Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Η πρώην σύζυγος του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, «έφυγε» στα 46 της

Ο μικρός Φίλιππος μέσα σε ενάμιση χρόνο έχασε και τους δύο γονείς του

Σοκ και θλίψη! Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου, η εμβληματική αρχηγός του Παναθηναϊκού, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 46 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό -και όχι μόνο- αθλητισμό.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή η Ρουμανική Ομοσπονδία Βόλεϊ, αναφέροντας πως υπέστη ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας την τελευταία της πνοή το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι της.

dumitrescu05034
Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Τραγικό πρόσωπο ο μικρός Φίλιππος, τον οποίο είχε αποκτήσει με τον αείμνηστο ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που απεβίωσε πριν από 1,5 χρόνο! Ενα άσχημο παιχνίδι της μοίρας για τον 13χρονο, που έχασε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και τους δύο του γονείς, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι εδώ και πολλά χρόνια. Παντρεύτηκαν το 2011 και έναν μόλις χρόνο μετά τον γάμο τους το ζευγάρι πήρε την απόφαση να χωρίσει μετά την επιστροφή του Αλέξανδρου από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Το διαζύγιό τους, μάλιστα, έπεσε σαν βόμβα, αφού έδειχναν πολύ ταιριαστοί και ερωτευμένοι. Ανθρωποι από τον στενό κύκλο του ζευγαριού εκείνη την εποχή υποστήριζαν ότι οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, όπου ο Αλέξανδρος και η Ρούξι είχαν μετακομίσει, προκάλεσαν τριβές μεταξύ τους. Η 46χρονη τα τελευταία χρόνια ζούσε με τον γιο της στη Ρουμανία, όπου ήταν προπονήτρια στην Alpha Volleyball Sibiu, ενώ αγαπήθηκε όσες λίγες αθλήτριες στη χώρα μας. Το 1997 ήρθε στην Ελλάδα για την ομάδα των Βριλησσίων, που πήρε ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα, ενώ από από το 2003 μέχρι το 2010 έγραψε ιστορία με τον Παναθηναϊκό.

dumitrescu050343

Εμβληματική αρχηγός

Συνολικά με το «Τριφύλλι», του οποίου υπήρξε εμβληματική αρχηγός, κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ ανακηρύχθηκε δύο φορές MVP σε τελικούς Κυπέλλου. Είχε αποχωρήσει προσωρινά από την ενεργό δράση το 2010 και επανήλθε το 2013 για μία σεζόν με τον Ηρακλή Κηφισιάς. Ηταν διεθνής τόσο με την Εθνική Ρουμανίας όσο και με την Εθνική Ελλάδας για πέντε χρόνια, από τους Ολυμπιακούς του 2004, στην πρώτη συμμετοχή του γυναικείου βόλεϊ στους Αγώνες, ενώ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 στην Ισπανία.

dumitrescu050342
Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Στην ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σαν επικήδειο κρατάμε κάποια λόγια της που είχε πει κατά καιρούς για τον Σύλλογο.

-“Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα ερχόμουν πιο νωρίς στον Παναθηναϊκό”.

-“Μου το έχει περάσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Αυτοί με έκαναν Παναθηναϊκό και εγώ εκδηλώνομαι έτσι. Με έχουν κατηγορήσει πολλοί ότι μιλάω σαν οπαδός και δεν θα έπρεπε να το κάνω γιατί είμαι αθλήτρια. Το κάνω όμως αυτό γιατί έτσι το νιώθω”.

-“Η σημαία του Παναθηναϊκού είναι μία και έχει πάνω της το τριφύλλι. Εμείς οι αθλητές είμαστε περαστικοί από τον Παναθηναϊκό”.

-“Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού γιατί μας σεβόταν πάντα και δεν έδινε σημασία στη εμφάνισή μας, αλλά στον τρόπο παιχνιδιού μας. Και με στολή αστροναύτη να παίζαμε, πάλι το ίδιο χειροκρότημα θα εισπράτταμε”».

dumitrescu050341
Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τον γιο τους Φίλιππο

Η τελευταία της ανάρτηση στα social media ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν φορώντας τη φανέλα των «πρασίνων» αναρωτιόταν: «Στην ηλικία των 30 ανησυχούμε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Στα 40 μας δεν μας νοιάζει τι πιστεύουν για εμάς. Στην ηλικία των 50 ανακαλύπτουμε ότι δεν έχουν σκεφτεί για εμάς. Γιατί δεν σκεφτόμαστε έτσι στη δεκαετία του 20;»

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...