Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Πρόβα θανάτου από το «πιστόλι» της μαφίας: Ο «Τζόναθαν», το τατουάζ που τον πρόδωσε και το «ορφανό» συμβόλαιο

Σε σκοπευτήριο συλλόγου εκπαιδευόταν ο 36χρονος Αλβανός που εμπλέκεται στις εκτελέσεις των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Το ένα από τα δύο «πρώτα» πιστόλια της ρωσόφωνης μαφίας-μπάμπουσκα, που στρατολογήθηκε από Ελληνες αρχινονούς, είναι ο 36χρονος Αλβανός που ζούσε στην Αθήνα και εκπαιδευόταν μάλιστα ολοφάνερα σε όλα τα όπλα σε ανοιχτό σκοπευτήριο ιδιωτικού συλλόγου.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Η «Espresso» έχει στη διάθεσή της βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο «Τζόναθαν», ο πληρωμένος εκτελεστής που χρησιμοποιούσε η Greek Mafia, να εξασκείται επί του πεδίου βολής και στις δυνατότητες της επαναληπτικής καραμπίνας. Ομως, στο επάνω μέρος της παλάμης του ξεχωρίζει το τατουάζ το οποίο πρόδωσε την πραγματική του ταυτότητα.

greek mafia220144
Ο 36χρονος Αλβανός και το τατουάζ που τον πρόδωσε στη σκοποβολή

Μάλιστα, δίπλα του ακούγεται φίλος του σε άπταιστα ελληνικά να σχολιάζει: «Αυτό θα το βαρέσω με κλειστά μάτια». Ο Αλβανός, με καταγωγή από το Μπεράτι, που συνήθιζε να λέει «πολλούς συγχωρώ, κανέναν δεν ξεχνώ», πιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Μαυροβούνιο ως ειδικός απεσταλμένος εκτελεστής με στόχο ντόπιο λαθρέμπορο. Το «συμβόλαιο» δεν ολοκληρώθηκε, αλλά κατά την επιστροφή του στα σύνορα με την Αλβανία οι Μαυροβούνιοι αστυνομικοί βρήκαν στο όχημά του τα σύνεργα του θανάτου, μάσκες «τέρατα», πιστόλι Glock και το τσεχοσλοβάκικο Skorpion με τον σιγαστήρα.

greek mafia220145

Ο 36χρονος διέθετε ελληνική ταυτότητα με το όνομα Βασίλης Παπάς, αλλά οι ελληνικές διωκτικές Αρχές ήξεραν με ποιον είχαν να κάνουν όταν οι συνάδελφοί τους από το Μαυροβούνιο τους απέστειλαν τη χαρακτηριστική δερματοστιξία στο χέρι του. Η Ασφάλεια Αττικής εμφανίζει τον Αλβανό ότι ανήκει στον «νοικιασμένο» εκτελεστικό βραχίονα που έχει πάρει μέρος στη δολοφονία του «θείου Τζο» Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας, το περασμένο Πάσχα, αλλά και στη διπλή εκτέλεση που επακολούθησε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό σε βάρος του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του. Ελληνας αξιωματικός τον περιγράφει ως ένα συνειδητοποιημένο δολοφόνο που έχει βάλει το χέρι του και σε άλλες δολοφονίες της συμμορίας που απαρτίζεται κυρίως από εγκληματίες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ακόμη, πάντως, δεν έχει εξακριβωθεί σε ποιον σκοπευτικό σύλλογο εντός του ελλαδικού χώρου ανήκει αυτό το σκοπευτήριο, όπου ο 36χρονος σημάδευε… εικονικούς στόχους.

giannis skaftouros
Γιάννης Σκαφτούρος

Kατά παραγγελία

Αίσθηση, πάντως, έχει προκαλέσει η συμμετοχή του 21χρονου Ελληνα Δ.Δ. που πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και τον έχουν καταγράψει οι «κοριοί» να ομολογεί: «Κλέβω, πυροβολώ, σκοτώνω. Δυο φορές σκοτώνω». Ο επικίνδυνος «πιτσιρικάς» κρατείται και ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ, όπως και ο 39χρονος ομογενής από τη Γεωργία Σάββας A., που ήταν γνωστός ως «Ρίζικ». Στον εκτελεστικό βραχίονα της ρωσόφωνης συμμορίας που μίσθωναν Ελληνες αρχινονοί της Αττικής για να αλληλοεξοντωθούν ανήκει και ο Δ.Κ. -40χρονος από τη Γεωργία-, ο οποίος τώρα είναι έγκλειστος στις Φυλακές Λάρισας.

vasilis roumpetis
O Βασίλης Ρουμπέτης

Το DNA του εντοπίστηκε στο κλεμμένο όχημα που παρακολουθούσε τις κινήσεις του δολοφονηθέντος Γιάννη Ρουμπέτη στον Κορυδαλλό (7/6/2023), αλλά και στις μονωτικές ταινίες της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του «θείου Τζο». Ο έγκλειστος των Φυλακών Λάρισας προέκυψε ότι ήταν ο δράστης και της απόπειρας δολοφονίας 48χρονου στην Πιερία (03/07/2023). Σημειώνεται ότι το θύμα δεν πέθανε από τις σφαίρες που δέχτηκε αλλά από παθολογικά αίτια τρεις μήνες αργότερα. Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην Πιερία είχε υποστηρικτικό ρόλο στο όχημα των εκτελεστών του Ρουμπέτη και του γαμπρού του στον Κορυδαλλό, καθώς και στην εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του Σκαφτούρου, στον Ασπρόπυργο (10/06/2023).

greek mafia22014
Τα δολοφονικά σύνεργα του 36χρονου για την προγραμματισμένη εκτέλεση στο Μαυροβούνιο

Η καταγεγραμμένη συνομιλία του, πάντως, μετά την επίθεση στην Πιερία είναι ανατριχιαστική, αφού ο 40χρονος αποκαλούσε τον στόχο του «αγριογούρουνο», λέγοντας χαρακτηριστικά στα τηλέφωνα: «Το αγριογούρουνο ήταν ζωντανό, αλλά πέθανε ύστερα από έμφραγμα». Οι Αρχές πιθανολογούν πως ο δολοφονημένος νονός, χρησιμοποιώντας άλλους οπλοφόρους, μπορεί να είχε σχέση με τον τραυματισμό-προειδοποίηση στα πόδια δικηγόρου στο Παλαιό Φάληρο (21/12/2015), αλλά και με τον τραυματισμό του διευθυντή του Νεφρολογικού του Νοσοκομείου της Νίκαιας. Ο ιατρός βλήθηκε στον Κηφισό μέσα στο αυτοκίνητό του (5/5/2016), αλλά εικάζεται πως οι δράστες τον μπέρδεψαν με άλλο υποψήφιο θύμα τους. Για τα αλληλοχτυπήματα, πάντως, εμφανίζεται Ελληνας μαφιόζος να μελετά το ενδεχόμενο ρίψης χειροβομβίδας εξ αποστάσεως με drone, κάτι όμως που δεν υλοποίησε για καθαρά πρακτικούς λόγους.

greek mafia220143
Ο 21χρονος Σαλονικιός, που, όπως λέει, του αρέσει να σκοτώνει

Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον

Ο άλλος ύποπτος εκτελεστής είναι ένας 29χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος έχει διαφύγει τη σύλληψη και αναζητείται. Φωτογραφία του βρέθηκε στο κινητό συνεργού του, που στις 3 Ιουλίου 2023 συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του 48χρονου στην Πιερία. Αυτός στην Κύπρο έχει βεβαρημένο ποινικό παρελθόν, το οποίο προκάλεσε την απέλασή του. Ηγετικό ρόλο, ωστόσο, στην οργάνωση φέρεται ότι έχει από την Ουκρανία, που διαφεύγει τη σύλληψη και έχει τη στήριξη μελών της ρωσόφωνης μαφίας, της λεγόμενης «VOR V ZAKONE» ή αλλιώς «Οι κλέφτες του νόμου».

greek mafia220142
Το tattoo του «Τζόναθαν»

Οφθαλμός αντί οφθαλμού

Ο «Ρίζικ» εμφανίζεται πως είχε και ο ίδιος λόγους για να σκοτώσει τον Γιάννη Σκαφτούρο και συνεργάτη του Βασίλη Ρουμπέτη, ως αντίποινα σε τοποθέτηση βόμβας στο Ι.Χ. έξω από το σπίτι του 39χρονου Γεωργιανού στον Ασπρόπυργο, στις 27 Απριλίου 2023, αλλά και στη Θεσσαλονίκη στις 3 Απριλίου 2023, στο σπίτι του Ελληνοουκρανού «τσιγαρά», που συμμετείχε στο λαθρεμπόριο τσιγάρων. Ετσι εξηγούνται και οι εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρία καυσίμων συγγενών του παιδιών του «θείου Τζο» και το λαμπάδιασμα αποθήκης με 23 μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα, η ρωσόφωνη συμμορία, για να αποσπάσει πληροφορίες, απήγαγε και βασάνισε επί τρεις μέρες σωφρονιστικό υπάλληλο, που τελικά τους «έδωσε» τον Ρουμπέτη.

greek mafia220141

Mοτοσικλέτα πολλών χρήσεων

Η μοτοσικλέτα για τη δολοφονία Σκαφτούρου στα Σκούρτα εκλάπη από σταθμευμένη νταλίκα στον Ασπρόπυργο και οι εκτελεστές κάλυψαν με μονωτική ταινία το λογότυπο με τη μάρκα και το μοντέλο της. Η «σφραγισμένη» μοτοσικλέτα ήταν από την Ισπανία, μάρκας Triumph, με αριθμό πλαισίου SMTDAD85H4L968802, μαύρου χρώματος, η οποία κατά την ανεύρεσή της δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας και για την οποία τη 17/10/2019 δηλώθηκε κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου. Εκλάπη από το εσωτερικό φορτηγού που θα τη μετέφερε στο εξωτερικό και δεν είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως. Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από τις 22.30 της 16/10/2019 έως τις 02.00 της 17/10/2019, η εν λόγω μοτοσικλέτα αφαιρέθηκε από το εσωτερικό φορτηγού που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην οδό Θρασυβούλου, στον Ασπρόπυργο.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σμπαραλιάστηκε Maserati στον Κηφισό

Ενα πρωτοφανές τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στον Κηφισό, το...