Στη φυλακή για 20 χρόνια ο προπονητής που είχε σχέσεις με ανήλικες αθλήτριες – «Δεν μπορούσα να βάλω στοπ»

«Δεν μπορούσα να βάλω... στοπ»

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες, μετά την καταδίκη του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο προπονητής τένις Χρήστος Δερβένης, στον οποίο δικαστές και ένορκοι επέβαλαν κάθειρξη 20 ετών για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ανήλικων αθλητριών του.

Ομόφωνα το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και επίσης ομόφωνα δεν του χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ομόφωνη ήταν όμως και η απόφαση επί της ενοχής του κατηγορουμένου για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν τέσσερις περιπτώσεις ασέλγειας, η μία σε βάρος ανήλικης κάτω των 14 ετών και οι άλλες τρεις σε ανήλικες άνω των 14 ετών. Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να ξεκινήσει νέα έρευνα για τον προπονητή, καθώς από καταθέσεις μαρτύρων στο ακροατήριο προέκυψαν ενδείξεις πως ο κατηγορούμενος έχει ασελγήσει σε δύο ακόμη ανήλικες.

Ο προπονητής τένις Χρήστος Δερβένης με αθλήτριές του

Είχαν προηγηθεί η αγόρευση «καταπέλτης» του εισαγγελέα της έδρας επί της ενοχής, αλλά και η απολογία του προπονητή, ο οποίος παραδέχθηκε πως είχε ερωτικές σχέσεις με τρεις από τις τέσσερις κοπέλες που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο. Ωστόσο, όπως υποστήριξε -σε μια προσπάθεια προφανώς να μειώσει την ποινή την οποία αντιμετώπιζε-, είχε συνάψει τις σχέσεις αυτές όταν τα κορίτσια είχαν μεγαλύτερη ηλικία από αυτή που αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

«Χειριστικός»

«Πρόκειται για επικίνδυνο άνθρωπο, αμετανόητο και χειριστικό. Είναι προσωπικότητα που θεωρεί ότι ένα έτος πάνω ένα κάτω δεν έχει διαφορά. Θέτει τη σεξουαλική του απόλαυση πάνω από την αγνότητα της ανηλικότητας» ανέφερε για τον κατηγορούμενο ο εισαγγελέας της έδρας, αγορεύοντας επί της ενοχής του. «Ο κατηγορούμενος είχε έναν κοινό τρόπο δράσης. Φρόντιζε να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των γονέων, κάνοντας υπέρβαση του ρόλου του ως προπονητή, και εκδήλωνε την εγκληματική του συμπεριφορά πάντα στο γήπεδο» σημείωσε ακόμη ο εισαγγελικός λειτουργός, κάνοντας λόγο για προσχεδιασμένα εγκλήματα εκ μέρους του προπονητή.

Ο προπονητής τένις Χρήστος Δερβένης με αθλήτριές του

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος, αφού παραδέχθηκε πως είχε ερωτικές σχέσεις με τρεις από τις τέσσερις κοπέλες και ενώ αυτές είχαν μεγαλύτερη ηλικία από αυτή που αναφέρεται στο κατηγορητήριο, εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εχω κάνει λάθη. Δεν ήρθα για να δικαιολογηθώ, αλλά να απολογηθώ. Η ζωή μου έχει καταστραφεί…»

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο προπονητής είπε πως, ενώ καταλάβαινε πως αυτό που γινόταν δεν ήταν σωστό, δεν μπορούσε να το σταματήσει, να βάλει ένα «στοπ». Το δικαιολόγησε, μάλιστα, λέγοντας ότι τον απασχολούσε μήπως ακυρωθούν τα όνειρα των κοριτσιών και τελικά φύγουν από τον χώρο του τένις. «Κάθε φορά που έβαζα στοπ, ακόμα και αν δεν έβαζα καρδούλα στο facebook, την επόμενη μέρα η κοπέλα ερχόταν με μούτρα και δεν μιλούσε σε κανέναν».

Εισαγγελέας: «Εδώ δεν είστε για μια καρδούλα. Είστε για ερωτικές πράξεις. Γιατί δεν ήσασταν δυνατός; Και πώς σχετίζονται όλα αυτά που λέτε με το γεγονός ότι οι σχέσεις σας με τις τέσσερις ανήλικες ήταν σχεδόν παράλληλες;»

Προπονητής τένις: «Δεν ήταν παράλληλες, είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο διαφορά».

Εισαγγελέας: «Οταν τελούσατε αυτές τις πράξεις είχατε συναίσθημα ότι εγκληματείτε;»

Προπονητής τένις: «Οχι. Καταλάβαινα ότι δεν μπορεί να βγάλει σε υγιή σχέση όταν η άλλη είναι 14 χρόνων. Οτι θα με πάει φυλακή δεν το είχα σκεφτεί, αλλά καταλάβαινα ότι δεν ήταν σωστό. Κατέστρεψα αυτή τη σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρωτας από αέρος για τον υιό Τράγκα

Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και η Κατερίνα Τασιούλα, ένα πανέμορφο ζευγάρι που εδώ και τρία χρόνια πορεύεται μαζί στη ζωή.

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η σέξι φωτογράφησή της

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πόζαρε όπως δεν την έχετε...

SOS στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Έκλεισαν την παραλία για το ξενοδοχείο «φάντασμα» στην Αλθέα

Θέση για τις παρανομίες που αφορούν το ξενοδοχείο-φάντασμα της...

Έλενα Παπαρίζου: Τι συμβαίνει με την υγεία της τραγουδίστριας;

Η Έλενα Παπαρίζου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που την ανάγκασε να διακόψει τις εμφανίσεις της με τον Τάκη Ζαχαράτο στο NOX.

Αγνώριστη στο πλατό: Η Κουλουκάκου με λευκά μαλλιά και no make-up – Πάγωσε η Σκορδά

Σε μια εμφάνιση που δεν πέρασε απαρατήρητη, η Αντιγόνη...

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...