Σταρ του σινεμά σε Covid tour στο «Μεταξά»

Διασπορά του κορονοϊού σε τουλάχιστον οκτώ εργαζομένους έπειτα από... ξενάγηση γνωστής ηθοποιού στο νοσοκομείο από τον αναπληρωτή διοικητή

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού που φέρεται ότι προκάλεσε πρόσφατη επίσκεψη πασίγνωστης ηθοποιού για ιατρικές εξετάσεις, διασπείροντας τον ιό σε τουλάχιστον οκτώ εργαζομένους αλλά και στον αναπληρωτή διοικητή Σαράντο Ευσταθόπουλο, μαζί με τον οποίο… περιόδευσε σε νοσηλευτικά τμήματα, σκορπίζοντας τον Covid-19.

Η διασπορά του κορονοϊού στο «Μεταξά» κρατήθηκε μυστική από τον κόσμο, γιατί ευθύνη φέρει και ο αναπληρωτής διοικητής, ο οποίος επισκέφθηκε χώρους του νοσοκομείου μαζί με τη γνωστή ηθοποιό, με αποτέλεσμα να κολλήσουν τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι, αλλά και ο ίδιος ο Σ. Ευσταθόπουλος.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης με τον Σαράντο Ευσταθόπουλο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», η γνωστή κυρία του θεάτρου και της τηλεόρασης, η οποία έχει δημοσιοποιήσει πως δίνει μάχη με τον καρκίνο, είχε βρεθεί στο «Μεταξά» στις 10 Ιουλίου για αιματολογικές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεών της, προκειμένου να υποβληθεί σε ανοσοθεραπεία, υπεβλήθη και σε τεστ κορονοϊού, ενώ κατά την παραμονή της στα αιματολογικά εργαστήρια φορούσε χειρουργική μάσκα για την αποτροπή διάδοσης του ιού. Ομως, στη συνέχεια ο αναπληρωτής διοικητής του «Μεταξά», που είναι γνώστης των social media, δέχθηκε την ηθοποιό στο γραφείο του και έβγαλε φωτογραφίες μαζί της δίχως να φορούν μάσκες, ενώ επισκέφτηκαν μαζί τμήματα του νοσοκομείου.

Οι φωτογραφίες δεν εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο λόγω της έκθεσης του προσωπικού και, ευτυχώς, όχι των καρκινοπαθών ασθενών στον κορονοϊό. Τόσο ο ίδιος όσο και τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι νόσησαν. Η έξαρση των κρουσμάτων κρατήθηκε μυστική από τους ασθενείς, γιατί θα χαλούσε τη δημόσια… εικόνα του νοσοκομείου και προσωπικά του αναπληρωτή διοικητή του «Μεταξά», στο οποίο είχε βρεθεί ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης πριν από έναν μήνα, στις 17 Ιουνίου, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» για την κατ’ οίκον θεραπεία ογκολογικών ασθενών.

Το τραγελαφικό είναι ότι ο αναπληρωτής διοικητής προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανακοινώνοντας λίγες ημέρες μετά ότι «βάσει της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα, το ογκολογικό Νοσοκομείο “Μεταξά” προχωρά στη λήψη/επικαιροποίηση και τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας έναντι του Covid-19, με χρήση μασκών και rapid test στους εργαζομένους και τους επισκέπτες για 15 ημέρες, από τις 15 έως τις 30 Ιουλίου, για την προστασία των ογκολογικών ασθενών του νοσοκομείου».

Μάλιστα, διαφήμισε τα… προληπτικά μέτρα σε δηλώσεις του σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, «ξεχνώντας» να πει ότι η έξαρση των κρουσμάτων παρουσιάστηκε στο «Μεταξά», και όχι σε άλλο νοσοκομείο ή γενικά στην… κοινότητα, όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση. Την τακτική του κ. Ευσταθόπουλου κατήγγειλε «φωτογραφίζοντάς» τον ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ανέφερε σε τελευταία γραπτή ανακοίνωσή του: «Σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής ο διοικητής έκανε βόλτες σε τμήματα του νοσοκομείου με γνωστή ηθοποιό, που τελικά απεδείχθη θετική στον Covid-19. Υπήρξε διασπορά σε εργαζομένους και στη διοίκηση – ευτυχώς, όχι σε ασθενείς. Μετά έλαβε μέτρα, τα οποία ο διοικητής διαφημίζει στην τηλεόραση, ως ο πρώτος που πήρε έγκαιρα μέτρα πρόληψης. Κατόπιν όμως της διασποράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...