Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

ΑΝΤΙΟ…

Σπαρακτικά sms από εγκλωβισμένους στον πύργο της κολάσεως του Λονδίνου

Οταν οι φλόγες άρχισαν να φτάνουν απειλητικά προς το διαμέρισμά του, στον 21ο όροφο του Πύργου Γκρένφελ, ο Μάρσιο Γκόμεζ συνειδητοποίησε πως έπρεπε να βγάλει την έγκυο σύζυγό του και τα δύο παιδιά του από εκεί το συντομότερο δυνατόν. 

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Οι πυκνοί καπνοί στο κλιμακοστάσιο, όμως, είχαν αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί ότι η μεγαλύτερη κόρη του, Λουάνα, είχε χάσει τις αισθήσεις της και είχε μείνει στα μισά, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στην πύρινη κόλαση για να τη σώσει. «Είδα ότι είχαμε χάσει την κόρη μου. Επομένως, δεν έφυγα. Γύρισα πίσω και προσπάθησα να τη βρω. Χωριστήκαμε, γιατί δεν βλέπαμε τίποτα» δήλωσε ο πατέρας ήρωας, ο οποίος άρχισε να καλεί σε βοήθεια τους πυροσβέστες.

gfqerger 1

«Επρεπε να τους υποδείξω ακριβώς το σημείο όπου βρισκόταν. Ανέβηκαν και τη μετέφεραν κάτω. Η Λουάνα σώθηκε από θαύμα» πρόσθεσε. Ο ταξιτζής Μπεχαϊλού Κεμπέντε, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του 16ου ορόφου από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά, παρασύροντας δεκάδες άτομα στον θάνατο, έσωσε με τη σειρά του τη γειτόνισσά του Μαριάν Ανταμ, χτυπώντας την πόρτα της για να την προειδοποιήσει.

«Προσευχηθείτε για μένα»

Αρκετοί ήταν όμως εκείνοι που, αισθανόμενοι ότι δεν είχαν καμία ελπίδα σωτηρίας, άρχισαν να αποχαιρετούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσω μηνυμάτων. «Αντίο, δεν θα τα καταφέρω. Εφτασε η φωτιά. Πεθαίνω» είπε τηλεφωνικά τους φίλους της η Νούρα Τζεμάλ, μητέρα τριών παιδιών, η οποία βρίσκεται στη μακρά λίστα των αγνοουμένων μαζί με όλη την οικογένειά της.

«Παρακαλώ, προσευχηθείτε για μένα και τη μητέρα μου» ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε η 24χρονη Χαντίτζα Σάγιε όταν οι φωτιές έφτασαν στον 20ό όροφο, όπου έμενε μαζί με τη μητέρα της Μαίρη Μέντι. Η 12χρονη Τζέσικα Ουρμπάνο τηλεφώνησε στη μητέρα της, που επέστρεφε εκείνη την ώρα από τη δουλειά, για να της πει ότι είχε παγιδευτεί στη φωτιά. «Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε» ήταν τα τελευταία λόγια της.

fasrfawf 2O αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 17 έως αργά χτες το βράδυ, ωστόσο η αρχηγός της πυροσβεστικής του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε πως θα είναι θαύμα η εύρεση τυχόν επιζώντων στα αποκαΐδια, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.

Αγκαλιές και βοήθεια από Αντέλ και Ορα

«Εκεί έπαιζα όταν ήμουν μικρή» δήλωσε συντετριμμένη η Ρίτα Ορα (φωτό πάνω), όταν έμαθε για την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, που, όπως αποκάλυψε, βρίσκεται κοντά στο πατρικό της. Η 25χρονη τραγουδίστρια έσπευσε επί τόπου το βράδυ της Τετάρτης μαζί με φίλους της, κουβαλώντας εμφιαλωμένα νερά, είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης.

Το «παρών» στην αγρυπνία που διοργανώθηκε στον Πύργο Γκρένφελ για τη στήριξη των θυμάτων έδωσε και η Αντέλ (φωτό κάτω). Αυτόπτες μάρτυρες που γνωστοποίησαν την παρουσία της μέσω twitter αποκάλυψαν ότι η τραγουδίστρια ήταν φανερά συγκινημένη, αγκάλιαζε και παρηγορούσε τον κόσμο. Σημείωναν, δε, ότι εκτίμησαν ιδιαίτερα το γεγονός ότι το έκανε τόσο διακριτικά και τόσο ανθρώπινα.

Επτάψυχος γατούλης

Απεδείχθη το… επτάψυχο της φήμης που συνοδεύει το είδος του, καθώς ο γατούλης Πάουτσο (φωτό κάτω) ήταν από τα κατοικίδια που σώθηκαν από την πύρινη κόλαση του Πύργου Γκρένφελ.

fasrfawf 1

Εθελοντές μετέφεραν τον άστεγο και χωρίς πλέον αφεντικά γκριζόλευκο γάτο στην εκκλησία του Αγίου Κλήμη, στην οδό Τρίντιγκολντ, όπου, μαζί με άλλους πληγέντες, βρήκε καταφύγιο και φροντίδα. Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των κατοικιδίων-θυμάτων της πυρκαγιάς, καθώς, όπως πιστεύεται, οι άνθρωποι τα άφηναν πίσω τους, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την κόλαση της φωτιάς.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...