Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Μελάνια, το «γούρι» του Δημητράκη

Η Espresso αποκαλύπτει τη συγκίνησή της για τη γνωριμία της «με αυτόν τον ξεχωριστό μικρό» που είχε μεταφερθεί τα Χριστούγεννα στην Ιταλία με C-130

Από τον
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έγινε άγγελος πολύ καλών ειδήσεων για τον μικρό Δημήτρη, που από τα Χριστούγεννα δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο «Bambino Gesu» (Μικρός Ιησούς) της Ρώμης.

Η Μελάνια Τραμπ με tweet της αποκάλυψε στους 7.240.000 followers της ότι βρέθηκε μόσχευμα καρδιάς για τον τρίχρονο, τον οποίο συνάντησε κατά την επίσημη επίσκεψή της στη Ρώμη.

«Κατά την προσγείωσή μας στο Βέλγιο έμαθα ότι το μικρό αγόρι και η οικογένειά του, που περίμεναν μόσχευμα καρδιάς, ενημερώθηκαν ότι το νοσοκομείο βρήκε δότη» έγραψε χαρακτηριστικά, συνοδεύοντας την ανάρτηση με φωτογραφία στην οποία του κρατά τρυφερά το χεράκι, χωρίς ωστόσο να φαίνεται το πρόσωπό του, για λόγους σεβασμού του ιατρικού απορρήτου. Η «Espresso» σε επικοινωνία με το νοσοκομείο «Bambino Gesu» επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον τριών ετών Δημήτρη, ο οποίος τα Χριστούγεννα είχε μεταφερθεί με ιταλικό C-130 στη Ρώμη.

gwergrt 4

«Δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε το όνομά του για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητάς του, μπορούμε ωστόσο να σας επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για το μικρό Ελληνόπουλο που διακομίστηκε στη Ρώμη μέσω στρατιωτικού αεροπλάνου C-130 τα Χριστούγεννα» δήλωσε στην «Espresso» ο Τζιλμπέρτο Τρομπέτα από το γραφείο Τύπου του νοσοκομείου.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συνάντησε τον τρίχρονο κατά την επίσκεψή της στο ιταλικό νοσοκομείο το πρωί της Τετάρτης. «Διάβασα ένα βιβλίο και κράτησα το χέρι σε αυτόν τον πολύ ξεχωριστό μικρό μόλις πριν από λίγες ώρες και τώρα η καρδιά μου έχει γεμίσει χαρά» εκμυστηρεύτηκε σε επίσημη ανακοίνωσή της η κυρία Τραμπ.

Ανέπτυξε ξεχωριστό δεσμό

Ακόμα και το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera» επιβεβαιώνει ότι η πιο φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή της επίσκεψης ήταν όταν συνάντησε το Ελληνόπουλο. Αυτό επιβεβαιώνουν και άτομα της συνοδείας της, που μίλησαν στο αμερικανικό CBS, αποκαλύπτοντας ότι η Μελάνια Τράμπ ένιωσε να αναπτύσσει έναν πολύ ξεχωριστό δεσμό με τον μικρό Δημήτρη. Τον επισκέφτηκε στο δωμάτιό του, το οποίο βρίσκεται σε ξεχωριστή πτέρυγα του νοσοκομείου, κάθισε δίπλα από το κρεβάτι του, του κράτησε το χέρι και πέρασε χρόνο μαζί του, διαβάζοντάς του ένα βιβλίο. Λίγες ώρες αργότερα, οι γονείς του Ελληνόπουλου μάθαιναν από τους υπευθύνους του νοσοκομείου ότι η ζωή του θα άλλαζε για πάντα, καθώς είχε βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα καρδιάς.

gwergrt 5

Η Μελάνια, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, συνάντησε 15 άρρωστα παιδιά εννέα εθνικοτήτων, ζωγραφίζοντας και βγάζοντας αμέτρητες selfies μαζί τους. Με το χαμόγελο στο στόμα, η κυρία Τραμπ συνομίλησε μαζί τους, χρησιμοποιώντας φράσεις τόσο στα ιταλικά όσο και στα αγγλικά, ενώ όταν χρειαζόταν, επενέβαινε και ο μεταφραστής της. Στη συνέχεια μοίρασε στα παιδιά δώρα που είχε φέρει μαζί της, μεταξύ των οποίων παζλ που απεικόνιζαν τον Λευκό Οίκο.

gwergrt 6

Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ άφησε ένα πολύ ξεχωριστό μήνυμα στο βιβλίο που βρίσκεται στον παιδότοπο του «Bambino Gesu». «Ηταν υπέροχο που σας επισκέφτηκα. Παραμείνετε δυνατοί και θετικοί. Πολλή αγάπη, Μελάνια» έγραψε συγκινημένη.

Η πρωτοφανής επιχείρηση για τη μεταφορά του στην Ιταλία με C-130 τα Χριστούγεννα

gwergrt 2

Ηταν Σάββατο 24 Δεκεμβρίου του 2016 και το ρολόι έδειχνε 23.54, αλλά η οικογένεια που βρισκόταν στο πλευρό του 3χρονου Δημήτρη σε έναν θάλαμο της Εντατικής του Ωνασείου δεν σκεφτόταν ότι σε λίγα λεπτά θα ξημέρωναν Χριστούγεννα.

Μαζί με τους γονείς και τους συγγενείς, κοιτούσαν με αγωνία το τηλέφωνο και οι γιατροί, περιμένοντας να χτυπήσει και να ακούσουν τη χαρμόσυνη είδηση ότι το παιδί μπορούσε να φύγει για την Ιταλία και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Ο ήχος του τηλεφώνου τάραξε τη νυχτερινή γαλήνη και όλοι ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς, όταν άκουσαν ότι ήταν όλα έτοιμα για τη διακομιδή με ιταλικό στρατιωτικό αεροσκάφος ανήμερα τα Χριστούγεννα. Προορισμός ήταν το κέντρο μεταμοσχεύσεων Bambino Gesu (Μικρός Ιησούς) της Ρώμης.

gwergrt 1Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τότε οι γονείς του, ο μικρός Δημήτρης μπήκε σε αυτήν τη δοκιμασία από μια λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία του προκάλεσε μυοκαρδίτιδα. Η περίπτωσή του περιλαμβανόταν στο 10% των περιστατικών που δεν αντιμετωπίζονται και εξελίσσεται ραγδαία σε αρρυθμία και καρδιακή ανεπάρκεια! Οι γιατροί στο Ωνάσειο έκριναν ότι η μόνη λύση για να σωθεί η ζωή του ήταν η μεταμόσχευση και το μόνο κατάλληλο κέντρο ήταν αυτό στο Βατικανό.

Η κατάσταση του 3χρονου αγοριού δεν επέτρεπε καν το ταξίδι και έγινε ένας τεράστιος αγώνας από τους γιατρούς, για να σταθεροποιηθεί με τη βοήθεια μηχανημάτων και να γίνει η διακομιδή του. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, άναψε το πράσινο φως και στήθηκε μια πρωτοφανής επιχείρηση για τη μεταφορά του στην Ιταλία από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Ολες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τα υπουργεία και των δύο χωρών συνεργάστηκαν αρμονικά. Χρειάστηκε ακόμη και η συνδρομή της Αστυνομίας, για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι από το Ωνάσειο ως το αεροδρόμιο, καθώς το παιδί υποστηριζόταν με μηχανήματα και δεν επιτρεπόταν κάτι απρόβλεπτο.

Στη Ρώμη έφτασε συνοδεία της ιατρικής ομάδας των Ιταλών και αμέσως έγινε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Bambino Gesu στο Βατικανό. Λίγες ημέρες αργότερα υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση συσκευής που υποστηρίζει μηχανικά την καρδιακή λειτουργία, ώσπου να γίνει η μεταμόσχευση καρδιάς.

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...