Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Τι εξελίξεις θα φέρει η επιστροφή του Ρούσσου στην Άνω Ποριά;

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Στην Άνω...

Η μεταμόρφωση της Κίτσου για τον πρίκουελ της «Μάγισσας» και το μήνυμα...

Μπορεί η πολυδιαφημισμένη «Μάγισσα» που παρακολουθούσαν σταθερά έστω και...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο δρόμος στο πουθενά

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια λαϊκή τραγουδίστρια...

Το Λούβρο της ΑΕΚ: Ανοιξε τις πύλες του ένα από τα...

Ανατριχίλα και δέος! Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλεί...

Σάλος με του μπλουζάκι συνεργάτη της Γερμανού – Άμεση αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Χειρότερα δεν γίνεται

Απαράδεκτη, κατακριτέα και προσβλητική για τη μνήμη των Ποντίων που δολοφονήθηκαν μαζικά από τους Τούρκους χαρακτηρίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) την κίνηση του συνεργάτη της Ναταλίας Γερμανού, Γιάννη Κορδώνη, να εμφανιστεί το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», στον Alpha, φορώντας ένα μπλουζάκι με τον σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ και το μήνυμα «Δεν νυστάζω ρε παιδιά», ειδικά λίγες μέρες μετά τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

germanou 2

Το μήνυμα της μπλούζας αναφερόταν στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Καληνύχτα, Κεμάλ», το οποίο όμως δεν μιλά για τον σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, και ο λόγος που τη φόρεσε ο (μάλλον αδαής) παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός ήταν για να κάνει… λογοπαίγνιο με τον στίχο του Νίκου Γκάτσου «Καληνύχτα, Κεμάλ», που χρησιμοποιήθηκε πολλάκις στα social media τελευταία με αφορμή τις εκλογές. Και ενώ… χειρότερα δεν γινόταν να πάει αυτό, ήρθε και το σχόλιο της Ναταλίας Γερμανού προς τον συνεργάτη της, ότι επρόκειτο για μια «από τις ωραιότερες μπλούζες που έχει κάνει ποτέ».

kordonis giannis
Ο Γιάννης Κορδώνης με το επίμαχο μπλουζάκι

«Η συγκεκριμένη ενέργεια κρίνεται από την ομοσπονδία μας και σύσσωμο τον Ελληνισμό ως απολύτως απαράδεκτη, κατακριτέα και προσβλητική για τη μνήμη των γενοκτονηθέντων προγόνων μας, ιδίως δε όταν αυτή προβάλλεται μόλις 8 ημέρες μετά τη 19η Μαΐου.

Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη παρουσιάστρια θα έπρεπε να επιδεικνύει μια μεγαλύτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα και να είναι πιο προσεκτική, καθώς ο αείμνηστος πατέρας της Φρέντυ Γερμανός, στην εκπομπή του “Εκπομπές που αγάπησα”, το 1976, είχε φιλοξενήσει αιχμαλώτους πολέμου της Μικρασιατικής Εκστρατείας που είχαν δει από κοντά τον Μουσταφά Κεμάλ και είχαν βιώσει στο έπακρο τις θηριωδίες που διέπραξαν οι ορδές του» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ που εκδόθηκε την Κυριακή, με τη Ναταλία Γερμανού να δέχεται επίσης τα «βέλη» των Ποντίων.

Οπως επισημαίνεται στη συνέχεια, ο αρχισυντάκτης της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» Βασίλης Δρυμούσης «παραδέχθηκε το χθεσινό ατόπημα, μας επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση προσβολής της μνήμης των προγόνων μας και δεσμεύθηκε να μεταφέρει την καταγγελία μας στην παρουσιάστρια και στον συνεργάτη τους Γιάννη Κορδώνη, με σκοπό να γίνει σχετική αναφορά στη σημερινή εκπομπή». Παρ’ όλα αυτά, η ΠΟΕ έκρινε ότι η τοποθέτηση σχετικά με το ζήτημα των στελεχών της τηλεοπτικής εκπομπής που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής «σε καμία περίπτωση δεν μας καλύπτει και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να έχουν αντιληφθεί το τραγικό σφάλμα που έχουν διαπράξει.

natalia germanou3005
Η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να πουν ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός, που δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να επαναληφθεί, μας έκαναν και υπόδειξη ότι είδαμε μόνο την εικόνα και δεν παρακολουθήσαμε ότι έκαναν πλάκα. Τους καλούμε να σκεφτούν πόσο λογικό και σωστό θα ήταν να έβλεπαν έναν Εβραίο πολίτη να εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας με μπλούζα που απεικονίζει τον Χίτλερ και να προβαίνει σε αντίστοιχους ανάλαφρους αστεϊσμούς μπροστά στις οθόνες εκατομμυρίων πολιτών που βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία.

Στην πραγματικότητα, έπραξαν ακριβώς το ίδιο μπροστά στο ελληνικό ακροατήριο, καθώς ο πνευματικός καθοδηγητής του Χίτλερ ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, του οποίου τα θύματα ήταν εκατομμύρια πρόγονοι των συμπολιτών μας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ζητά να εκδοθεί άμεσα δημόσια ανακοίνωση επανόρθωσης από την εκπομπή και τον τηλεοπτικό σταθμό που τη φιλοξενεί, καθώς ένα τόσο ευαίσθητο θέμα σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για «χιουμοράκι».

Παράλληλα, δηλώνει ότι «για άλλη μια φορά θα βρίσκεται πάντα ενάντια σε όσους, άθελα ή ηθελημένα, προσπαθούν να προσβάλουν τη μνήμη των προγόνων μας και να υπονομεύσουν το ζήτημα της Γενοκτονίας».

natalia germanou2

Η «συγγνώμη»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και πρόεδρος του Συλλόγου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» (ο δημοσιογράφος του Πόντου που στηλίτευε τις κτηνωδίες των Τούρκων και έγινε εθνομάρτυρας όταν συνελήφθη και εκτελέστηκε από το καθεστώς του Κεμάλ Ατατούρκ), επικοινώνησε με τον Γιάννη Κορδώνη μετά τις αντιδράσεις για την μπλούζα του. «Ο συνάδελφος μου μετέφερε τη συγγνώμη του προς τον Ποντιακό Ελληνισμό για την αναστάτωση που προκλήθηκε σε χιλιάδες Ελληνες του Πόντου, καθώς η πρόθεσή του δεν ήταν αυτή, αλλά να σχολιάσει τα πολλά μηνύματα μετά τις εθνικές εκλογές των ηττημένων που έκαναν χρήση του γνωστού στίχου του Νίκου Γκάτσου, που δεν έχει σχέση με τον Μουσταφά Κεμάλ» σημείωσε σε σχετική ανάρτηση στο facebook.

giannis kordonis

Παράλληλα, ο συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού τού «ανέφερε ότι πραγματοποίησε ειδικό αφιέρωμα στην εκπομπή για τη Γενοκτονία λίγες μέρες πριν και σέβεται ανυπερθέτως τα 353.000 θύματα των Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάστηκαν από τον Μουσταφά Κεμάλ. Η φωτογραφία στη φανέλα σημειώνεται ως τεχνική αστοχία, χωρίς καμία πρόθεση».

natalia germanou 2

Από την πλευρά του, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ενημέρωσε μέσω της ιστοσελίδας Lifo πως έχει κατέβει η συγκεκριμένη εκπομπή από την πλατφόρμα του καναλιού, αλλά και από άλλες πλατφόρμες αναπαραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...