Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΚΟΣΜΟΣ

Σαρδηνία: Παραλία απαγορεύει τις ομπρέλες στους περισσότερους επισκέπτες

10/06/2026 - 22:25 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Οι τοπικές αρχές της Σαρδηνίας αποφάσισαν ένα αμφιλεγόμενο και ασυνήθιστο διάταγμα , κατά το οποίο απαγορεύεται ρητώς η χρήση ομπρελών για τους περισσότερους λουόμενους.

Με τέτοια απόφαση μόνο έντονες αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια έχει προκαλέσει στα σύγχονα μέσα.

Το μέτρο εφαρμόζεται στην παραλία Πούντα Μολέντις, κοντά στο Βιλασίμιους, στη νοτιοανατολική Σαρδηνία, και αποτελεί μέρος ενός νέου πλαισίου κανόνων που, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Με βάση τους νέους περιορισμούς, μόνο οικογένειες με παιδιά κάτω των 10 ετών και άτομα άνω των 65 ετών επιτρέπεται να στήνουν ομπρέλα στην παραλία. Κάθε οικογένεια ή παρέα μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο μία ομπρέλα.

Η είσοδος στην παραλία κοστίζει 10 ευρώ, ενώ απαγορεύονται επίσης τα κιόσκια, οι σκηνές και κάθε άλλη κατασκευή που προσφέρει σκιά.