Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Κόλαση!

❱❱ Στις φλόγες για πέμπτη μέρα η Καλιφόρνια, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 44 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοουμένουςΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η δραματική στιγμή που ελικόπτερο της πυροσβεστικής αδειάζει το νερό πάνω στην ουρά που έχουν σχηματίσει τα αυτοκίνητα των κατοίκων της Καλιφόρνιας, οι οποίοι εγκαταλείπουν άρον άρον τα σπίτια τους, προκειμένου να τα προστατέψει από τις φλόγες που έφτασαν δίπλα τους, αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο όσα έζησαν οι Καλιφορνέζοι, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πύρινη κόλαση.

Τον γύρο του πλανήτη κάνουν σοκαριστικές φωτογραφίες από τη μαζική φυγή, την καταστροφή σπιτιών, αυτοκινήτων και περιουσιών, αλλά και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που για πέμπτη ημέρα κατέβαλαν χθες οι 5.100 πυροσβέστες για να «δαμάσουν» τις φλόγες. Εως τώρα η πυρκαγιά έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον 42 νεκρούς στη βόρεια Καλιφόρνια, τουλάχιστον άλλους δύο στη νότια Καλιφόρνια και εκατοντάδες αγνοουμένους, ενώ έκανε στάχτη 895.000 στρέμματα γης και χιλιάδες κτίρια. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι φωτογραφίες από ζώα που διασώθηκαν μεν, με βαριά εγκαύματα δε από την πυρκαγιά.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι για την πιο φονική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας μπορεί να ευθύνεται μια εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τη «N.Y. Post», από e-mail που έλαβε η Μπέτσι Αν Κόουλι, η οποία ζει στην Πούλγκα της βόρειας Καλιφόρνιας, κοντά στο Παραντάις, όπου την περασμένη Πέμπτη ξέσπασε η πυρκαγιά.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα πριν ξεσπάσει η φωτιά, η εταιρία Pacific Gas & Electric Co της έστειλε e-mail, με το οποίο την ενημέρωνε ότι υπήρχε πρόβλημα με σπινθήρες στα ηλεκτρικά καλώδια που περνούσαν από την ιδιοκτησία της. Της ζητούσαν μάλιστα την άδεια για να μπουν στο ακίνητο. Παρόμοιες καταγγελίες για ηλεκτρικά προβλήματα που μπορεί να προκάλεσαν εστίες φωτιάς έχουν γίνει και για άλλα σημεία της Καλιφόρνιας.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ» ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ

Για να μην έχει η 53.000.000 ευρώ βίλα τους στο Χίντεν Χιλς της Καλιφόρνιας την τύχη των σπιτιών της Μάιλι Σάιρους, του Τζέραρντ Μπάτλερ, του Νιλ Γιανγκ και του Ρόμπιν Θικ, τα οποία έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά που άφησε πίσω της τουλάχιστον 44 νεκρούς και αμέτρητες κατεστραμμένες περιουσίες, η Κιμ Καρντάσιαν και ο Κάνιε Γουέστ έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους για να προσλάβουν ιδιωτικούς πυροσβέστες.

Οι ηρωικοί άντρες, σύμφωνα με το ΤΜΖ, έσκαψαν τάφρους γύρω από τη βίλα και έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες σώζοντας όχι μόνο το ακίνητο του διάσημου ζευγαριού, αλλά και τα σπίτια των γειτόνων, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς την Κιμ και τον Κάνιε. 

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σπίτι της Καρντάσιαν βρίσκεται στην είσοδο αδιέξοδου δρόμου, πράγμα που σημαίνει ότι αν περνούσαν από αυτό οι φλόγες θα καίγονταν και τα σπίτια που βρίσκονται πίσω του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...