Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Πρίγκιπας Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Παρά τις προσπάθειες το ζευγάρι οδηγήθηκε στην επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου τους

Η «Espresso» πρώτη τον Ιούλιο του 2019 είχε αποκαλύψει τα σύννεφα στον γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου και της Μπλάτνικ

Για 14 χρόνια ο 55χρονος γοητευτικός δευτερότοκος γιος του αείμνηστου τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Νικόλαος, και η 44χρονη καλλονή σύζυγός του, πριγκίπισσα Τατιάνα, βίωσαν με σεβασμό μια ζωή γεμάτη έρωτα, πάθος, δημιουργία, περιπέτειες, ταξίδια, δυσκολίες, πιασμένοι σφιχτά από το χέρι.

tatiana220447

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Αντί να κρύβονται και να υποκρίνονται -όπως συμβαίνει σε πολλά γαλαζοαίματα και μη παντρεμένα ζευγάρια-, πήραν τη γενναία απόφαση να ανακοινώσουν και επίσημα τον χωρισμό τους που, αν και βελούδινος, είναι συναισθηματικά και ψυχικά πολύ σκληρός. Αλλωστε ο γάμος τους στηρίχτηκε πάντα στον κεραυνοβόλο έρωτα και στην αληθινή και ανιδιοτελή αγάπη, μακριά από οικονομικά συμφέροντα και πρωτόκολλα. Χωρίζουν αλλά παραμένουν καλοί φίλοι, καθώς συμπορεύθηκαν με σπάνια αμοιβαία κατανόηση και πολλή αγάπη.

Το… ανακοινωθέν

Η είδηση του διαζυγίου τους έγινε γνωστή μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος αναφέροντας επί λέξει: «Ο πρίγκιπας Νικόλαος και η πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν τη δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, αλλά και την αγάπη με την οποία πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

tatiana220444
Στο ετήσιο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά που έγινε στο Λονδίνο.

Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μιας σχέσης βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους». Μια ανακοίνωση που μπορεί να ξάφνιασε τους περισσότερους, αλλά ήταν κοινό μυστικό τα τελευταία χρόνια σε όσους γνώριζαν προσωπικά το «φαινομενικά» ευτυχισμένο ζευγάρι, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο της «Espresso» στις 13 Ιουλίου του 2019, που έκανε λόγο για κρίση στον γάμο τους.

tatiana220443
Τo πρωτοσέλιδο της «Espresso» στις 13 Ιουλίου

Ξεχωριστές εμφανίσεις

Αφορμή για εκείνο το πρωτοσέλιδο ήταν οι έντονες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από το φιλικό περιβάλλον τους μετά τις ξεχωριστές εμφανίσεις τους, όπως του πρίγκιπα Νικόλαου στην Πάρο και της κομψής και πανέμορφης Τατιάνας σε διάφορα εστιατόρια, όπως στο εστιατόριο Nobu του «Four Seasons» στη Βουλιαγμένη, στο πλευρό ισχυρού, γοητευτικού, αλλά παντρεμένου επιχειρηματία…

tatiana220446

Παρά τις προσπάθειες επανασύνδεσης, τους τελευταίους μήνες ο Νικόλαος και η Τατιάνα ακολουθούσαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα. Χαρακτηριστικά στις επίσημες εμφανίσεις του, όπως πρόσφατα στην επέτειο εορτασμού του ξενοδοχείου «Μ. Βρεταννία», ο πρίγκιπας Νικόλαος συνοδευόταν από τη μητέρα του, τέως βασίλισσα Αννα Μαρία. Το ζευγάρι φημολογείται ότι αποφάσισε να ανακοινώσει και επίσημα τον χωρισμό του έχοντας περάσει αρκετός χρόνος από τον θάνατο του Κωνσταντίνου. Δυστυχώς, ούτε η απώλεια του τέως, που η πριγκίπισσα Τατιάνα λάτρευε σαν πραγματικό της πατέρα (αφενός, είχε χάσει τον δικό της πατέρα από πολύ μικρή, αφετέρου, ο τέως την υποδέχτηκε σαν πραγματικός πατέρας στην οικογένειά του), μπόρεσε να ανατρέψει το προαναγγελθέν διαζύγιο. Η Τατιάνα με σεβασμό, τρυφερότητα, ευαισθησία και απίστευτη αγάπη στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της τις οδυνηρές ώρες της απώλειας, αλλά και δίπλα στην πεθερά της, Αννα Μαρία.

tatiana22044
Η Τατιάνα Μπλάτνικ με σύζυγο και πεθερικά

Οπως ακριβώς και η μητέρα της Τατιάνας, Μαρί Μπλανς Μπιερλάιν, που έχει τρομερή αδυναμία στον μέχρι πρότινος γαμπρό της. Το σίγουρο είναι ότι θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους και μία νέα προσωπική ζωή, αλλά πάντα με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο. Αλλωστε η Τατιάνα θα παραμείνει μόνιμα στην Ελλάδα που χάρη στον Νικόλαο γνώρισε, λάτρεψε και έγινε η δεύτερη πατρίδα της, ενώ, όπως φημολογείται, έχει ήδη μετακομίσει σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Ο έρωτας στο χιονισμένο Γκστάαντ και τα κουφέτα στις ηλιόλουστες Σπέτσες

25 Αυγούστου 2010. Oλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί στις Σπέτσες για τον βασιλικό γάμο που παρέπεμπε σε παραμύθι, με τον κούκλο πρίγκιπα, την καλλονή νύφη και τους γαλαζοαίματους καλεσμένους από όλο τον κόσμο.

tatiana220445

Στη Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών, διά θαλάσσης από το Πόρτο Χέλι, με το σκάφος της βασιλικής οικογένειας «Αφρόεσσα», έφτασε ο κούκλος και αληθινός πρίγκιπας γαμπρός, πρίγκιπας Νικόλαος, ενώ με μία ανθοστολισμένη άμαξα με άσπρο άλογο έφτασε η πανέμορφη νύφη Τατιάνα Μπλάτνικ, για να πουν το μεγάλο «ναι» και να ενωθούν ισόβια με τα ιερά δεσμά του γάμου. Εκτός από την εκθαμβωτική ομορφιά της νύφης με το ιβουάρ νυφικό του Angel Sanchez και το πριγκιπικό πέπλο, που όλοι τη μακάριζαν για την απίστευτη τύχη της -όπως ακριβώς συμβαίνει στα παραμύθια- να παντρευτεί ένα νέο και ωραίο πρίγκιπα, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη διαμαντένια τιάρα της, δεμένη με μαργαριτάρια και συνδεδεμένη με μεγάλη ιστορία, την Antique Corsage.

Η Τατιάνα φορούσε τη γενέθλια τιάρα της πριγκίπισσας της Δανίας και βασίλισσας της Ελλάδος Αννας Μαρία, που είχε κληρονομήσει από την προγιαγιά της, βασίλισσα Βικτώρια της Σουηδίας, και τη βασίλισσα Ινγκριτ της Δανίας. Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν οι αδελφοί του Νικόλαου, πρίγκιπες Παύλος και Φίλιππος, τα τρία αδέλφια της Τατιάνα, Μπόρις, Ιγκόρ και Ατίλιο, και ο παιδικός φίλος του πρίγκιπα, ο επιχειρηματίας Νάσος Θανόπουλος. Στο πλευρό τους ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η βασίλισσα Aννα Μαρία, η οικογένεια της νύφης, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, τον τότε διάδοχο του θρόνου Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις ινφάντες Κριστίνα και Eλενα, η πριγκίπισσα Ειρήνη, η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ και του αδελφού του πρίγκιπα Χοακίμ.

tatiana220441
Το ζευγάρι σε έκθεση φωτογραφίας του τέως πρίγκιπα

Παρόντα ήταν επίσης μέλη πολλών βασιλικών οικογενειών, όπως ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ με τη σύζυγό του, ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαάκον, η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας Βικτόρια με τον σύζυγό της και τα μικρότερα αδέλφια της, τη Μαντλέν και τον Καρλ Φιλίπ, ο τότε διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας Βίλχελμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, αλλά και μέλη των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λιβανού, Στράτου, Λυκουρέζου, Γερουλάνου.

Φλερτ και love story

Η Τατιάνα γνώρισε τον δευτερότοκο γιο του τέως βασιλιά των Ελλήνων πρίγκιπα Νικόλαο το 2003 στο Γκστάαντ και ο έρωτά τους ήταν κεραυνοβόλος, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της. «Ναι, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, αλλά υπήρξε μια μακρά περίοδος φλερτ. Hταν πάρα πολύ ευγενικός μαζί μου. Με προσέγγισε με πολύ ρομαντικό τρόπο. Τότε ήμουν ακόμα στην Ουάσινγκτον. Ο Νικόλαος ζούσε στο Λονδίνο.

Στέλναμε επιστολές ο ένας στον άλλον. Μάλλον δεν είχαμε εξοικειωθεί ακόμα με τα e-mails» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο παρελθόν η Μπλάτνικ. Εναν χρόνο μετά πανηγύριζαν μαζί την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα, στο στάδιο Ντα Λουζ της Λισαβόνας, ενώ στις 28 Δεκεμβρίου 2009 ανακοινώθηκε επίσημα ο γάμος τους από το γραφείο του τέως βασιλιά, ενώ η πρόταση γάμου του Νικόλαου έγινε στο Πόρτο Χέλι με ένα ιστορικό κειμήλιο, το δαχτυλίδι της γιαγιάς του, βασίλισσας Φρειδερίκης. Η Τατιάνα γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας, αλλά μεγάλωσε στην Ελβετία.

tatiana220442
Από την κηδεία του τέως βασιλιά

Απόφοιτος Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Georgetown και με χρόνια εργασίας στη βιομηχανία της μόδας στη Νέα Υόρκη, λατρεύει τη χώρα μας, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και το φαγητό, ενώ η αγάπη της για την Ελλάδα την ενέπνευσε στη συγγραφή του βιβλίου της «A Taste of Greece», μια αγγλόφωνη έκδοση μαγειρικής με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που έγινε bestseller σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο μέρος των εσόδων πηγαίνει μάλιστα στην οργάνωση «Μπορούμε», την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που καταπολεμά τη σπατάλη του φαγητού. Εχει αφιερώσει δε τη ζωή της στη φιλανθρωπία και έχει ιδρύσει την πλατφόρμα Breathe για την ψυχική υγεία!

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...