίας, καθώς η σύζυγος του τέως βασιλιά, Αννα Μαρία, είναι αδερφή της βασίλισσας Μαργαρίτας.

Ο Νικόλαος συνοδευόμενος από αστυνομικούς προσέρχεται στο βασιλικό κτήμα Τατοΐ ου

Στο Τατόι, λίγα 24ωρα πριν από την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επικρατεί ακόμα και αυτή την ώρα το απόλυτο χάος! Κυριολεκτικά το Τατόι είναι ένα ερείπιο, αφύλαχτο, απροστάτευτο και επικίνδυνο ακόμα και για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια βόλτα, καθώς κομμένα καλώδια της ΔΕΗ σέρνονται στο έδαφος. Δυστυχώς, οι εικόνες εγκατάλειψης «μιλούν» σε όποιον μπει στο άλλοτε κόσμημα της βόρειας Αθήνας.

Οι πολιτικοί υπεύθυνοι

Πολιτικοί υπεύθυνοι για αυτή την εικόνα ντροπής και παρακμής σε έναν τόπο που σημάδεψε -άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά- τη σύγχρονη Ιστορία του τόπου είναι προσωπικά ο Ελληνας πρωθυπουργός και, φυσικά, η υπουργός Πολιτισμού, η οποία, ανάμεσα στα δεκάδες ταξίδια της στο εξωτερικό, παρέλειψε να φέρει εις πέρας το σχέδιο αποκατάστασης των βασιλικών κτημάτων.

Δεν πάει πολύς καιρός από τον Νοέμβριο του 2022, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας συζητούσαν για σχέδιο ανάπλασης του βασιλικού κτήματος Τατοΐου. Τότε ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλούσε για σχέδια εκατομμυρίων και μετατροπή του χώρου σε κέντρο πολιτισμού.

Από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, η κυβέρνηση κατέφυγε τα δύο τελευταία 24ωρα εκτάκτως στα μπαλώματα. Τραγική ειρωνεία, μάλιστα, είναι πως στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ως επίσημη εκπρόσωπο τη Λίνα Μενδώνη.

Σημειώνεται πως κατά καιρούς το Σωματείο των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου προχωρά σε καταγγελίες για την εγκατάλειψη και τους κινδύνους που υπάρχουν για τους τυχόν επισκέπτες… Ομως χωρίς αστυνόμευση ο χώρος παραμένει στο έλεος της φθοράς του χρόνου αλλά και κάθε επιτήδειου.








spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Αποδείξτε την αξία σας και ζητήστε την ανάλογη...






Μποζουκια Αθηνα