Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Ευγενία Ξυγκόρου: «Η Πολυξένη θα κάνει ένα “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” με τη μητέρα...

Η Ευγενία Ξυγκόρου, που υποδύεται την Πολυξένη, μία από...

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Ο «Άγιος Παΐσιος» σαρώνει και στο σινεμά

Τέλος εποχής στην κορυφή του ελληνικού box office έφερε το 4ήμερο 29 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2026.

Η «πριγκίπισσα του ΝΟΧ» στο πλευρό κοριτσιών που έχουν υποστεί κακοποίηση

Μπορεί σχεδόν σε καθημερινή βάση η ελληνική κοινωνία να βιώνει δεκάδες περιστατικά μπούλινγκ ή παραβατικής συμπεριφοράς από ανήλικα αγόρια και κορίτσια,

Με άσπρα γένια και κομποσχοίνι το «φάντασμα» Φιλιππίδη στο Εφετείο

Τι είπε στις κάμερες για την αθωότητα του, τη σύζυγο του, το instagram και όσους συναδέλφους στράφηκαν εναντίον του

Εμφανώς καταβεβλημένος, με άσπρα μαλλιά και γένια, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, εμφανίστηκε χθες στο Εφετείο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης. Φορώντας μαύρα γυαλιά, ένα μαύρο πανωφόρι και λευκό πουκάμισο, ο ηθοποιός έκανε τη δεύτερη εμφάνισή του στο δικαστήριο μετά τον περασμένο Ιούνιο, όταν είχε προσέλθει πάλι για τον ίδιο λόγο στο Εφετείο αλλά η δίκη του είχε τότε αναβληθεί για χθες.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε ξανά στις γνώριμες πλέον για εκείνον δικαστικές αίθουσες προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και να δικαστεί για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του, για τις οποίες σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή.

Προσερχόμενος στη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος που έμοιαζε σαν… κοσμοκαλόγερος έδειχνε πιο ήρεμος σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε στο πρωτόδικο δικαστήριο το 2023. Μάλιστα φορούσε στο δεξί του χέρι (εκεί που δέσποζε η βέρα του) και ένα κομποσκοίνι. Αρχικά κάθισε στις θέσεις που προορίζονται για το ακροατήριο, έχοντας ακριβώς δίπλα του τη σύζυγό του, και όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου φώναξε το όνομά του, πήρε τη θέση του στο εδώλιο.

Πίσω του βρίσκονταν η Αννα-Μαρία Παπαχαράλαμπους, η οποία τον είχε καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά τα χρόνια της συνεργασίας τους στο θέατρο αλλά οι καταγγελίες της ποτέ δεν εκδικάστηκαν καθώς είχαν υποπέσει σε παραγραφή, οι ηθοποιοί Ανδρονίκη Τραυλού και Τζούλη Σούμα, όπως και η μία από τις δύο γυναίκες που έχουν μηνύσει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού τους, καταφέρνοντας και την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό. Ωστόσο, χθες η δίκη δεν προχώρησε, καθώς από το ακροατήριο απουσίαζε η δεύτερη «κατήγορος» του Πέτρου Φιλιππίδη λόγω ασθένειας, η οποία μάλιστα δεν μπορούσε να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο της, καθώς δεν είχε μπορέσει να υπογράψει το απαιτούμενο πληρεξούσιο έγγραφο.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε έτσι αναγκαστικά σε διακοπή της δίκης για τις 5 Δεκεμβρίου, με την πρόεδρο να παρατηρεί πάντως πως οι περισσότεροι μάρτυρες της υπόθεσης απουσίαζαν από τη δικαστική αίθουσα όταν εκφωνούσε τα ονόματά τους. Ανάμεσά τους η Λένα Δροσάκη, η Κάτια Δανδουλάκη κ.ά. Πάντως, και η δευτεροβάθμια δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη αναμένεται να είναι μαραθώνια και δεν είναι τυχαίο ότι ορίστηκαν και αναπληρωματικά μέλη της έδρας. Και αυτό παρότι αυτό το δικαστήριο δεν έχει να εξετάσει την κατηγορία του βιασμού για την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε δικαστεί σε πρώτο βαθμό και κρίθηκε αθώος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ηθοποιός υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι εδώ και μάχομαι για να αποδείξω την αθωότητά του και ελπίζω ότι αυτό στο τέλος θα φανεί. Δεν πιστεύω στην αθωότητά μου, είμαι αθώος». Μάλιστα δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα σχόλια που μπορεί να κάνουν για εκείνον συνάδελφοί του, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα επιστρέψει στο θέατρο. «Δεν πειράζει, ας λένε ό,τι θέλουν για μένα, δεν έχω καμία πικρία με συναδέλφους, δεν ασχολούμαι με αυτά, ασχολούμαι με το δικαστήριο» είπε χαρακτηριστικά. Οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν ακόμη ότι πλέον είναι ενεργός στα social media, με τον ηθοποιό όμως να δίνει μια απρόσμενη απάντηση. «Δεν είμαι ενεργός στα social media, τα προφίλ μου υπάρχουν άνθρωποι που τα χειρίζονται, δεν έκανα ούτε αναρτήσεις ούτε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγές πάντως του περιβάλλοντος του Πέτρου Φιλιππίδη δήλωναν αισιόδοξες για την έκβαση της δίκης του Εφετείο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πλέον έχει στα χέρια του στοιχεία που μπορούν να κλονίσουν τις μαρτυρίες των δύο γυναικών που τον κατήγγειλαν για απόπειρα βιασμού τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Σόφη Ζανίνου: «Στα 18 μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας έκανε ο πατέρας μου ήταν βία»

Η Σόφη Ζαννίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε την ηλικία της και αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό, Ζαννίνο.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Γιάννης Βούρος: Το χιουμοριστικό βίντεο με τα παιδιά του

Ο Γιάννης Βούρος πέρασε χρόνο με τα παιδιά του και γύρισαν και ένα αστείο βιντεάκι.

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.