Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Μιχαέλα Κράβαρικ: Ο εφιάλτης της κόρης του άλλοτε σταρ της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή Αντρέι Κράβαρικ

Η κούκλα που νίκησε τη νευρική ανορεξία

Από τα φιλέ του βόλεϊ στα μονοπάτια του μόντελινγκ και στη μάχη με τη νευρική ανορεξία. Η Μιχαέλα Κράβαρικ, κόρη του σταρ του βόλεϊ Αντρέι Κράβαρικ, που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ηρακλή, βρίσκεται αυτή την εποχή στη Γερμανία, συμβιώνοντας με τον επί χρόνια σύντροφό της (επίσης βολεϊμπολίστα) Δημήτρη Μούχλια και, όπως αποκαλύπτει μεταξύ άλλων στην «Espresso», εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο νέο «GNTM».

Η Μιχαέλα Κράβαρικ κατά τη διάρκεια φωτογράφισης για καμπάνια, έχοντας αφήσει πίσω της τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Γεννημένη στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, η Μιχαέλα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 3 ετών μαζί με τους γονείς της, Αντρέι και Μάγια, λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης του πρώτου με το βόλεϊ. «Ηρθαμε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει ο πατέρας μου σε ελληνική ομάδα και δεν φύγαμε ποτέ. Αυτή η πόλη έγινε το σπίτι μας. Πλέον και οι δύο γονείς μου ασχολούνται με την προπονητική του βόλεϊ.

Οσο για την Μπρατισλάβα, την επισκεπτόμαστε τα καλοκαίρια για να βλέπουμε τους συγγενείς μας» αναφέρει η Μιχαέλα στην αρχή της κουβέντας μας. Φυσικά, ούτε η ίδια έμεινε μακριά από το άθλημα. «Η μητέρα μου με έγραψε σε πρακτορείο μοντέλων όταν ήμουν μικρή, γιατί της έλεγαν πως πρέπει να ασχοληθώ με αυτό. Μάλιστα, είχα κάνει τότε και μια τηλεοπτική διαφήμιση. Εγώ όμως ήθελα να ακολουθήσω τα χνάρια του πατέρα μου. Επαιζα χρόνια βόλεϊ, ήμουν στον Ηρακλή. Στα 16 μου είχα πρόταση να παίξω στην Ιταλία, αλλά δεν το έκανα γιατί ήμουν ανήλικη και ήταν περίπλοκο – χρειάζονταν πολλά χαρτιά. Τότε σκέφτηκα πως ίσως αυτό ήταν σημάδι να ακολουθήσω άλλον δρόμο. Ετσι, είπα να δοκιμάσω το μόντελινγκ. Πήγα λοιπόν σε ένα πρακτορείο, όπου είχαν εκείνη τη μέρα κάστινγκ, και με πήραν κιόλας. Ετσι ξεκίνησα».

Η Μιχαέλα με τους γονείς της

Επάγγελμα με ρίσκο

Το στοιχείο που ιντριγκάρει περισσότερο τη Μιχαέλα στο επάγγελμά της είναι το κυνήγι της καλής και ποιοτικής δουλειάς. «Πρέπει να δουλέψεις αρκετά χρόνια και σκληρά για να φτιάξεις ένα καλό book και να μπορούν τα πρακτορεία να σε προωθούν καλύτερα. Θέλει κυνήγι η δουλειά του μοντέλου. Είναι ένα επάγγελμα με δυσκολία και ρίσκο. Αυτή είναι όμως και η πρόκληση. Επίσης δεν είναι τόσο glamorous δουλειά όσο φαίνεται, ή μάλλον όχι μόνο αυτό. Εχει και πολλές δυσκολίες» περιγράφει, αποκαλύπτοντας τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε η ίδια. «Οταν ήμουν πιο μικρή, 17 στα 18, έπαιρνα σοβαρά όλα τα σχόλια που άκουγα και τις υποδείξεις που μου γίνονταν από ανθρώπους του χώρου.

Κατά την διάρκεια επαγγελματικής φωτογράφισης

Πιεζόμουν τρομερά για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, κάτι που δεν κάνω πλέον. Και όταν προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο αλλά δεν έμεναν ικανοποιημένοι, όλο αυτό με επηρέαζε ψυχολογικά. Κάποια στιγμή έτυχε να με απορρίψουν λόγω βάρους – δεν τους είχα φανεί αρκετά αδύνατη… Αυτό με οδήγησε σε διατροφική διαταραχή. Πέρασα νευρική ανορεξία. Μια φορά, θυμάμαι, δεν είχα φάει για τέσσερις μέρες. Πίεζα υπερβολικά τον εαυτό μου, γιατί πίστευα πως αν είμαι πολύ αδύνατη θα πετύχω. Ετσι μου το είχαν παρουσιάσει και στο πρακτορείο. Μου λέγανε να προσέχω, να μην πάρω κιλά. Μπορεί και να μην το καταλαβαίνουν στα πρακτορεία ότι αυτό είναι λάθος. Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν πωρωμένη με το μόντελινγκ και έτοιμη να κάνω τα πάντα για να φτάσω ψηλά.

Συμπτώματα κατάθλιψης

Η διαταραχή έφερε και συμπτώματα κατάθλιψης, γιατί προφανώς αυτά συνδέονται. Κατηγορούσα τον εαυτό μου όταν έχανα μια δουλειά. Ελεγα πως είναι δικό μου το φταίξιμο. Ηθελα να αποδείξω ότι αξίζω παραπάνω. Μια μέρα κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν τον αναγνώρισα. Εκεί είπα “Μιχαέλα, τέλος! Κάτι πρέπει να κάνεις”. Το συνειδητοποίησα λίγο πριν φύγω σε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ και αποφάσισα ότι αυτό το ταξίδι θα με βρει αλλαγμένη. Οντως, αυτό συνέβη. Αρχισα να καταναλώνω τροφές που μέχρι τότε απέρριπτα, όπως το ψωμί. Συνήλθα σταδιακά και συνειδητοποίησα ότι δεν τρέχει τίποτα και να πάρω κάνα κιλό».

Αγκαλιά με τον σύντροφό της και βολεϊμπολίστα Δημήτρη Μούχλια

Ενας από τους λόγους που επέλεξε η Μιχαέλα να γίνει μοντέλο ήταν τα ταξίδια. Μέχρι στιγμής, πέρα από την Αθήνα, έχει δουλέψει σε Ιταλία, Βρετανία, Τουρκία, Χονγκ Κονγκ, Σινγκαπούρη, Μαλαισία, Κίνα, αλλά και στη Γερμανία, όπου βρίσκεται η βάση της αυτή την εποχή, αφού εκεί αγωνίζεται ο σύντροφός της, βολεϊμπολίστας από το Σουφλί, Δημήτρης Μούχλιας. «Αν αποφασίσει να πάει κάπου αλλού του χρόνου, θα τον ακολουθήσω» τονίζει, συμπληρώνοντας πως η σχέση τους μετράει πέντε χρόνια και οι δυο τους σκέφτονται κάποια στιγμή να την επισημοποιήσουν.

Για την ώρα, η 26χρονη κόρη του Αντρέι Κράβαρικ, η οποία συνεργάζεται με δύο πρακτορεία στη Γερμανία, έχει στο μυαλό της το ελληνικό «GNTM», που βρίσκεται στα… σκαριά, από το Star. «Θα μου άρεσε να συμμετάσχω. Τώρα, μάλιστα, που θα γίνει ο νέος κύκλος σκέφτομαι να το δοκιμάσω. Θέλω να το κάνω για την εμπειρία και για να γνωρίσω καινούργια άτομα. Ο λόγος που δεν πήγα μέχρι τώρα είναι πως κάθε φορά που γινόταν είχα κανονισμένες δουλειές στο εξωτερικό και δεν βόλευε χρονικά» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...