Νόρα Βαλσάμη: Τηλεοπτικός παραγωγός γλίτωσε το σπίτι της από τον πλειστηριασμό

Τι λέει στην «Espresso» η αντιστάρ του σινεμά για τον εφιάλτη του πλειστηριασμού που την στοίχειωνε για καιρό

«Ήταν δώρο Θεού. Φαίνεται πως έτσι έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε». Αυτά είναι τα μοναδικά λόγια που μπόρεσε να ψελλίσει, συγκινημένη, στην «Espresso» η δημοφιλής ηθοποιός Νόρα Βαλσάμη μετά το τέλος που δόθηκε στο θρίλερ με τον πλειστηριασμό του μοναδικού ακινήτου που έχει στην κατοχή της.

Μια μεγάλη κινηματογραφική εταιρία κατάφερε να κάνει διακανονισμό με την τράπεζα, ώστε το ακίνητο να παραμείνει στην κατοχή της ηθοποιού, κάνοντάς τη να βλέπει και πάλι με αισιοδοξία το δικό της μέλλον αλλά και του μονάκριβου γιου της.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ηταν Πάσχα του 2018, όταν ο σκηνοθέτης Ερρίκος Ανδρέου και η σύζυγός του Νόρα Βαλσάμη είχαν μιλήσει πρώτη φορά για το θέμα του πλειστηριασμού στην «Espresso», προκαλώντας ρίγη συγκίνησης για την οικονομική ανέχεια στην οποία είχε περιέλθει το ζευγάρι.

Οι τράπεζες για ένα δάνειο 18.000 ευρώ είχαν υποθηκεύσει το μοναδικό ακίνητο της οικογένειας, ενώ έβγαινε στον πλειστηριασμό, κάνοντας τόσο τον σκηνοθέτη όσο και την ηθοποιό να δημοσιοποιήσουν το τραγικό συμβάν. Η κραυγή της απόγνωσής τους ήταν μεγάλη. Η… θηλιά του μικρού δανείου που είχαν πάρει πριν από χρόνια για την αγορά ενός στούντιο στα νότια προάστια για τον γιο τους είχε σφίξει τόσο πολύ γύρω από τον λαιμό τους, που αναγκάστηκαν να δημοσιοποιήσουν το γεγονός.

Στυγνοί τοκογλύφοι

«Οι τράπεζες βγάζουν σε πλειστηριασμό, σαν στυγνοί τοκογλύφοι, σπίτια ανθρώπων οι οποίοι χρωστούν. Αυτό έκαναν και σε εμάς. Δεν με εκπλήσσει αυτό που συμβαίνει. Άκουγα ότι πετούσαν κόσμο από τα σπίτια του για 20.000 ευρώ και ήμουν κάπως προετοιμασμένος» δήλωνε τότε στην «Espresso» ο Ερρίκος Ανδρέου, ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης.

«Παλέψαμε για χρόνια προκειμένου να επιβιώσουμε και να αποκτήσουμε ένα σπίτι. Ολο αυτό το διάστημα κανένα κράτος δεν μας βοήθησε για όσα αποκτήσαμε. Και τώρα μας παίρνει ένα από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε. Είναι εντελώς παράλογα όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Εγώ διερωτώμαι γιατί οι τράπεζες μας πίεζαν τότε, στα χρόνια της ευημερίας, να πάρουμε δάνεια. Γιατί έβαλαν τον κοσμάκη σε τέτοιο λούκι; Για να μας πάρουν μετά και τα σπίτια;» έλεγε με παράπονο ο σκηνοθέτης στην «Espresso», έχοντας πάντα στο πλευρό του την πολυαγαπημένη ηθοποιό.

Ωστόσο, έναν μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2018, η Νόρα Βαλσάμη μιλώντας και πάλι στην «Espresso» θέλησε να ευχαριστήσει το κοινό αλλά και όσους στάθηκαν στο πλευρό της εκείνο το διάστημα, με αποτέλεσμα να σωθεί το ακίνητό τους. Η υπόθεση του πλειστηριασμού πέρασε από αρκετά στάδια και απασχόλησε πολλές φορές τα ΜΜΕ, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή ζευγάρια της Ελλάδας, που σπάνια είχαν απασχολήσει τα ΜΜΕ. Το 2023 και έπειτα από πολλά προβλήματα υγείας καθώς και μεγάλης στενοχώριας λόγω του πλειστηριασμού, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ερρίκος Ανδρέου φεύγει από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τόσο τη σύζυγό του Νόρα Βαλσάμη όσο και τον γιο του Ερρικ, που μένει βράχος δίπλα στη μάνα του.

Ο μοναχογιός του ζευγαριού, μάλιστα, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε τότε στην «Espresso», λίγες μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του, εξηγώντας τι τους είχε συμβεί: «Είναι ανεξήγητα όλα αυτά που μας έτυχαν. Οδηγηθήκαμε στην ανάγκη να “μαζευτούμε” κάπως ως οικογένεια, παρόλο που δεν κάναμε ποτέ έξαλλη ή επιπόλαιη ζωή. Τους γονείς μου όλοι τους αγαπούσαν.

Οι γονείς μου είχαν παρέα την Αλίκη, τη Ζωή, συνεργάτες από το θέατρο, από τον κινηματογράφο. Δεν δώσαμε ποτέ κανένα δικαίωμα. Δυστυχώς, όμως, η αδικία πολλές φορές επικρατεί του καλού.

Νομίζω, δεν μας άξιζε τέτοια μεταχείριση» έλεγε. Πλέον, τόσο η Νόρα όσο και ο γιος της Ερρικ μετά και την τελευταία εξέλιξη σωτηρίας του μοναδικού ακινήτου τους μπορούν να χαμογελάσουν πάλι με αισιοδοξία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...