Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Κουτός σκηνοθέτης ο έγγαμος χήρος»

Το σκηνικό που αντίκρισαν οι δύο αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι όπου έστησε τη ληστεία και τον φόνο της Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος

Το σκηνικό της άγριας δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, τον Μάιο του 2021, αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να κάθεται… ατσαλάκωτος και ήρεμος στο εδώλιο, ενημερώνοντας, μάλιστα, την έδρα, μετά τις συγκλονιστικές καταθέσεις τεσσάρων μαρτύρων κατηγορίας, ότι στις 2 Ιουνίου έχει να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις!

anagnostopoulos2356767

Ο 35χρονος πιλότος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας και μητέρας της κόρης του, Λυδίας, αλλά και σε κάθειρξη 11 ετών για τα υπόλοιπα εγκλήματά του (απαγχονισμός του σκύλου της οικογένειας, ψευδής κατάθεση κ.ά.) με εντυπωσιακή άνεση τοποθετήθηκε με την έναρξη της δίκης του σε δεύτερο βαθμό επί των κατηγοριών. Ψύχραιμος, δήλωσε «έγγαμος χήρος και πατέρας ενός ανηλίκου» και ανέφερε πως αποδέχεται τα αδικήματα που του έχουν αποδοθεί, όχι όμως όπως αυτά «αποτυπώνονται» στην πρωτόδικη απόφαση.

Πρόεδρος: «Δηλαδή, λέτε ότι υπάρχει σφάλμα στην απόφαση;».

Κατηγορούμενος: «Ναι. Εγώ δεν είχα κανένα όφελος να κάνω κακό στην Καρολάιν. Εκείνη την ημέρα χάθηκε ό,τι πολυτιμότερο υπήρχε στη ζωή μου και μισώ τον εαυτό μου. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη».

Λίγα λεπτά αργότερα, το «τοπίο» γύρω από αυτή τη δήλωση του 35χρονου πιλότου επί των κατηγοριών ξεκαθάρισε. Ο συνήγορός του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης προέβαλλε τον ισχυρισμό ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τέλεσε τη δολοφονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής και, παράλληλα, ανακοίνωσε πως σε αυτή τη δίκη θα καταθέσουν για πρώτη φορά και μάρτυρες υπεράσπισης του εντολέα του. Πρόκειται, όπως είπε, για έξι συνολικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και οι γονείς του 35χρονου, οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά στο δικαστήριο.

anagnostopoulos

Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη αστυνομικό είχε φτάσει πρώτος στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και είχε πάρει αγκαλιά τη μικρή Λυδία για να τη βγάλει από το σπίτι. Η κατάθεσή του ήταν «γροθιά στο στομάχι», με τον μάρτυρα να αναφέρει αρχικά πως ο ίδιος και ο συνάδελφός του, μετά όσα αντίκρισαν στο σπίτι, υποψιάστηκαν πως πίσω από το έγκλημα βρισκόταν ο… τεθλιμμένος σύζυγος, και μάλιστα ενημέρωσαν για αυτό αρμοδίως.

carolain anagnostopoulos 820x490 1

«Είδαμε το σκυλάκι νεκρό στην κουπαστή της σκάλας. Συνεχίσαμε στη σοφίτα. Εκεί υπήρχε ένα διπλό κρεβάτι, στο οποίο ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα με το κεφάλι κάτω η γυναίκα. Ηταν πισθάγκωνα δεμένη με ένα ύφασμα και επίσης δεμένη στον λαιμό. Φαίνονταν ότι ήταν νεκρή. Αριστερά, δεμένος σε χέρια και πόδια, ήταν ο κατηγορούμενος. Το στόμα και τα μάτια του ήταν κλειστά με καφέ ταινία» είπε ο κ. Βαρδίκος και συνέχισε: «Πάνω στο κρεβάτι, με τα χέρια του στη μητέρα του, βρισκόταν το μωρό. Δεν έκλαιγε. Οταν μπήκαμε, γύρισε και μας κοίταξε. Αφού ο συνάδελφός μου έλυσε τον κατηγορούμενο, αυτός έκατσε στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή λέγοντάς της: «Καρολάιν, αγάπη μου».

Ο κ. Βαρδίκος αναφέρθηκε στη συνέχεια σε κάποιες «άγαρμπες», όπως τις χαρακτήρισε, κινήσεις του κατηγορουμένου: «Εκανε σαν να θρηνούσε έχοντας το μωρό αγκαλιά. Οταν κατεβήκαμε από τη σοφίτα και είδαμε το ζώο κρεμασμένο, εκεί δεν υπήρξε καμία αντίδρασή του. Μας έκανε ακόμη εντύπωση η ψυχραιμία του…»

anagnostopoulos fylaki1

Πρόεδρος: «Τι εκδοχή σάς έδωσε για τον θάνατο της συζύγου του;»

Μάρτυρας: «Μας έλεγε ότι, επειδή τον δέσανε στον λαιμό, λιποθυμούσε και δεν είδε πώς έγινε η δολοφονία. Δεν ήθελα να το δεχτώ ούτε εγώ ότι το έκανε αυτός. Δεν ήταν, όμως, καλός ηθοποιός».

 Ο ίδιος τόνισε πως ούτε για το μωρό ρώτησε ο κατηγορούμενος. «Εγώ πήρα μια κουβέρτα και το τύλιξα» είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως ο 35χρονος πιλότος τις ώρες εκείνες του έλεγε συνεχώς «άσε με να ηρεμήσω», όταν εκείνος τον προέτρεπε να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του.

Υπεράσπιση: «Είδατε ένα καλά σκηνοθετημένο σκηνικό μέσα στο σπίτι ή πρόχειρο;»

Μάρτυρας: «Ηταν σκηνοθετημένο. Μπορεί να υπήρχε προχειρότητα, έλλειψη εμπειρίας. Δεν θα πω αν ήταν καλά ή κακά, θα πω ότι ήταν κουτά, χαζά σκηνοθετημένο».

Από την πλευρά του, ο δεύτερος αστυνομικός Κλεάνθης Αντωνόπουλος, που μαζί με τον κ. Βαρδίκο είχε μπει στη μεζονέτα, κατέθεσε: «Είδαμε το σκυλί κρεμασμένο – το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα. Στη σοφίτα είδα το μωρό να με κοιτάει στα μάτια. Ακούμπαγε τα χέρια του πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του. Ο κατηγορούμενος ήταν δεμένος με σπάγκο και ταινία. Αρχισα να τον λύνω. Είχε βάλει την ταινία ανάποδα, όχι με την κόλλα στα μάτια. Με το που σηκώθηκε πήγε στη γυναίκα του, την ακούμπησε στον ώμο και της είπε “αγάπη μου”, αν θυμάμαι καλά. Μετά δεν ασχολήθηκε άλλο. Δεν είπε μια φορά “καταστράφηκα, τι έπαθα…”. Εγώ είπα και στο Ανθρωποκτονιών ότι αυτός το έχει κάνει. Μου είπαν “καλύτερα ένας ένοχος έξω, παρά ένας αθώος στη φυλακή”».

BABIS ANAGNOSTOPOULOS

«Η σύζυγος ήταν  νεκρή και ο σύζυγος  δεν χρειαζόταν καν νοσηλεία»

Πέρα όμως από όσα συγκλονιστικά περιέγραψαν οι δυο αστυνομικοί, που αφορούν τη διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η κατάθεση που έδωσε χθες στο ακροατήριο η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χάιδω Σπηλιοπούλου. Και αυτό διότι με τη μαρτυρία της κατέρριψε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι ο θάνατος της Καρολάιν προκλήθηκε έπειτα από «σφιχτό εναγκαλισμό» του με εκείνη, αφού είχε προηγηθεί μεταξύ τους λογομαχία. Η μάρτυρας, που κλήθηκε στη σκηνή του εγκλήματος μαζί με τον βοηθό της από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, αναφέρθηκε στο σοκ που υπέστη ακόμη και εκείνη όταν είδε το σκυλί κρεμασμένο στην κουπαστή της σκάλας και γύρω του ούρα και κόπρανα.

mpampisΤαυτόχρονα, περιέγραψε όσα είδε στη σοφίτα, στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, όπου η άτυχη Καρολάιν κειτόταν νεκρή. «Η κοπέλα ήταν στη μέση του κρεβατιού, σε πρηνή θέση. Ηταν γυμνή από τη μέση και πάνω, και σκέφτηκα και το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης. Φορούσε στο αριστερό της χέρι ένα smartwatch, το έβγαλα και το παρέδωσα για εξέταση. Αμέσως το μυαλό πήγε σε ασφυκτικό θάνατο βλέποντας το πρόσωπό της. Δεν αναγνωριζόταν σε σχέση με το διαβατήριο. Ακόμη και μέσα στα μάτια είχε αιμορραγία» είπε η κυρία Σπηλιοπούλου, δηλώνοντας βέβαιη ότι υπήρξε «απόφραξη του στόματος του θύματος.

«Προσδιόρισα την ώρα θανάτου εκείνη τη στιγμή στις 4 με 5 το πρωί» είπε στη συνέχεια η ιατροδικαστής, αναφέροντας πως απέκλεισε το ενδεχόμενο στραγγαλισμού, καθώς στην περιοχή του λαιμού της κοπέλας δεν υπήρχε καμία κάκωση. «Στις 4.11 επήλθε ο θάνατος, και δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν όλο αυτό έγινε ενώ η κοπέλα κοιμόταν» είπε ακόμη η κυρία Σπηλιοπούλου.

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ 13 1 4 1 1 1 1
Πρόεδρος: «Ο κατηγορούμενος λέει ότι από τον σφιχτό εναγκαλισμό προκλήθηκε ο θάνατος. Μπορεί να συμβεί;»

Μάρτυρας: «Θεωρώ απίθανο αυτό το σενάριο. Για να κλείσεις τα αγγεία του τραχήλου σε ένα άτομο 19 ετών, που είναι υγιές, πρέπει να παλεύεις ώρες. Δεν θα πεθάνει ένα άτομο αγκαλιάζοντάς το».

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΓΑΜΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΦΟΝΟΣ 24
Στη συνέχεια, μετά την εξέταση της σορού της άτυχης κοπέλας, η κυρία Σπηλιοπούλου επισκέφθηκε μαζί με τον βοηθό της στη ΓΑΔΑ τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, προκειμένου, όπως είπε, να τον εξετάσει. «Ηταν πολύ συνεργάσιμος και αμέσως μας είπε “ελάτε να σας δείξω πού ήταν τα δεσμά μου”». Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο 35χρονος πιλότος τούς μίλησε για τρεις ληστές με όπλα που εισέβαλαν στη μεζονέτα. Ωστόσο, οι κακώσεις που εκείνος έφερε ήταν πολύ ελαφριές. «Τον πλησίασε ο βοηθός μου και καταγράψαμε τις κακώσεις. Μας είπε ότι πήγαν για ύπνο με τη γυναίκα του και ότι κατά τις 1.30 μπήκαν τρεις ληστές. “Η γυναίκα μου ούρλιαζε” μας ανέφερε και μας ενημέρωσε ότι αυτόν τον έδεσαν στο στόμα και στον λαιμό. Οι κακώσεις του ήταν πολύ ελαφριές, δεν ξέραμε πώς να τις γράψουμε – ελαφρά ερυθρότητα ή εκχυμώσεις» είπε η κυρία Σπηλιοπούλου, δηλώνοντας πως εξεπλάγη όταν άκουσε ότι ο 35χρονος σύζυγος δεν βρισκόταν σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά στη ΓΑΔΑ. «Σκεφτείτε την έκπληξή μας. Η σύζυγος ήταν νεκρή μετά από εισβολή σκληρών κακοποιών και ο σύζυγος δεν χρειαζόταν καν νοσηλεία» κατέθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΓΑΜΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΦΟΝΟΣ 2

«Η Καρολάιν δεν ήταν ελεύθερη»

Τελευταία στο ακροατήριο κατέθεσε γειτόνισσα του ζευγαριού. Η μάρτυρας έριξε φως στις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε η Καρολάιν, η οποία, όπως είπε, μία ημέρα πριν δολοφονηθεί «δεν έδειχνε καλά» και ήταν «αρκετά φοβισμένη». Η Αγγελική Γερολυμάτου, αφού κατέθεσε πως τη νύχτα του φόνου δεν άκουσε καμία κραυγή «παρά μόνο στις 4.20 τα ξημερώματα το κλάμα του σκύλου», τόνισε ότι είχε διαπιστώσει πως η νεαρή κοπέλα ποτέ δεν είχε χρήματα μαζί της τα πρωινά, παρά μόνο τις απογευματινές ώρες, όταν ο 35χρονος πιλότος επέστρεφε στο σπίτι τους. «Τους τελευταίους μήνες είχε παραμελήσει τον εαυτό της. Προφανώς δεν ήταν ευχαριστημένη με τη ζωή της. Ζούσε σε χρυσό κλουβί, δεν ήταν ελεύθερη. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε κάθε βήμα της και η Καρολάιν πιεζόταν» κατέθεσε η κυρία Γερολυμάτου, και σε ερώτηση για τη συμπεριφορά του 35χρονου μετά το έγκλημά του και τις δηλώσεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς είπε: «Με μεγάλη ψυχραιμία μιλούσε 4 λεπτά στις κάμερες. Ηταν σαν μιλάει για κάποιον άλλον, όχι για τη γυναίκα του».

γλυκα νερα 1
Εισαγγελέας: «Τώρα πια είναι η τελική σας άποψη;»

Μάρτυρας: «Πολύ ψύχραιμος, δεν υπήρχε συναίσθημα. Είχε έρθει και στο σπίτι μου μετά από όσα έγιναν και δεν μου είχε μιλήσει ποτέ για εκείνη. Του είχα στείλει και μήνυμα, που του έγραφα ότι η Καρολάιν θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Δεν μου απάντησε ποτέ».

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...