Η οδύσσεια ενός παπά με 9 παιδιά για να μπει στο πανεπιστήμιο

❱❱ Ο 38χρονος εφημέριος Βασίλειος Σπηλιόπουλος πέρασε στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
❱❱ Για 14 χρόνια πάλευε για μετεγγραφή (από το Ρέθυμνο στην Αθήνα) αλλά η Πολιτεία τού γύριζε την πλάτη Μόλις στα 38 του χρόνια ο αγαπητός εφημέριος της ενορίας Βεσινίου Καλαβρύτων, πατέρας Βασίλειος Σπηλιόπουλος, είναι πατέρας… εννέα παιδιών! 

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Η ζωή του είναι μια πραγματική οδύσσεια, καθώς ο πόθος του να σπουδάσει για να βοηθήσει τα παιδιά που δεν έχουν οικονομική άνεση να βρουν τον δρόμο τους «σκόνταψε» πριν από χρόνια στην άρνηση του υπουργείου να του χορηγήσει μετεγγραφή από το Ρέθυμνο! Ομως δεν το έβαλε κάτω, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες και το δυσβάσταχτο πρόγραμμά του. Αν και αφιερώνει πολλές ώρες στο μεγάλωμα των παιδιών του χωρίς να εγκαταλείπει το ποίμνιό του, κατάφερε να μελετήσει όσο χρειαζόταν για να εισαχθεί στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών!

Ο πολύτεκνος ιερέας βρήκε την Ιθάκη του έπειτα από μια δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά. Ο δρόμος για την επιτυχία δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς έπρεπε να φροντίσει μαζί με την αγαπημένη σύζυγό του Περιστέρα τα πέντε αγόρια και τα τρία κορίτσια τους, την ώρα που περίμεναν να φέρουν στον κόσμο το ένατο παιδί τους, το οποίο γεννήθηκε λίγο πριν από τις πανελλαδικές!

«Η γυναίκα μου πήγε να κάνει την όγδοη καισαρική της στην Αθήνα λίγο προτού δώσω εξετάσεις» εξήγησε βαθιά συγκινημένος στην «Espresso» ο κληρικός φοιτητής.

«Ηταν ένα απωθημένο μου»

Ολα άρχισαν πριν από αρκετά χρόνια, όταν πέρασε στην Ιερατική Σχολή, καθώς ήταν πάντοτε στις βασικές προτεραιότητές του να βρίσκεται κοντά στον Ιησού Χριστό μεταδίδοντας το μήνυμά Του και βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη. Ωστόσο ήθελε να σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο καθώς -όπως εξομολογείται- οι γονείς του ήταν αμόρφωτοι και ο ίδιος δεν κατάφερε να δώσει πανελλαδικές.

«Ηταν ένα απωθημένο μου. Πάντα ήθελα να γίνω ιερέας. Είχα, όμως, ένα μυαλό το οποίο πίστευα πως θα μπορούσα να αξιοποιήσω» είπε χαρακτηριστικά.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιερατική Σχολή, ο π. Βασίλειος έδωσε κατατακτήριες για το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου και κατάφερε να περάσει.

«Στο Ρέθυμνο δεν με βοήθησαν γιατί είχε υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και, παρότι έκανα αιτήσεις μετεγγραφών, δεν κατάφερα να πάω στην Αθήνα. Δεν με βοήθησαν από το υπουργείο. Γύρω στα 14 χρόνια πάλευα να πάρω μετεγγραφή!» αναφέρει ο ιερέας.

Ο 38χρονος κληρικός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό. Ομως το πείσμα του όλα αυτά τα χρόνια μεγάλωνε και τώρα πια πέτυχε τον στόχο του. Ετσι θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να βοηθήσει τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθούν φροντιστήριο και να τα ενθαρρύνει να δώσουν πανελλαδικές και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον μακριά από τα Καλάβρυτα.

«Είμαι σε μία περιοχή όπου τα παιδιά δεν βοηθούνται και δεν κάνουν όνειρα. Εγώ τα βοηθάω να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές και να προχωρήσουν. Ηθελα να εμπνεύσω τα παιδιά. Ενα από αυτά πείστηκε, έδωσε εξετάσεις και τελικά πέρασε. Με ένα πτυχίο θα μπορώ να βοηθήσω καλύτερα όσα έχουν ανάγκη…» καταλήγει ο ιερέας Βασίλειος Σπηλιόπουλος.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ