Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Βρέθηκε λύση για τη ξεχασμένη στο νοσοκομείο, Καλή Καλό

Η Espresso βοήθησε με το ρεπορτάζ της τη μεγάλη πρωταγωνίστρια

Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει η δραματική ιστορία της θρυλικής θιασσάρχισσας Καλής Καλό, η οποία εδώ και έναν μήνα βρίσκεται φιλοξενούμενη σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς να μπορεί να πάρει εξιτήριο και να μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας.

kali kalo43396

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» την Τρίτη και την έκκληση του προέδρου του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα μέσω του δημοσιεύματος, προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε η 96χρονη ηθοποιός να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Αθηνών, φαίνεται πως ξεπεράστηκε ο σκόπελος της γραφειοκρατίας.

kali kalo43472
Η γυναίκα-θρύλος του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου και σύμβολο αγώνων μιας ολόκληρης εποχής, το παιδί-θαύμα, που ξεκίνησε από τη «Μάντρα του Αττίκ» παίζοντας ακόμα και με τον κορυφαίο όλων Βασίλη Λογοθετίδη σε ηλικία μόλις 6 ετών, ο άνθρωπος που έβγαλε στη σκηνή τον Κώστα Βουτσά και τη Μαρινέλλα και έδωσε δουλειά σε εκατοντάδες ηθοποιούς όλα τα χρόνια, βρίσκεται σήμερα, σε ηλικία 96 ετών, να είναι φιλοξενούμενη σε δημόσιο νοσοκομείο, και κανείς να μη γνωρίζει για πόσο χρονικό διάστημα ακόμα θα μπορεί το νοσοκομείο να τη φιλοξενεί ή αν βρεθεί ξαφνικά στον δρόμο.

201802061342040.0106 SPIROS MPIMPILAS KALI KALO 522018

Το πιο συγκλονιστικό της τραγικής ιστορίας της σπουδαίας αυτής θεατρίνας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», είναι ότι ακόμα και δημόσια γηροκομεία αδυνατούσαν να την περιθάλψουν επειδή δεν έχει κάνει δήλωση στην Εφορία τα τελευταία χρόνια, με τα οικονομικά προβλήματα να την ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε ΔΕΗ και άλλους οργανισμούς είναι δυσθεώρητοι, με την ίδια να έχει θέμα επιβίωσης.

kali kalo43244
Οπως επεσήμανε στην «Espresso» o πρόεδρος του ΣΕΗ, αν και ο ίδιος μέσω εκπομπής είχε απευθυνθεί δημοσίως εδώ και καιρό κάνοντας δραματική έκκληση για το κοινωνικό αυτό θέμα της Καλής Καλό, ένας συγκεκριμένος παρουσιαστής θεώρησε πως δεν «πουλάει» ως θεματολογία και έτσι το έκοψε χωρίς να προβληθεί στον αέρα. Αποτέλεσμα ήταν να παραταθεί η ταλαιπωρία της υπέργηρης πρωταγωνίστριας του θεάτρου. Αμέσως μετά το δημοσίευμα της «Espresso» αλλά και την κραυγή απόγνωσης μέσα από τα social media πολλών και γνωστών καλλιτεχνών, όπως του γνωστού χορογράφου Τάκη Σαγιώρ, του Γιώργου Γεωργίου και άλλων καλλιτεχνών, αλλά και την τεράστια έκταση που πήρε η υπόθεση μετά το ρεπορτάζ της «Espresso», ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε.

201802061342040.0106 SPIROS MPIMPILAS KALI KALO 522018 «Μίλησα με τον διευθυντή του Γηροκομείου Αθηνών, ο οποίος μου μετέφερε πως λόγω της έκτακτης ανάγκης που υπάρχει για αυτή τη σπουδαία πρωταγωνίστρια ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά θέματα και έτσι θα γίνει αποδεκτή στο Γηροκομείο Αθηνών» ανέφερε συγκινημένος στην «Espresso» ο Σπύρος Μπιμπίλας, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «αν βγει κάτι στη δημοσιότητα, τότε ενεργοποιούνται οι πάντες. Αλλιώς, δεν έχεις τύχη. Αυτό είναι άδικο και πρέπει να αλλάξει, γιατί είναι μείζον κοινωνικό ζήτημα, που αφορά πολύ κόσμο». Ο κ. Μπιμπίλας, μάλιστα, ευχαρίστησε την «Espresso» για το κοινωνικό έργο και τη βοήθεια που παράσχει σε καλλιτέχνες που τα ΜΜΕ δυστυχώς έχουν ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...