Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά Νομικού κινήθηκε δικαστικά εναντίον του

Η κόρη του Μυρτάλη, που είχε περάσει από τη σκηνή του «The Voice», είχε ανοίξει τον χορό της διαμάχης

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην εφοπλιστής Λουκάς Νομικός, ο οποίος ασχολείται πλέον με τον τουρισμό, έχοντας μάλιστα μετατρέψει το πατρικό του στην Καστέλα σε boutique hotel. Μετά την κόρη του Μυρτάλη, η οποία είχε κλέψει τις εντυπώσεις στη σκηνή του «The Voice», στράφηκε εναντίον του και η πρώην σύζυγός του Υβόννη Ζαχαρίου, διεκδικώντας άνω των 5.000.000 ευρώ για τη συμβολή της στην αύξηση της περιουσίας του!

nomikos280341

Αρχικά, τον περασμένο Μάιο, κατέθεσε αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία ζητούσε από τον εφοπλιστή να της καταβάλει το ποσό των 16.283.675 ευρώ. Ωστόσο, έναν μήνα αργότερα παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της ιλιγγιώδους αποζημίωσης και επανήλθε με νέα αγωγή και με… μετριασμένες απαιτήσεις, διεκδικώντας 5.500.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στην αγωγή της κυρίας Ζαχαρίου, ο γάμος της με τον πρώην εφοπλιστή τελέστηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1995 και μέσα σε αυτόν απέκτησαν δύο κόρες. «Στην αρχή η έγγαμη συμβίωσή μας ήταν αρμονική, πλην όμως με το πέρασμα των χρόνων άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα, που κλόνισαν τη συζυγική μας σχέση. Αχθήκαμε στη λύση του γάμου μας, με αίτημα του συζύγου μου. Η απόφαση μού επιδόθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2020 και κατέστη αμετάκλητη στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, χωρίς να ασκηθούν ένδικα μέσα κατ’ αυτής» αναφέρεται αρχικά.

Στη συνέχεια η πρώην σύζυγος του Λουκά Νομικού κάνει αναφορά στις σπουδές της, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει τρεις γλώσσες, διαθέτει δίπλωμα κλασικού τραγουδιού και ήταν επιθυμία της να ακολουθήσει καριέρα σοπράνο ή καθηγήτριας ξένων γλωσσών, πλην όμως εργάστηκε επί 24 χρόνια, όσο δηλαδή διήρκεσε ο γάμος της με τον εφοπλιστή, στις επιχειρήσεις του, χωρίς να της καταβάλλεται αμοιβή, ούτε ασφαλιστική κάλυψη. «Είχα την ευθύνη και φροντίδα του οίκου μας, την ανατροφή των δύο θυγατέρων μας, τις σπουδές τους στην Ελλάδα και την αλλοδαπή. Η θυγατέρα μας Νικολέτα, μετά από σπουδές μουσικής στις ΗΠΑ, σήμερα είναι συνθέτις μουσικής για κινηματογραφικές παραγωγές. Η κόρη μας Μυρτάλη, μετά από σπουδές μιούζικαλ στο Λονδίνο και στην Αμερική, σήμερα εργάζεται ως ηθοποιός και τραγουδίστρια. Το σύνολο των προσόδων από την εργασία μου περιήλθε στον σύζυγό μου ως δικαιούχο των επιχειρήσεών του για τις οποίες εργάστηκα και των ακινήτων του, στην αξιοποίηση των οποίων διέθεσα ατομικά μου χρήματα και χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της προστεθείσας αξίας από την εργασία μου» τονίζεται στην αγωγή. Σε άλλο σημείο της γίνεται αποτίμηση της περιουσίας του κ. Νομικού στα όσα είχε ως τον γάμο τους και στα όσα αποκτήθηκαν μετά.

nomikos280343
Λουκάς Νομικός, Υβόννη Ζαχαρίου

Οπως ισχυρίζεται ειδικότερα η κυρία Ζαχαρίου, ο 7ης γενιάς εφοπλιστής διαθέτει ένα οικόπεδο 6,6 στρεμμάτων στη Σαντορίνη, αξίας 213.000 ευρώ, άλλα οκτώ στρέμματα στην περιοχή Λιβάδι στη Σαντορίνη, αξίας 262.000 ευρώ, μία μονοκατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων στον όρμο Αρμένης, αξίας 144.000 ευρώ, άλλη μία μονοκατοικία 78 τ.μ. στην ίδια περιοχή, αξίας 169.000 ευρώ, και μία μονοκατοικία 312 τ.μ. στην Καστέλα του Πειραιά, αντικειμενικής αξίας 895.000 ευρώ, ενώ, όπως αναφέρει, η εμπορική της αξία ανέρχεται σε 4.300.000 ευρώ. Διαθέτει ακόμη μία μονοκατοικία 172 τετραγωνικών στη Σαντορίνη, αντικειμενικής αξίας 437.000 ευρώ, της οποίας την εμπορική αξία κοστολογεί η κυρία Ζαχαρίου στα 2.700.000 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την αγωγή της, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του κ. Νομικού –πλην των ξενοδοχείων- ανέρχεται στα 7.800.000 ευρώ.

Κατά την κυρία Ζαχαρίου, από τη στιγμή που παντρεύτηκαν με τον εφοπλιστή συμμετείχε σε ενέργειες που αύξησαν την περιουσία του, μεταξύ των οποίων οι ανακατασκευές στο ακίνητο της Καστέλας, το 2006. «Η επίπλωση (καναπές, τραπεζάκι σαλονιού, σύνθετο, μπουτονιέρα, κρεβάτι υπνοδωματίου, πολυθρόνα δωματίου, πιάνο, τραπεζαρία, καρέκλες κ.λπ.) έγινε με δικά μου χρήματα που μου είχε δώσει ο πατέρας μου για “προίκα”. Τα έπιπλα αυτά διατηρούνται και αποτελούν εξοπλισμό της οικοδομής, η χρήση της οποίας μετατράπηκε σε ξενοδοχείο» επισημαίνει. Προσθέτει, δε, ότι χρηματοδότησε τις δαπάνες ανακατασκευής, εκτός από τη δωρεάν εργασία του πατέρα της, και με την πώληση 11 έργων τέχνης (πίνακες) δημοφιλών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, τους οποίους είχε παραχωρήσει ο πατέρας της ως γαμήλιο δώρο. Από την πώλησή τους αποκόμισε 512.000 ευρώ, τα οποία έδωσε για τη μετατροπή του ακινήτου σε ξενοδοχείο.

nomikos28034
Η Μυρτάλη στην αποφοίτησή της με τη μητέρα και την αδελφή της

Αλλες επικερδείς ενέργειες που πιστώνεται η ίδια είναι η μετασκευή μίας μονοκατοικίας, στην Οία, σε ξενοδοχειακό κατάλυμα, το 2013, με την εμπορική αξία του να κοστολογείται στα 6.000.000 ευρώ, και η παροχή υπηρεσιών σε εταιρίες συμφερόντων του πρώην συζύγου της, όπως στη ναυτιλιακή εταιρία του πατέρα του. «Ηδη πριν από την τέλεση του γάμου μας είχα αρχίσει σταδιακά να τον βοηθώ στις εργασίες που είχε αναλάβει για την εν λόγω εταιρία. Μάλιστα, για ένα χρονικό διάστημα είχα αναλάβει και την εκφώνηση των ανακοινώσεων στις ακτοπλοϊκές γραμμές της εταιρίας. Απασχολούμουν με τη διαχείριση των πρακτόρων του catering της εταιρίας, την τροφοδοσία των πλοίων και σε μικρότερη κλίμακα με την επίβλεψη της καθαριότητας των πλοίων» υποστηρίζει η κυρία Ζαχαρίου.

Σε άλλα σημεία της αγωγής, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε το protothema.gr, αναφέρεται στην παροχή προσωπικών υπηρεσιών για την ανατροφή, περιποίηση, φροντίδα και επιμέλεια των δύο κοριτσιών της, για χάρη των οποίων «αρνήθηκα προτάσεις πρωταγωνιστικού ρόλου σε ταινία στην Αγγλία και καθημερινή σειρά στην Ελλάδα», όπως τονίζει. «Είχα επωμιστεί την οργάνωση του νοικοκυριού, όπως την πρόσληψη, την επίβλεψη και την καταβολή μισθού των οικιακών βοηθών, του κηπουρού, την επιλογή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθηγητών, σχολών των τέκνων μας και την επικοινωνία μας με αυτά…» καταλήγει στην αγωγή της η κυρία Ζαχαρίου.

Η πώληση του διαμαντένιου μονόπετρου των 9,284 καρατίων

Στην αγωγή της η Υβόννη Ζαχαρίου αναφέρεται σε ένα περιστατικό που, όπως λέει, την πλήγωσε βαθιά και είχε σχέση με την πώληση ενός μονόπετρου διαμαντένιου δαχτυλιδιού. «Η μητέρα του εναγόμενου Σταματία Νομικού, όταν τελέσαμε τον γάμο, μας είχε χαρίσει ένα μονόπετρο διαμαντένιο δαχτυλίδι 9,284 καρατίων, κατά τους εθιμικούς κανόνες και ως δώρο πεθεράς – νύφης. Το δαχτυλίδι το φορούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου μας. Το 2017 ο εναγόμενος ζήτησε να πωλήσω το δαχτυλίδι και το τίμημα που θα λάμβανα να το διαθέσω στην αποπληρωμή των διδάκτρων των σπουδών των τέκνων μας και στην κάλυψη κόστους ζωής τους στην Αμερική. Ετσι, στις 4 Μαΐου 2017 το δαχτυλίδι πωλήθηκε στην εταιρία Sotheby’s στο ποσό των 750.000 αμερικανικών δολαρίων. Ολόκληρο το τίμημα το διέθεσα για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης στην Αμερική και στην εξόφληση των διδάκτρων των πανεπιστημίων τους» τονίζει με εμφανή πικρία η κυρία Ζαχαρίου.

nomikos280342
Η Μυρτάλη στο «The Voice»

Μέχρι στιγμής ο Λουκάς Νομικός έχει κερδίσει όλες τις δικαστικές μάχες που κλήθηκε να δώσει. Στις 15 Απριλίου του 2021 το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε ότι δεν είναι υποχρεωμένος πια να πληρώνει μηνιαία διατροφή ύψους 5.277 ευρώ στην κόρη του Μυρτάλη, η οποία έγινε γνωστή όταν έκανε τον Πάνο Μουζουράκη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη να γυρίσουν στα blind auditions του «The Voice». Το δικαστήριο δέχτηκε τα στοιχεία που προσκόμισε ο εφοπλιστής, σύμφωνα με τα οποία η Μυρτάλη δεν ήθελε τα χρήματα για τις σπουδές της στις ΗΠΑ, όπως ισχυριζόταν, αλλά για να ζει «υπερπολυτελή βίο με τα χρήματα του πατέρα της».

Στις 8 Μαρτίου κέρδισε ακόμη μία μάχη, αυτήν τη φορά εναντίον της πρώην συζύγου του, η οποία απαιτούσε να απαγορευτεί η πώληση του ξενοδοχείου στην Καστέλα. Ειδάλλως, ζητούσε να της επιτραπεί να κατασχέσει συντηρητικώς την περιουσία του κ. Νομικού μέχρι του ποσού των 5.500.00 ευρώ, αίτημα που απέρριψε το Πρωτοδικείο Πειραιά.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Δήμητρα Ζέρβα: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την ανακοίνωση του προέδρου...