Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Θεοφανία Παπαθωμά – Πασχάλης Τσαρούχας: Έξοδος με τον 19χρονο γιο τους

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Θεοφανία Παπαθωμά υπήρξαν παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει έναν γιο τον Αχιλλέα.

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Δεν σας βοηθούν ούτε η εγωκεντρική συμπεριφορά ούτε...

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντωνίου

Βρε παπαδιά, βρε παπαδιά

Με μια «βαριά» ποινική δίωξη έκανε… ποδαρικό το νέο έτος για τον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και ακόμα δύο πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός τους.

Ειδικότερα, σε βάρος του ιερέα και της πρεσβυτέρας η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετά την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας για τις οικονομικές ατασθαλίες στη ΜΚΟ, την οποία διενεργούσε εδώ και μήνες ο εισαγγελέας Ι. Σέβης. Πρόκειται για τρεις κατηγορίες που είναι σε βαθμό κακουργήματος και, εφόσον «σταθούν» στο δικαστήριο, επισύρουν πολυετείς καθείρξεις.

Η συγκεκριμένη έρευνα άρχισε πριν από ένα έτος, με τις εισαγγελικές Αρχές να δίνουν παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία για εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών της «Κιβωτού του Κόσμου». Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποδείχθηκαν αρκετά για να στοιχειοθετήσουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ζευγαριού, το οποίο, σύμφωνα τουλάχιστον με τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, φαίνεται πως είχε βάλει βαθιά το χέρι στο ταμείο της ΜΚΟ. Μάλιστα, τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης τέλεσε, κατά πληροφορίες, ως φυσικός αυτουργός η πρεσβυτέρα, ενώ ο ιερέας φέρεται ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις.

Μεγάλα ποσά

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά είχαν εκταμιευθεί από τη ΜΚΟ και είχαν διατεθεί για άλλους σκοπούς, ενώ εντοπίστηκαν τιμαλφή και πολύτιμα κοσμήματα σε διαμέρισμα της οργάνωσης, το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατήρ Αντώνιος.

Υπό το βάρος αυτών των ευρημάτων, η Εισαγγελία απήγγειλε στο ζευγάρι την κατηγορία της απιστίας, διαπιστώνοντας παράλληλα και αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, οι οποίες αφορούν αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της ΜΚΟ για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά.

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της υπεξαίρεσης, το οποίο επίσης απαγγέλθηκε στον πατέρα Αντώνιο και στην πρεσβυτέρα, αυτό φέρεται ότι αφορά χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της «Κιβωτού του Κόσμου», το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατήρ Αντώνιος, καθώς επίσης και κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και ποσό ύψους 300.000 ευρώ που λείπει από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας ο κ. Σέβης είχε καλέσει σε ανωμοτί εξηγήσεις τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, και οι δύο όμως είχαν αρνηθεί την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε παράνομη πράξη που αφορά τα οικονομικά της ΜΚΟ. Ωστόσο, οι εξηγήσεις που έδωσαν κρίθηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές ασαφείς, καθώς τα ζευγάρι δεν απαντούσε πειστικά για τη διάθεση των παραπάνω χρηματικών ποσών και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων της ΜΚΟ.

Συνέργεια σε υπεξαίρεση

Εκτός, όμως, του ιερέα και της πρεσβυτέρας, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση και σε ακόμα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για έναν πρώην εργαζόμενο στη ΜΚΟ και ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού. Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε πως ένα μέρος του μισθού του υπάλληλου, συνολικού ύψους 30.000 ευρώ,

«γύριζε» στην «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ στη θυρίδα του συγγενικού προσώπου του ιερέα και της πρεσβυτέρας σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκε ποσό ύψους 57.000 ευρώ. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης,

η δικογραφία για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τόσο τον ιερέα και την πρεσβυτέρα όσο και τους άλλους δύο συγκατηγορουμένους τους.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Αποδείξτε την αξία σας και ζητήστε την ανάλογη...






Μποζουκια Αθηνα