Το «Κόκκινο Ποτάμι» γυρίζει πίσω! Συζητήσεις Μανουσάκη με Open για τη συνέχεια της σειράς

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, αυτό είναι γεγονός! Το «Κόκκινο Ποτάμι», ωστόσο, μπορεί και να γυρίσει στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, πάντα μέσα από τη συχνότητα του Open.

Μην πάει όμως το μυαλό σας σε κάποια επανάληψη του δημοφιλέστατου σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη, αλλά για μια νέα τηλεοπτική ιστορία με την υπογραφή του που θα «ταξιδέψει» το κοινό στην επόμενη σελίδα της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, μετά τη γενοκτονία που αφηγείται η σειρά, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη. Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Μανούσος Μανουσάκης στο pontosnews.gr αναφορικά με τα επόμενα τηλεοπτικά σχέδιά του.

Σκηνή από το «Κόκκινο Ποτάμι»

«Κάτι διαφορετικό»

«Η κάθε καινούργια δουλειά εμπεριέχει τη γνώση που κερδίσαμε από την προηγούμενη και έτσι εξελισσόμαστε, προχωράμε μαθαίνοντας συνέχεια καινούργια πράγματα που θα χρησιμοποιήσουμε στην επόμενη δουλειά μας. Βέβαια το “Κόκκινο Ποτάμι” ήταν κάτι διαφορετικό. Θεωρώ ότι ήταν η πιο σημαντική δουλειά μας, είναι άλλωστε και η πιο πρόσφατη» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σκηνοθέτης και κάπου εκεί έκανε την αποκάλυψη:

«Μας έχει ζητηθεί από το Open να μελετήσουμε τη δυνατότητα συνέχισης της ιστορίας στην Ελλάδα πια με την εισροή των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, και από τον Πόντο και από όλη τη Μικρά Ασία. Το συζητάμε».

Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα πάντως ο Μανούσος Μανουσάκης έχει στα επαγγελματικά πλάνα του πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. «Ετοιμάζουμε ένα ντοκιμαντέρ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με θέμα την έναρξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο. Θα είναι ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, που πιο πολύ θα πλησιάζει μορφολογικά μια κινηματογραφική ταινία, παρά ένα κλασικό ντοκιμαντέρ. Η διήγησή μας ξεκινάει από την Αλωση της Κωνσταντινούπολης και μετά από ένα περιληπτικό πέρασμα από τα στάδια της εξέλιξης της φραγκικής και της οθωμανικής κατοχής στην Πελοπόννησο, τον Ρήγα Φεραίο, την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, τον Διαφωτισμό, την επανάσταση στη Μολδοβλαχία, φτάνουμε στο κύριο θέμα μας, δηλαδή στο ξέσπασμα της Επανάστασης στην Πελοπόννησο. Η διήγησή μας τελειώνει την 25η Μαρτίου του 1821» ανέφερε ο δημιουργός.

«Παράλληλα ετοιμάζουμε για την ΕΡΤ μια σειρά με τίτλο “Το ελληνικό διήγημα”. Ο πρώτος κύκλος θα αναπτύξει δραματουργικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη, του Βιζυηνού και της Γαλάτειας Καζαντζάκη» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ