Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Νάντια Χαλαμανδάρη: Το βασιλικό παραμύθι που έγινε δράμα

Το lovestory της Ελληνίδας δημοσιογράφου με τον ξάδελφο του βασιλιά Φελίπε

Την 1η Μαρτίου, στα 50 του μόλις χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Φερνάντο ντε Μπορμπόν, αγαπημένος πρώτος ξάδερφος του βασιλιά Φελίπε και ανιψιός του Χουάν Κάρλος.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Ο Don Fernando Humberto Gómez-Acebo de Borbón, όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, δίνοντας σκληρή μάχη, καθώς τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Είχε μάλιστα υποβληθεί σε τραχειοστομία, αλλά η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με τη γρίπη και τον κορονοϊό. Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, που επιβεβαίωσαν το θάνατό του, ανέφεραν ότι ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’ τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο. Θα ενταφιαστεί στη Μαδρίτη, παρουσία σύσσωμης της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, του 8χρονου μοναχογιού του και της Ελληνίδας συζύγου του Νάντιας Χαλαμανδάρη, αλλά και του επιχειρηματία Νίκου Χαλαμανδάρη, που συμπαραστέκεται τις δύσκολες ώρες στην κόρη του και στον εγγονό του.

Ο δον Φερνάντο γεννήθηκε στο Sanatorio de Nuestra Señora del Rosario στη Μαδρίτη, στις 30 Σεπτεμβρίου 1974. Ηταν το πέμπτο και μικρότερο παιδί της ΑΒΥ Infanta Doña María del Pilar Alfonsa Juana Victoria Luisa Ignacia y Todos los Santos της Ισπανίας, δούκισσας του Badajoz (1936-2029), και του Don Luis Gómez-Acebo y Duque de Estrada, 2ου υποκόμη του La Torre και μέλους της οικονομικής δυναστείας Banco Espanol de Credito. Για την οικογένεια και τους φίλους του ήταν γνωστός ως Κοκό.

Η Χαλαμανδάρη την ημέρα του γάμου της στο Παλαιό Φάληρο

Αν και προσπαθούσε να διατηρεί χαμηλό προφίλ, οι ερωτικές του σχέσεις, οι γάμοι του και οι χωρισμοί του τροφοδοτούσαν συχνά τα ισπανικά ταμπλόιντ. Ο πρώτος του γάμος, με τη Mónica Martin Luque, πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2006 στο Real Monasterio de la Encarnacion, παρουσία σύσσωμης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς ήταν ανιψιός του βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’. Το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια αργότερα και πήρε διαζύγιο το 2013. Παρέμειναν καλοί φίλοι. «Το γεγονός ότι χωρίσαμε δεν σημαίνει ότι δεν τα πάμε καλά» είχε δηλώσει η Mónica Martin Luque.

Στις 31 Μαΐου 2016 παντρεύτηκε την Ελληνίδα δημοσιογράφο και επιχειρηματία Νάντια Χαλαμανδάρη, με την οποία απέκτησε και τον λατρεμένο του μοναχογιό και πιθανότατα μοναδικό κληρονόμο του, καθώς μεγάλο ενδιαφέρον στους gossip κύκλους φαίνεται ότι παρουσιάζει το μέλλον της τεράστιας περιουσίας του.

Βυθισμένη στο πένθος

Αν και δεν φανταζόταν ποτέ η Νάντια Χαλαμανδάρη ότι θα γίνει η πριγκίπισσα στην καρδιά του Φερνάντο, γιου της πριγκίπισσας Πιλάρ ντε Μπορμπόν, αδερφής του βασιλιά Χουάν Κάρλος, που έφυγε και αυτή πρόσφατα από τη ζωή, και μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, η τύχη τής χαρίστηκε απλόχερα, σε συνδυασμό με τη δυναμική της προσωπικότητα και την ομορφιά της. Το παραμύθι όμως είχε σύντομο «happy end», καθώς ο πρόσφατος θάνατος του συζύγου της τη βύθισε στο πένθος και ουδείς γνωρίζει το μέλλον… Στις παλιές, ένδοξες εποχές, η πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας και της Δανίας παντρεύτηκε (σε δύο τελετές) τον δον Χουάν Κάρλος στην Αθήνα και έγινε η βασίλισσα της Ισπανίας.

Κρατώντας τον καρπό του γάμου της με τον Φερνάντο

Ο αγαπημένος του ανιψιός Φερνάντο Γκόμεζ-Αθέμπο φαίνεται ότι, πολλά χρόνια αργότερα, ακολούθησε τα βήματά του και ερωτεύτηκε μια Ελληνίδα, την οποία παντρεύτηκε πριν από οκτώ χρόνια, μυστικά, στο δημαρχείο του Π. Φαλήρου, αιφνιδιάζοντας τους πάντες – εκείνος τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και η Νάντια τούς Ελληνες φίλους της, που έπεσαν από τα σύννεφα. Ο γάμος τους έγινε πρωτοσέλιδο στο ισπανικό «Hola». Λίγες ημέρες αργότερα, η Νάντια Χαλαμανδάρη έφερε στον κόσμο τον γιό τους, πρίγκιπα Νικόλαο. Πολίτης του κόσμου, η Νάντια Χαλαμανδάρη, κόρη του κατασκευαστή και πολιτικού μηχανικού Νίκου Χαλαμανδάρη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, έζησε για περισσότερα από δέκα χρόνια στο Λονδίνο, όπου σπούδασε, εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και την τηλεόραση και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

Καθοριστικό όμως στάθηκε το ταξίδι της στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, το 2015, όπου γνώρισε μέσω κοινών τους φίλων τον άνδρα της ζωής, τον γαλαζοαίματο Φερνάντο. Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα, ταξίδεψαν μαζί σε όλο τον κόσμο και έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν. Η Νάντια, αν και λατρεύει την Ελλάδα, θεωρεί πλέον πατρίδα της και την Ισπανία, καθώς στη Μαδρίτη βαφτίστηκε ο γιος της, πηγαίνει εκεί σχολείο και έχει συγκλονιστεί από την απώλεια του πατέρα του. Μάλιστα, η βασιλική βάφτιση του γιου τους είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου, καθώς, μεταξύ άλλων, είχαν παρευρεθεί η βασίλισσα Σοφία, ο πρώην βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών, τα τέσσερα αδέρφια του Φερνάντο και η διάσημη ζωγράφος Μαϊτέ Σπινόλα, που ήταν και η νονά του μικρού πρίγκιπα.

Με τον γιο της σε ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές

Διάψευση για διαζύγιο

Νονά όμως με πριγκιπικό στιλ έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο στην Κίνα η ωραία Ελληνίδα, σε οικογενειακή επιχείρηση πλοίων τάνκερ, διαψεύδοντας μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Vanity» τις φήμες περί διαζυγίου της, που είχαν διαδώσει στην Αθήνα άσπονδες φίλες της.

Με τίτλο «Δημοσιογράφος, φιλάνθρωπος και νονά πλοίων: Νάντια Χαλαμανδάρη, η πιο άγνωστη νύφη της Ινφάντα Πιλάρ», το δημοσίευμα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Χαλαμανδάρη ασχολείται με διάφορους σκοπούς που σχετίζονται με την εκπαίδευση και τα παιδιά από το 2000, και συμμετείχε στο «Draw with Me» του Eλληνα σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Βενετόπουλου, δηλώνοντας: «Δεν υπάρχει διαζύγιο. Ο Φερνάντο κι εγώ λατρεύουμε τον μοναχογιό μας, τον Νικόλα. Σήμερα, η Ισπανία είναι το δεύτερο σπίτι μου, όχι μόνο επειδή ζω εδώ, αλλά επειδή πάντα ένιωθα ότι είχα μια ιδιαίτερη σχέση με αυτή τη χώρα. Αλλωστε, οι Ισπανοί μοιάζουν πολύ με τους Ελληνες – έχουν και οι δύο το μεσογειακό ταμπεραμέντο». Δυστυχώς, τους χώρισε ο θάνατος

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...