Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι...

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 21 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεταξύ απόρριψης και υποτέλειας προτιμήστε τις ειλικρινείς συζητήσεις...

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Θαύμα με αγοράκι σε εκκλησία

Η συγκλονιστική περιγραφή του ιερέα Αθανάσιου Αττάρτ για όσα έγιναν στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Χρυσοσπηλαιώτισσας

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Ενα όνειρο και η αστείρευτη δύναμη της πίστης στον Θεό μιας μάνας που δεν είχε ακούσει ποτέ τη φωνή του μονάκριβου αγοριού της την οδήγησαν στα σκαλοπάτια της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί, μαζί με δεκάδες πιστούς ακόμα, την ώρα της κυριακάτικης θείας λειτουργίας, έγινε μάρτυρας ενός θαύματος, για την ίδια και για τους υπόλοιπους πιστούς που ήταν παρόντες, το οποίο μετέτρεψε τα δάκρυα λύπης σε δάκρυα απέραντης χαράς.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Αττάρτ του Ιερού Ναού της Παναγίας περιγράφει στην «Espresso» τη συγκλονιστική εμπειρία που βίωσε: «Πριν από λίγες ημέρες ήρθαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης η μητέρα και ο παππούς του μικρού Παναγιώτη, 3,5 χρονών, ο οποίος δεν είχε μιλήσει ποτέ στη ζωή του! Γονείς και συγγενείς προσεύχονταν στην Παναγία νυχθημερόν, παρακαλώντας για τη βοήθειά της! Ενα βράδυ είδε την Παναγία στον ύπνο της η μητέρα του παιδιού, να της λέει: “Φέρε το παιδί να προσκυνήσει την εικόνα μου, τη Χρυσοσπηλαιώτισσα, στο σπίτι μου, που ανακαινίστηκε πρόσφατα”.

Οι γονείς του παιδιού, βιοπαλαιστές, σύμφωνα με τον ιερέα, δεν ήξεραν ποια ήταν η συγκεκριμένη εκκλησία και άρχισαν να ψάχνουν πού βρίσκεται. Εμαθαν ποιος είναι αυτός ο ναός από τον ίδιο τον παππού του Παναγιώτη ο οποίος είχε ραφείο στην περιοχή, λίγο παραπέρα από την εκκλησία της Παναγίας, την οποία μάλιστα επισκεπτόταν για προσκύνημα συχνά.

Το πρωινό της 7ης Μαΐου η μητέρα, το παιδί και ο παππούς έφτασαν στον ιερό ναό και προσέγγισαν τον π. Αθανάσιο. «Μου διηγήθηκαν όλα όσα συνέβησαν. Τους οδήγησα μπροστά στην εικόνα της Παναγίας. Το μικρό παιδί, κρατώντας ένα κερί στο χέρι, ασπάστηκε τη χάρη Της και τότε ήταν που άρχισε να φωνάζει: “Με λένε Παναγιώτη! Με λένε Παναγιώτη!”» περιγράφει στην «Espresso» ο πρωτοπρεσβύτερος ολοφάνερα συγκινημένος. «Οι λέξεις δεν αρκούν για να διηγηθώ όλα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια τα δικά μου αλλά και των υπόλοιπων πιστών. Η μητέρα και ο παππούς σοκαρισμένοι, με δάκρυα στα μάτια, άρχισαν να ευχαριστούν την Παναγία για το μεγάλο θαύμα που έγινε, ενώ οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα» συμπληρώνει ο π. Αθανάσιος.

«Από εκείνη την ημέρα και κάθε Κυριακή ο μικρός Παναγιώτης και η οικογένειά του μετέχουν στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας, δίνοντας ζωντανή μαρτυρία του θαύματος που βίωσαν. Το δε παιδί μιλά πλέον κανονικά και δεν θυμίζει σε τίποτα το μέχρι πρόσφατα αμίλητο αγοράκι» συμπληρώνει μιλώντας στην «Espresso» ο ιερέας.

Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟ 1705

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης βρίσκεται στον αριθμό 60 της οδού Αιόλου, στην καρδιά της Αθήνας. Το έτος ανέγερσής της ορίζεται το 1705 κι ενώ η Αθήνα βρισκόταν κάτω από τον τουρκικό ζυγό.

Το όνομά της έλαβε κατόπιν της απόφασης του εκκλησιαστικού συμβουλίου, προς τιμήν της Παναγίας, αλλά και γιατί η Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου συνέβαλε σημαντικά στην ανοικοδόμηση του ναού. Η χάρη της Παναγιάς Χρυσοσπηλαιωτίσσης γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου αλλά και στις 21 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, όπου τελούνται πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας της στους γύρω από τον ναό δρόμους.

Σύμφωνα με τον π. Αθανάσιο Αττάρτ, ο ναός αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους έχουν ανάγκη: «Καθημερινά έρχονται άνθρωποι που μας ζητούν βοήθεια. Εμείς προσπαθούμε να προσφέρουμε τα απαραίτητα, ένα κομμάτι ψωμί, φαγητό, είδη ρουχισμού, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που πληρώνουμε τον λογαριασμό του ρεύματος σε οικογένειες, προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς».

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...